HÍREK

Csepel FC – MTK Budapest II. 1-2 (0-0)

2016-05-15

Csepel FC – MTK Budapest II. 1-2 (0-0)

Visszataláltunk a helyes útra.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Csepel – MTK Budapest II. 1-2 (0-0).
NB III., Nyugati csoport, 31. forduló. Csepel SC stadion.

Vezette: Bálint Attila, asszisztensek: Viczián Mátyás és Pogonyi Ferenc.

Gólszerzők: Horváth (81. perc) illetve Hujber (72. perc), Jakab (11-esből, 76. perc).

Csepel FC: Botlik – Teplán, Haraszkó, Hesz, Gauzer – Horváth, Slezák, Tóth, Simon – Balogh, Szemán. Kispad: Koller – Horváth, Schleinig, Rácz, Baksa, Szabó K., Busai. Vezetőedző: Takács Krisztián.

Csere: Szemán helyett Horváth (60. perc), Balogh helyett Busai (68. perc), Slezák helyett Rácz (78. perc).

Sárga lap: Gauzer (75. perc), Horváth (85. perc).

MTK Budapest II.: Fadgyas – Sági, Katona M., Széles, Bayer – Vogyicska, Pintér – Jakab, Hujber, Schrammel – Tóth. Kispad: Demjén – Takács, Kovács, Szabó, Fehér, Csicsek, Nyúl. Vezetőedző: Pölöskei Gábor.

Csere: Schrammel helyett Kovács (69. perc), Tóth helyett Takács (69. perc), Jakab helyett Fehér (81. perc).

Sárga lap: Sági (25. perc).

Ellenfelünk a forduló előtt 6-5-18-as mutatóval és huszonhárom ponttal a tizennegyedik helyen állt. Pölöskei Gábor csapata 11-7-11-es mérleggel, negyven ponttal várta a találkozót, és annak tudatában lépett pályára, hogy a tavaszi, tízmérkőzéses veretlenségi sorozat után háromszor is vesztesen hagyta el a játékteret. Előbb hazai pályán a dorogiak, majd idegenben a csornaiak, múlt hétvégén pedig, szintén otthoni környezetben, a tatabányaiak is jobbnak bizonyultak fiainknál. Nem várt könnyű összecsapás a kék-fehérekre, de reménykedtünk benne, hogy együttesünk visszatalál a helyes útra, és nem is kellett csalódnunk.

Az első játékrészben aktívabban kezdett a 21. kerületi együttes, többet is birtokolták a labdát és jól is járatták azt lábról-lábra, de helyzetekig nem jutottak. A mieink szépen zártak hátul, passzjátékunk is rendben volt, de ellenfelünk kapuját mi sem veszélyeztettük. Keveset mozogtak a csapatok, és csak a középpályán vállalkoztak váratlan húzásokra, elől már elfogyott a tudomány. A félidő közepén jutottunk el először az ellenfél kapuja elé, amikor Schrammel centerezéséről maradt le Tóth. Ezután a hazaiak percei következtek, két fejesük is veszélyeztette Fadgyas kapuját. Megélénkült a találkozó, már helyzeteket is láthattunk, de gólt nem, így 0-0-ás állásnál vonulhattak pihenőre a mérkőző felek.

A második félidő elejét megnyomta a kék-fehér alakulat, de ellenfelünk is bátran próbálkozott, több beadásuk is veszélyt jelentett, így ekkor már élvezetes kis összecsapást láthattunk. Irányítottuk a találkozót, beszorítottuk a csepelieket, és a széleken többször is mögéjük kerültünk. Vezetőedzőnk cserékkel is frissítette csapatát. Tóth lejött, helyére a középpályáról Hujber lépett előre, aminek meglett az eredménye.

72. perc: Jobb oldalról érkező beadás után, a centernek előrelépő Hujber nem találta el tökéletesen a labdát, de így lett jó a lövése, ami Botlik hálójában kötött ki (0-1).

Nem kellett sokat várni arra, hogy megduplázza csapatunk előnyét, amikor a meglóduló Hujbert, Gauzer a büntetőterületen belül visszarántotta, a játékvezető pedig habozás nélkül a büntetőpontra mutatott.

76. perc: A letett labda mögé Jakab állt oda, és a balra mozduló kapus mellett, a jobb alsó sarokba gurított (0-2).

Öt perc múlva szépítettek a csepeliek.

81. perc: Bal oldalról középre szálló labdát, Horváth ballal, félfordulatból, a tehetetlen Fadgyas mellett, a hálóba bombázta (1-2).

A végén kinyílt a Csepel, támadott, de fiaink magabiztosan és rutinosan tartották egygólos előnyüket a végéig, így megszakadt a rossz sorozat, három elvesztett találkozó után ismét nyert a Pölöskei-gárda.

A találkozó végén mindkét szakvezető értékelte a látottakat.

Takács Krisztián, vezetőedző (Csepel FC): – Visszaálltunk a találkozó jelentős részében, és fegyelmezetten küzdöttünk. Szoros meccset vívtunk egy nálunk sokkal jobb erőkből álló MTK Budapest ellen. Amíg kínálkozó lehetőségeinket nem tudjuk értékesíteni, csak ilyen eredmény születhet.

Pölöskei Gábor, vezetőedző (MTK Budapest II.): – Érvényesítettük a papírformát, de van bennem hiányérzet. Az első félidőben tompán, lassan, rossz felfogásban futballoztunk, mezőnyfölényben voltunk ugyan, de csak egy helyzetet dolgoztunk ki, és nem volt olyan a játékunk, amit szerettem volna. A második játékrészben már jobban játszottunk, megszereztük a vezetést is, sőt, kétgólos előnyre tettünk szert. Aztán jött megint a szokásos bakink, így nem volt nyugodt az utolsó tíz percünk. Gratulálok a fiúknak, mert hazahozták a győzelmet. 

Csapatunk, a következő, harminckettedik fordulóban jövő hét vasárnap 11 órakor a Mosonmagyaróvári TE 1904 gárdája ellen lép pályára a BKV Előre SC Sport utcai pályáján.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman