HÍREK

Bravúros győzelem az NB III-ban: Gólzáporos meccsen nyertünk az ESMTK ellen

2021-08-15

Bravúros győzelem az NB III-ban: Gólzáporos meccsen nyertünk az ESMTK ellen

Vancsa Zalán és Kovács Mátyás duplájával 4-3-ra nyert idegenben második csapatunk.

Kanta József vezette második csapatunk a szerdai, FTC II elleni döntetlen után vasárnap szezonbeli második bajnokiján az ESMTK otthonában lépett pályára. Vezetőedzőnk a hétközi találkozóéval megegyező kezdőcsapatot küldött a pályára, első keretünkből ezúttal is Kaka, Vancsa Zalán, Kata Mihály és Kovács Máté erősítette visszajátszóként NB III-as együttesünket.

A hazaiak gyorsan megszerezték a vezetést Kovács Botond látványos góljával, de gyorsan volt válaszunk, a 7. percben egy bal oldali támadás végén Vancsa passzolt Kovács Mátyáshoz, aki a tizenegyespontról kilőtte a kapu bal felső sarkát (1-1).

A 12. percben Drljo révén ismét mi veszélyeztettünk, a 15. minutumban pedig egy szép összejáték végén Drljo passzolt Vancsához, aki 10 méterről, pontosan lőtt a kapuba (1-2).

Félórányi játékot követően Drljo lövése kevéssel kerülte el a bal alsót egy gyors kontra végén, majd Vancsa lövését védte az ESMTK kapusa. Némi meglepetésre mégis a hazaiak szereztek gólt, Molnár János egy szöglet utáni kipattanót lőtt 17 méterről, kissé jobbról a kapu jobb oldalába (2-2).

A fordulás után hidegzuhanyként igencsak vitatható büntetőt kapott a hazai együttes, amit Molnár János magabiztosan lőtt a kapu jobb oldalába (3-2). Ez sem törte meg azonban fiataljainkat: Drljo szabadrúgása kevéssel tévesztett célt, ahogy Vancsa lövése sem sokkal kerülte el a bal felső sarkot.

A 60. minutumban Varasdi ziccert védett, fél percre rá pedig már a másik oldalon örülhettünk: Kovács Máté remekül belöbbölt labdájával Kovács Mátyás lépett ki ziccerben, és bár az első lövést még védte a hazaiak kapusa, a kipattanót a hálóba vágta középpályásunk (3-3).

A 67. percben a vezetést is átvettük, szép támadásunk végén Horváth Artúr lövését még blokkolták a hazaiak, a kipattanót azonban Vancsa Zalán 16 méterről remekül tekerte a bal alsó sarokba (3-4).

A hajrában nem engedtünk helyzeteket a hazaiaknak az egyenlítésre, elöl pedig több ízben is csak a blokkoló lábakon múlt, hogy nem sikerült lezárnunk a mérkőzést. Csapatunk nagyot küzdve, Kovács Mátyás és Vancsa Zalán két-két góljával bravúros és megérdemelt győzelmet aratott az ESMTK otthonában, ami egyben a szezon első bajnoki sikerét is jelenti második együttesünknek. Folytatás jövő vasárnap, a Gerjen ellen.

ESMTK – MTK Budapest II 3-4 (2-2)

Vezette: Bana Gergely

Gólszerzők: Kovács B. (5.), Molnár J. (35., 46.-büntetőből), ill. Kovács Mátyás (7., 61.), Vancsa (15., 67.)

ESMTK: Jeszenszky Á. - Nagy M. Száhl P., Tóbiás Zs., Kovács B. - Markovics B., Soós B., Turi D., Molnár J. - Szabó L. (Slezák, 59.)., Lucz V. (Horváth L., 59.)

MTK Budapest II: Varasdi – Kaka (Guth, 88.), Várkonyi, Fülöp, Helembai – Horváth A. (Miknyóczi, 88.), Kata – Kovács Mátyás (Gyuris, 88.), Kovács Máté (Georgievski, 76.), Vancsa – Drljo (Balogh B., 64.)

A mérkőzés eseményei percről percre élő, szöveges közvetítésünkben ide kattintva érhetők el.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman