HÍREK

Döntetlen a bajnoki nyitányon

2023-07-28

Döntetlen a bajnoki nyitányon

1-1-es döntetlent játszottunk a Paks ellen az NB I nyitómérkőzésén.

 A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Paksi FC 1-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2223 néző

Vezette: Farkas Ádám (Csonka, Szalai, Belicza, Oláh, Király, Szőts)

Gólszerző: Németh (49.), illetve Böde (65.)

Sárga lap: Kata (39.), Bobál (43.), Hej (75.), illetve Papp (3.), Bőle (69.), Vas (77.)

MTK Budapest: Demjén – Hej, Kádár, Bobál – Kovács Mátyás (Végh, 90.), Kata, Thiam, Bognár (Bognár, 74.), Antonov – Németh (Molnár, 85.), Zsóri (Stieber, 74.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Paksi FC: Szappanos – Vas, Hegedűs, Kinyik – Kovács Krisztián (Mezei, 56.), Windecker, Papp (Bőle, 68.), Szabó Bálint (Haraszti, 68.), Osváth – Könyves (Böde, 56.), Hahn (Balogh, 76.)

Vezetőedző: Bognár György

Pénteken a mi együttesünk Paksi FC elleni összecsapásával kezdődött az OTP Bank Liga NB I. 2023/2024-es kiírása. Vezetőedzőnk, Horváth Dávid nem változtatott a Kazincbarcika elleni felkészülési mérkőzésen pályára küldött kezdő tizenegyhez képest.

A találkozó nagy iramban indult, mindkét csapat igyekezett az ellenfél térfelén labdát szerezni, ám az első negyedórában így sem láthattunk sok helyzetet. Az első igazán nagy lehetőség a 26. percben következett: ekkor Antonov szögletből adott középre, Zsóri remekül fejelt, ám a kapuba tartó labdát Kovács Krisztián kikanalazta.

Az első fél óra eltelte után előbb Németh távoli lövése ment mellé, majd Könyves nem találta el a kaput a másik oldalon éles szögből. A 37. percben szép támadást vezettünk, melynek végén Kata passzából Németh lőtt 20 méterről, de lapos kísérlete nem okozott gondot Szappanosnak. Egy perccel később Kata kapta meg a labdát, majd 18-ról lőtt kevéssel mellé.

Két perccel ezután Könyves tartotta meg a játékszert a tizenhatoson belül, okosan készített Osváthoz, aki azonban jócskán a kapu mellé tüzelt. A 44. percben Szabó Bálint hozta át a picit fellazult középpályánkon a labdát, de az ő távoli lövése is pontatlan volt, így gólnélküli döntetlennel zárult az első félidő.

A második játékrészt nagyszerűen kezdtük: a 49. percben Bobál fantasztikusan ívelt Németh elé, aki lefutotta a védőket, és kapásból lőtt a kapuba. Szappanos ugyan beleért a lövésbe, de nem tudott hárítani (1-0).

Az 54. percben majdnem növeltük előnyünket: ezúttal a bal oldalról érkezett beadás Bognárhoz, aki Németh elé készített, a hosszúba tartó lövést azonban védte Szappanos.

A 65. percben egyenlített a Paks: Mezei bal oldali szöglete után Antonov fejéről – némi szerencsével –Hahn elé pattant a labda, aki Böde elé kotorta azt, ő pedig közvetlen közelről nem hibázott (1-1).

A 73. percben újra átvehettük volna a vezetést: Kata kapott nagyszerű labdát a jobb oldalon, Zsórihoz készített vissza, aki kilenc méterről lőtt, de a gólvonalról ismét mentett az egyik paksi hátvéd. Tíz perccel később Antonov próbálta meglepni távolról Szappanost, de észnél volt a vendégek kapusa.

A hosszabbításban még a Paks szöglete után Mezei lőtt a kapu fölé, de újabb lehetőség nem adódott, így 1-1-es döntetlennel zárult az összecsapás. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman