HÍREK

Bravúrgyőzelem a Fradi otthonában - még él a remény

2022-05-07

Bravúrgyőzelem a Fradi otthonában - még él a remény

Remek játékkal győztük le idegenben a már bajnok Ferencváros csapatát.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Ferencvárosi TC–MTK Budapest 0-3 (0-0)

Budapest, Groupama Aréna, 13199 néző

Vezette: Bogár Gergő (Pillók, Garai, Berényi, Iványi, Theodoros, Oláh)

Gólszerző: Futács (60., 90+2), Miovski (84.)

Sárga lap: Vécsei (83.)

Ferencvárosi TC: Bogdán – Botka, Vécsei, Blazic, Civic (Pászka, 67.) – Besic (Marin, 67.), Laidouni, Esiti (Auzqui, 60.) – Tokmac, Bassey (Boli, 60.), Gavric (Zachariassen, 60.)

Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

MTK Budapest: Mijatovic – Varju, Rajkovic, Nagy Zsombor, Sluka (Herrera, 90.) – Ramadani, Kata (Horváth Artúr, 71.), Mezei (Spirovski, 71.) – Kovács Mátyás (Vancsa, 58.), Futács, Miknyóczki (Miovski, 58.)

Megbízott vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank liga 32. – utolsó előtti – fordulójában a már biztosan bajnok Ferencvárosi TC otthonába látogattunk. A Fradi elleni első két mérkőzésünk egyaránt 0-0-ra végződött – a miénk volt az egyetlen együttes, amely nem szenvedett idén vereséget a zöld-fehérek ellen.

A mérkőzés előtt játékosaink és a stábtagok sorfallal tisztelegtek a Ferencváros 33. bajnoki címe előtt.

A 9. percig kellett várni az első nagyobb helyzetig, ekkor Laidouni kapott remek emelést a tizenhatoson belül, hosszúra tartó lövését szépen védte Mijatovic, majd Nagy Zsombor szabadított fel.

A 12. percben Kata passzolt Mezeihez, aki jól vette észre a hosszún üresen várakozó Kovács Mátyást, aki nagy helyzetben volt, két csel után azonban blokkolták lövését. Talán, ha hamarabb vállalkozik, megszerezhettük volna a vezetést. Két perccel később Kovács passzolt a bal oldalon meginduló Slukához, aki éles szögből lőtt a kapu mellé.

A 20. percben Gavric szökött meg a jobb szélen, majd készített vissza Tokmachoz, de Rajkovic észnél volt, és szerelni tudott. Hét perccel később Besic próbálkozott harminc méterről, de elkerülte a labda a kapunkat.

A 34. percben a bal oldalon Tokmac és Civic összjátéka után előbbi került helyzetbe, azonban Mijatovic jól zárta a szöget és védeni tudott. A 44. percben Mezei ívelt be szabadrúgásból a kapu elé, Futács öt méterről csúsztatott, de nem ment eléggé szélre a labda, így Bogdán hárított és 0-0-val zárult az első játékrész.

A térfélcsere után láthatóan támadóbban léptünk fel, és rögtön MTK-ziccerrel indult a félidő: Futács emelt Miknyóczki elé, aki a kapusra vezethette a labdát, de kicsit kisodródott, a játékszer pedig a felsőkapufát érintve fölé ment. Az 52. percben Botka ívelte át jobbról a labdát Besichez, aki levette, majd ballal lőtt a kapu fölé.  

Az 59. percben ismét Mezei ívelt be szabadrúgásból, Nagy Zsombor emelkedett a legmagasabbra és kevéssel fejelt mellé. Egy perccel később megszereztük a vezetést: Miovski emelt a jobb oldalról Futácshoz, aki gyönyörűen vette le a labdát, majd ballal, fordulásból lőtte ki a hosszút (0-1).

A 61. percben Zachariassen éles beadására Boli érkezett, de nem érte el a labdát. Egy perccel ezután Futács a jobb oldalról a rövidet célozta meg, de elsuhant a lövése a kapufa mellett. Rendkívül megélénkült a meccs a gól után: a 66. percben Vancsa tört be a tizenhatoson belülre, lövésébe beleléptek, majd Sluka távoli kísérlete pattant szögletre.

Egy perccel ezután Laidouni gyors szabadrúgását követően Boli trafált fölé, majd a 69. percben Pászka kapáslövését hárította bravúrral Mijatovic. A 71. percben Horváth Artúr is pályára lépett, ezzel ő már a hatodik 20 éves, vagy annál fiatalabb játékos kapott lehetőséget a nagy téttel bíró Örökrangadón.

A 73. percben újra Futács tűnt fel a hazai térfélen, de ezúttal 17 méterről nem találta el a kaput.

A 76. percben ismét támadást vezethettünk, ám előbb Horváth Artúr, majd Miovski lövését blokkolták. A 84. percben növelni tudtuk az előnyünket: Vancsa remek ütempasszal találta meg Futácsot, aki elpasszolta a labdát Bogdán mellett, amire Miovski érkezett és lőtte be közvetlen közelről a kapuba (0-2).

A 87. percben Zachariassen beadására érkezett Auzqui, de megpattanó lövését könnyen védte Mijatovic. A hosszabbításban Futács tette fel az i-re a pontot, amikor Miovski passza után átvette a labdát, majd egy csel után a rövidbe lőtt (0-3). Ezután a játékvezető le is fújta a találkozót, így hatalmas bravúrral begyűjtöttük a három pontot.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman