HÍREK

Drámai végjátékban búcsúztunk a kupától

2024-04-02

Drámai végjátékban búcsúztunk a kupától

Két gól hátrányból is sikerült felállnunk, de az utolsó percben döntött a Kisvárda.

Magyar Kupa negyeddöntő

Kisvárda Master Good–MTK Budapest 3-2 (2-0)

Kisvárdai Várkerti Stadion

Vezette: Bogár Gergő (Pillók, Buzás, Belicza, Zierkelbach, Horváth, Németh)

Gólszerző: Jovicic (9.), Spasic (21.), Jovicic (90.) illetve Bognár (60.), Hej (85.)

Sárga lap: Makowski (22.), Cipetic (90.) iletve Kovács Patrik (90.)

Kisvárda Master Good: Petkovic – Cipetic, Lippai, Jovicic, Körmendi – Matic, Melnyk (Nikolov, 90.), Filipovic (Navrátil, 66.) – Spasic (Camaj, 66.), Ilievski (Mesanovic, 74.), Makowski (Ötvös, 74.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

MTK Budapest: Rácz – Kocsis, Kádár, Nagy Zsombor (Varju, 46.) – Hej, Kosznovszky (Stieber, 78.), Kata, Antonov (Kovács Patrik, 61.) – Bognár, Németh, Kovács Mátyás (Jurina, 61.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében együttesünk a Kisvárda otthonába utazott. A harmadik percben szép támadást vezettünk, melynek végén Hej kapta meg a labdát a jobb szélen, éles szögből, nyolc méterről a rövidet célozta meg, de Petkovic hárítani tudott.

Öt perccel később az első helyzetéből megszerezte a vezetést a hazai csapat: Filipovic szögletére Jovicic érkezett, és a rövid felsőbe bólintott (1-0).

Hamar egyenlíthettünk volna: a 12. percben kitűnő összjáték után Hej adott be jobbról, Kovács Mátyás tisztán fejelhetett, balszerencsénkre a felsőkapufáról kifelé jött a labda. Két perccel később Bognár szögletéből Hej fejelt, de nem találta el a kaput.

A 21. percben növelte az előnyét a Kisvárda: Ilievski került a védelmünk mögé, önzetlenül passzolt Spasichoz, aki az üres kapuba lőtt (2-0).

A 33. percben Spasic távoli lövését ütötte ki Rácz, majd kapusunk Cipetic ismétlését is hárította. A félidő vége előtt két lehetőségünk is volt az egyenlítésre: előbb Antonov 18 méteres lövését ütötte ki a léc alól Petkovic, majd öt perccel később újra Antonov próbálkozott, ezúttal a labda kijött a hazai kapusról, de Németh lecsapott a kipattanóra, és a hálóba talált. Sajnos azonban kezezés miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot, így kétgólos hátrányból várhattuk a folytatást.  

Az 50. percben Makowski lőtt Spasic lekészítése után, de Rácz szépen védett. Hat perccel ezután Kata szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd Némethez passzolt, aki Katához készített vissza, ám középpályásunk jó lövésébe beleléptek a védők.

Az 59. percben sikerült szépíteni: Varju remekül ment el a szélen, szépen tartotta meg a labdát, majd Bognárhoz passzolt, aki nagyszerű átvétel után könyörtelenül lőtt a felsőbe (2-1).

Jöttünk előre a gól után is: a 72. percben megint Varju szökött meg kiválóan a jobb oldalon, ezúttal Jurinához centerezett, aki kicsivel lőtt a rövid sarok mellé. A 82. percben Kovács Patrik 18-ról ballal eresztett meg életerős lövést, ami a léc fölött kötött ki.

A 85. percben Németh tűnt fel a kapu előtt, csúsztatása centikkel ment el a kapu mellett. Ezután szögletet végezhettünk el, Bognár sarokrúgása Hej elé került, aki ballal óriási gólt akasztott a hosszú felsőbe, ezzel sikerült egyenlíteni, egyáltalán nem érdemtelenül (2-2).

Sajnos nem sokáig örülhettünk: a 90. percben Körmendi felívelt labdájára Jovicic érkezett és 12 méterről fejelt a felsőbe (3-2).

Újabb fordulatot már nem láthatott a közönség, nem tudtunk ismét egyenlíteni, így véget ért számunkra a kupasorozat. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman