HÍREK

Dolgos napok előtt és után

2016-06-14

Dolgos napok előtt és után

A szerb bajnoki bronzérmes, FK Csukaricski csapata ellen, igazi értékmérő győzelmet aratott az MTK Budapest együttese, felkészülési mérkőzésen. Az edzőtáborozáson résztvevő csapat vezetőedzőjét, Teodoru Vasziliszt kérdeztük, eddigi ausztriai tapasztalatairól.

– Mint mindig, remek körülmények fogadtak minket Ausztriában. Természetesen örülünk a szívélyes vendéglátásnak, hogy lesik minden kívánságunkat, de sokkal lényegesebb, hogy kiváló minőségű pályákon edződhet a csapat a bajnokságra és a nemzetközi kupaküzdelmekre.

– Hogy tetszett az első felkészülési mérkőzés?

– A munkánknak megfelelő állapotban vagyunk. Kitűnő, agresszív ellenféllel találkoztunk, amely beszorított minket a mérkőzés első húsz percében, de abban az időszakban is jól védekeztünk. A Torghelle fantasztikus helyzetfelismerését követő gól pedig egyszerűen megbéklyózta ellenfelünket, nekünk viszont magabiztosságot kölcsönzött. Ezt követően kiegyenlítődött a játék, a második félidőt pedig uraltuk is, az egyre idegesebb szerbek ellen. Szerencsére ez az állapot a sorcsere után is megmaradt.

– Sokat kivett a játékosokból a mérkőzés? Milyen állapotban van most a csapat?

– Volt, akiből sokat kivett és volt, akiből kevesebbet, ami elsősorban a játékpercek függvényében változik. Ezt figyelembe véve, délelőtt három részre osztottuk a keretet, más terhelést adva a különböző csoportoknak. Délután gyúrás és pihenő vár a játékosokra, majd természetesen közösen izgulunk a magyar válogatott sikeréért az Európa-bajnokságon.

– Mit vársz a felkészülés további részétől?

– Elsősorban örülök, hogy nehéz, minőségi ellenfelekkel játszunk az edzőtábor ideje alatt, hiszen ez volt a célunk a minél jobb felkészülés érdekében. Ilyenkor nem az eredmény számít, hanem a minél jobb fizikai állapot, a mérkőzéshelyzetek begyakorlása, de természetesen nem vagyunk bánatosak, hogy győzelemmel zártuk az első találkozót. Dolgozunk azért, hogy szép idény elé nézzünk. Idáig mindenki munkájával elégedett vagyok.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman