HÍREK

Döntetlen, a korábban a Shalkét verő Bielefeld ellen (VIDEÓ)

2016-01-26

Döntetlen, a korábban a Shalkét verő Bielefeld ellen (VIDEÓ)

Arminia Bielefeld - MTK Budapest 1-1 (0-1)

A törökországi egy hét alatt, fiaink három felkészülési mérkőzést vívnak. Kedden délután, a Bundesliga 2. tizenkettedik helyén telelő, egy héttel ezelőtt – szintén felkészülési mérkőzésen – a német élvonalbeli Schalkét legyőző Bielefeld ellen. DSC Arminia Bielefeld ellen kezdtük meg a sorozatot. Szikrázó napsütés fogadta a csapatokat. Az MTK Budapest, a Hegedüs – Bese, Grgics, Poór, Vadnai – Thiam – Gera, Kanta, Strestik – Torghelle, Ramos összeállításban lépett pályára. Csereként pedig – a kisebb vírust kapó Dragan Vukmirt, Baki Ákost, Vass Ádámot, és Deutsch Bencét leszámítva – mindenkire számíthatott László Csaba.

A mieink kezdték a játékot, az első percben majdnem góllal, amikor Gera lövését ütötte szögletre a német kapus, Daniel Davari. Ezután kiegyenlítetté vált a találkozó, de a kék-fehérek többet birtokolták a labdát. Jól hallatszott, ahogy kispadunk folyamatosan bíztatta pályán lévő játékosainkat. Az első német próbálkozásra öt percet kellett várni, ekkor megpattanó lövést szedett fel Hegedüs. Az ellenfél szórványos ellenakciói elakadtak védőinken, könnyedén hatástalanították azokat. A 10. percben Ramos bal oldal ielfutás után visszagurított labdája Strestiket találta meg, de lövése levágódott a védőkről. Veszélyesebben játszott csapatunk, a félidő közepén ismét Strestik veszélyeztetett, de szabadrúgása fölé szállt. A játékrész közepén vette át kissé az irányítást a Bielefeld, amit több lövés és beadás is jelzett. Ezután főleg a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A 25. percben, jobb oldali beadást ütött ki Hegedüs, a másik oldalon pedig bal oldalról leadott lövésünket fogta Davari. Poór több pontos labdával vétette észre magát, de ezek általában lesen találták támadóinkat. A 37. percben szerezte meg együttesünk a vezetést. A Gera ellen elkövetett szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgást Kanta végezte el, a labda a tizenhatoson belül kiugró Torghelle elé került, aki nem hibázott (0-1). Közvetlenül ezután, a németek 18 méterről leadott, lapos lövését védte kapusunk. A félidő megérdemelt, egygólos MTK Budapest vezetéssel zárult.

Szünetben Ramos helyére, Darko Nikacsot küldte pályára László Csaba.

A második játékrész német fölénnyel indult, többet birtokolta ellenfelünk a játékszert, csapatunk inkább a biztonságos védekezésre rendezkedett be. A mérkőzés ezen szakaszában többször csak a szerencsén múlt, hogy nem egyenlített ellenfelünk. Az 50. percben közeli Bielefeld fejes, majd három perc múlva keresztpassz utáni veszélyes lövés kerülte el kapunkat. Nem tudtuk megtartani a labdát. Az 58. percben, a balról  23 méterről elvégzett szabadrúgást védte bravúrral kapusunk. Egy percre rá, Grgics visszarántásért kapott sárgát. A félidő közepére szűnt meg a német nyomás, kijöttünk, amit Gera szép elfutása is jelzett, de nem lett semmi belőle. A 64. percben László Csaba is cserélt, Kanta, Torghelle, Bese, Grgics, Strestik lement, Varga, Szalai, Vogyicska, Szatmári, és ismét Ramos bement, később Talabér is beállt. Ezzel vezetőedzőnk a második félidő első felében a Torghelle-Nikacs, a másodikban pedig a Ramos-Nikacs párost tesztelhette. A 68. percben – nem érdemtelenül – egyenlített a Bielefeld. A jobbról középre lőtt labdát, a 11-es pontról Junglas bombázta Hegedüs hálójába (1-1). Több labdát vesztettünk a középpályán, ezért sokszor veszélyesen ránk jött a német gárda. Egyszer kijöttünk ugyan, és ebből máris veszély lett. A megszerzett labda szépen járt lábról-lábra, végül Ramos balról, az oldalhálóba lőtt, nagy helyzet volt, talán a kapus is beleért. A 86. percben csak a szerencsénknek köszönhetjük, hogy nem szerzett veztetést ellenfelünk. Már Hege is verve volt, de a németek hatalmas, középről leadott lövését a jobb kapufa hárította. Két perc hosszabbítás következett, aminek végén bal oldalról belőtt labdát, Szalai közvetlen közelről mellé fejelte, ez volt a találkozó utolsó mozzanata.

Az összecsapás összképét tekintve igazságos döntetlen született. Csapatunk következő felkészülési mérkőzését, csütörtökön, a román Craiova együttese ellen játssza.

László Csaba: – A felkészülés három hete után, abban a formában van a csapat, amit vártam, amire számítottam. A német bajnokság másodosztályában játszó Bielefeld ellen, hatvan percig élvezthető játékot láttunk. Mindkét csapatnak voltak helyzetei. Az utolsó húsz percre, szinte minden akadémistánkat pályára küldtem, és még a hosszabbításban is volt esélyünk a győzelemre. Tudom, hogy nem számít az eredmény, de pozitív energiákat lehet szerezni a sikerből. Maximalista vagyok. Nálam nincs olyan, hogy „majd a következő meccsen... ” Mindenkinek akkor kell a legjobbját nyújtani, amikor lehetőséghez jut. Nem lehet a kor mögé bújni. Koncentrálni kell, és százszázalékos teljesítményt nyújtani. Ebbe beleértem, hogy a helyzeteinket is így kellene értékesíteni.

Fotó: DSC Arminia Bielefeld

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman