HÍREK

Döntetlent ért Torghelle duplája (GALÉRIA)

2016-09-03

Döntetlent ért Torghelle duplája (GALÉRIA)

Kétszer is vezetett, de végül döntetlent játszott a Siófok ellen az MTK Budapest.

MTK Budapest – BFC Siófok 2-2 (1-1)
Lantos Mihály Sporttelep, 100 néző

MTK Budapest: Groppioni – Poór, Baki, Vukmir, Vadnai – Katona (Grgics, 45.), Kanta, Szatmári I. (Szatmári L., 65.) – Korozmán (Ramos, 65.), Torghelle, Hrepka (Nikacs, 65.)

Gólszerző: Torghelle Sándor (29., 64.), illetve Petneházi Márk (35.), Kozma Richárd (71.)

A Merkantil Bank Liga 15. helyén álló BFC Siófok ellen játszott felkészülési mérkőzést a válogatott szünetben az MTK Budapest együttese. 

Teodoru Vaszilisz nem számíthatott a korosztályos válogatottokban szereplő Gera Dánielre, Varga Szabolcsra és Vogyicska Bálintra, illetve sérülés miatt kihagyta a találkozót Vass Ádám, Drazsen Okuka és Borbély Bálint.

A hiányzók ellenére jobban kezdte a mérkőzést a hazai csapat, Hrepka Ádám előtt két nagy ziccer is adódott az első fél órában, de az első gólra a 29. percig kellett várni: Szatmári István iramodott meg a bal szélen, lapos lövését Filipánics Bálint hárítani tudott, ám a kipattanóra Torghelle Sándor érkezett elsőként, és megszerezte a vezetést a kék-fehéreknek.

Sajnos nem örülhetett sokáig a fővárosi együttes, a siófokiak Petneházi Márk révén alig hat perccel később egyenlítettek, így a csapatok 1-1-es állásnál vonulhattak pihenőre.

A szünetben egy helyen változtatott Teodoru Vaszilisz: Katona Máté helyett Mato Grgics lépett pályára. A horvát védő húzódott be Dragan Vukmir mellé a védelem közepére, Baki Ákos ment ki a jobb szélre, míg Poór Patrik szűrőként folytatta. 

A második játékrész az első hajrájához hasonlóan kiegyenlített játékot hozott, de a 64. percben Torghelle ismét villant: a rutinos támadó a kirontó kapust átemelve szerzett ismét vezetést az MTK Budapest.

A gólt követően hármat cserélt Teodoru Vaszilisz: Szatmári István, Korozmán Kevin és Hrepka Ádám helyett Darko Nikacs, Myke Bouard Ramos és Szatmári Lóránd lépett pályára.

Sajnos azonban ezúttal sem váratott magára sokáig az egyenlítés: a 71. percben a csereként beálló Kozma Richárd talált Frederico Groppioni hálójába.

Mivel a hátralévő időben több gól már nem született, így 2-2-es döntetlennel ért véget a mérkőzés. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman