HÍREK

Drámai végjátékban, megérdemelten nyertünk az Újpest ellen

2021-12-05

Drámai végjátékban, megérdemelten nyertünk az Újpest ellen

A hosszabbítás utolsó pillanataiban szereztük meg a három pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Újpest FC 2-1 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1977 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Farkas, Szert, Bornemissza, Iványi, Garai, Zierkelbach)

Gólszerző: Kovácsréti (87.), Miovski (90+5, tizenegyesből) illetve Croizet (84.)

Sárga lap: Diaby (37.), Mack (42.) Tallo (56., 82.), Bjelos (90+5)

Piros lap: Perkovic (73.), Tallo (82.)

MTK Budapest: Somodi – Varju, Perkovic, Nagy Zsombor – Balázs, Ramadani, Mezei (Kata, 80.), Weir (Várkonyi, 34.) – Kocsis (Kovácsréti, 71.), Miovski, Grozav (Kosznovszky, 80.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Újpest FC: Banai – Kastrati, Koutrompis, Diaby – Csongvai, Mack (Stieber, 77.), Mitrovic (Pauljevic, 61.), Katona (Bjelos, 53.), Antonov – Beridze (Croizet, 53.), Viana (Tallo, 53.)

Vezetőedző: Michael Oenning

Az OTP Bank Liga 15. fordulójában az Újpest FC együttesét fogadtuk. Legutóbb a negyedik fordulóban játszottunk a lila-fehérekkel, akkor Vancsa utolsó percben szerzett góljával sikerült megszereznünk a három pontot.

Az első lehetőséget a harmadik percben láthattuk: Balázs ment el a jobb oldalon, lapos beadását Miovski kishíján a kapuba pöckölte, de korábban lest intett a partjelző. A 23. percben Mezei szabadrúgását követően előbb Perkovic elől mentett a vendég védelem, majd Grozav lövését a gólvonalról rúgta ki az egyik újpesti hátvéd. A szituációt követően VAR vizsgálta, hogy szabálytalankodtak-e Miovskival, de nem adott büntetőt a játékvezető.

Szűk tíz perccel később szöglet után Varjut rúgták meg, újabb VAR ellenőrzés jött, ezúttal sem kaptunk büntetőt, pedig tisztán látszott, hogy védőnket nem szabályos eszközökkel állították meg.

A 34. percben Weir sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, Várkonyi Bence érkezett helyette, aki először lépett pályára NB I-es meccsen. A 38. percben Kocsis gyönyörű csellel ment el a jobb oldalon, beadását kifejelték a védők, majd Balázs ismétlését is blokkolták. Ugyan sokkal aktívabbak voltunk az első 45 percben, a szünetben 0-0 volt az állás.

A második félidőben az 50. percben szép gólt szereztünk, de les miatt érvénytelenítette Karakó játékvezető Miovski találatát. Hét perccel később újabb látványos akció végén Miovski készített Grozav elé, aki óriási helyzetben, tizenhárom méterről nem találta el a kaput. Az 55. percben Kocsis és Varju kombinált okosan, utóbbi visszagurításába beleléptek a védők.

A 68. pecben Bjelos a rövid saroknál fejelhetett szögletet követően, a labda elsuhant az oldalháló mellett. Egy perccel később Miovski gyönyörűen verte meg emberét, ballal lőtt a tizenhatoson belülről, a labda kifelé pattant a kapufáról, az ismétlést pedig Grozav lőtte fölé.

A 70, percben is megszerezhettük volna a vezetést, de Miovski bal oldali beadását Kocsis nem tudta besodorni a kapuba. Három perccel ezután emberelőnybe került az Újpest, hiába irányítottuk mi a mérkőzést: Tallo fordult le Perkovicról, aki utolsó emberként szabálytalankodott, és piros lapot kapott. A szabadrúgást Croizet a sorfalba rúgta, Tallo a kipattanót pedig mellé trafálta.

Sokáig nem kellett emberhátrányban játszanunk, ugyanis a játékvezető második sárga miatt Tallót is leküldte a pályáról. Sajnos a 84. percben az első nagy helyzetét kihasználta az Újpest: Croizet kapott jó labdát, lerázta magáról Nagy Zsombor, majd higgadtan értékesítette a ziccert (0-1).

A 87. percben 18 méterről végezhettünk el szabadrúgást: Kovácsréti állt oda a labda mögé, és rendkívül okosan, laposan, a sorfal alatt lőtt a kapuba (1-1).

Már úgy tűnt, be kell érnünk egy ponttal, de az utolsó percekben is támadtunk: Kovácsréti szöglete után Miovski ollózott, Bjelos kezelt, büntetőt rúghattunk. Miovski állt oda a labda mögé, és higgadtan lőtt a kapu közepébe (2-1).

Újabb fordulatot már nem tartogatott a meccs, a játék képe alapján nem túlzás azt állítani, megérdemelten szereztük meg a három pontot, ezzel feljöttünk a kilencedik helyre a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman