HÍREK

Döntetlen a Diósgyőr ellen - már biztos, hogy a felsőházban zárjuk az őszt

2023-12-16

Döntetlen a Diósgyőr ellen - már biztos, hogy a felsőházban zárjuk az őszt

Fordulatos meccsen ikszeltünk Miskolcon.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DVTK–MTK Budapest 3-3 (1-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 3412 néző

Vezette: Pintér Csaba (Káprály, Garai, Szert, Vad II., Vígh-Tarsonyi, Berényi)

Gólszerzők: Szatmári (33.), Stephen (77.), Feuillassier (78.) illetve Stieber (19.), Antonov (64.), Végh (82.)

Sárga lap: Edomwonyi (28.), Chorbadzhiyski (31.), Holdampf (45.), Szatmári (85.) illetve Kocsis (28.), Varju (42.)

DVTK: Odyntsov – Gera, Szatmári, Chorbadzhiyski, Stephen – Holdampf, Bényei (Bokros, 80.), Klimovich (Feuillassier, 70.) – Pernambuco (Kampetsis, 70.), Edomwonyi (Lukács, 70.), Acolatse (Jurek, 80.)

Vezetőedző: Szergej Kuznyecov

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Varju, Horváth Artúr (Végh, 59.), Kata (Thiam, 75.), Bognár (Kovács Patrik, 90+2), Antonov – Spalek (Kovács Mátyás, 59.), Stieber (Molnár, 75.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga idei utolsó fordulójában a DVTK együtteséhez látogattunk, akiket szeptemberben 2-1-re legyőztünk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Az első helyzetet a 3. percben láthattuk, ekkor Antonov lépett be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, a jobb lábára cselezett, de a kapu fölé lőtt.

A mérkőzés elején mi voltunk az aktívabbak, és mi kezdeményeztünk, aminek a 19. percben meg is lett az eredménye. Kisszöglet után Bognár készített le Stieberhez, aki átvette a labdát, majd okosan, laposan lőtt a rövid sarokba (0-1).

A 33. percben az első nagyobb lehetőségéből egyenlített a DVTK: Gera jobb oldali szögletét Szatmári csúsztatta a hosszú sarokba (1-1).

A 40. percben újra megszerezhettük volna a vezetést: Kádár indította a bal oldalon Antonovot, aki ismét a jobb lábára cselezett a tizenhatoson belül, majd 13 méterről, kevéssel tekert a hosszú sarok fölé.

A második félidő első helyzete az 51. percben adódott, ám Demjén szépen ütötte szögletre Acolatse távoli bombáját. Az 58. percben Pernambuco bal oldali szabadrúgása kanyarodott be veszélyesen, ám Holdampfról a kapu mellé pattant a játékszer.

Három perccel később Antonov beadása után Stieber jobblábas kapáslövését fogta magabiztosan Odyntsov. A 64. percben a csereként beálló Kovács Mátyás ment el a jobb szélen, ugyan beadásáról Stieber centikkel lemaradt, a hosszún Antonov érkezett, aki átvette a labdát, majd szépen lőtt a hosszú sarokba (1-2).

A 68. percben ismét sarokrúgás után veszélyeztetett a DVTK, de némi kavarodást követően sikerült felszabadítanunk. Három perccel később Gera élesen keresztbe lőtt labdájába suhant el a kapunk előtt.

A 76. percben Antonov bal oldali szabadrúgását Varju fejelte a kapu fölé. Egy perccel később a jobb oldalról adott be a DVTK, a hosszún Stephen érkezett, lapos beadása Hejről óriási balszerencsével a kapunkban kötött ki (2-2).

Sajnos egy perccel később a vezetést is megszerezte a Diósgyőr: Gera jobb oldali beadására Feuillassier érkezett, és ziccerben nem hibázott (3-2).

Sokáig nem voltunk hátrányban: a 82. percben Antonov szögletére a szintén csereként beálló Végh érkezett, és szépen fejelt a bal alsóba (3-3).

A 85. percben Kocsis kiugratásából Molnár lógott meg, de nem tudott helyzetbe kerülni, mert Szatmári lerántotta. A szabadrúgást 20 méterről Bognár végezte el, de elakadt a labda a sorfalban.

 A hosszabbításban a DVTK-nak még egy szögletet követően akadt helyzete, míg mi kontrából veszélyeztettünk, de gól egyikből sem született, így 3-3-as döntetlennel zárult a találkozó, ami azt jelenti, hogy már biztosan az első hatban zárjuk az őszi szezont. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman