HÍREK

Bognár György legfontosabb válaszai az online szurkolói ankétról

2022-07-15

Bognár György legfontosabb válaszai az online szurkolói ankétról

Szakmai igazgatónk részletesen válaszolt a drukkereinket leginkább érdeklő kérdésekre.

Bognár György szakmai igazgató péntek délután online szurkolói ankéton vett részt, ahol szurkolóink előzetesen beküldött kérdéseire válaszolt. A beszélgetés - melynek létrejöttében az MTK TV stábja készített a szlovéniai edzőtáborban - videós formában is visszanézhető Facebook-oldalunkon, az mtkbudapest.hu-n pedig a legfontosabb válaszokat összegeztük.

Kezdésként Bognár György elárulta: bár kisebb sérülések ugyan nehezítik a munkát, a felkészülés összességében a terveknek megfelelően halad, ellenfélül pedig azért kért a nyár elején élvonalbeli csapatokat, mert így folyamatosan felmérhető, hol tart a csapat.

Legtöbb szurkolónkat természetesen az átigazolások érdekelték leginkább. Szakmai igazgatónk készségesen válaszolt a kérdésekre. Meglátása szerint a csapatnak négy középcsatárra van szüksége, ebből Futács Márkó jelenleg vállsérüléssel bajlódik és a Trabzonspor ellen Németh Krisztiánt is ilyen problémával kellett lecserélni, így jelenleg csak a 16 éves Barkóczi Benedek áll rendelkezésre, így ezen a poszton még várható erősítés. 

A védelmet illetően a szélső és középső poszton szereplő játékosokról is szó esett. Bognár György elmondta, hogy a modern futballban ez az egyik legfontosabb pozíció, hiszen be kell tudni lépni a játékba, alapvonalig levinni a labdákat, onnan gólpasszokat adni vagy épp az ellenkező oldali beadásoknál a tizenhatoson érkezni. A bal oldalon szakmai igazgatónk megoldottnak látja a kérdést, a jobbon pedig főként Miknyóczki Ádám és Palincsár Martin szerepelhetnek, mert mind a ketten rendelkeznek a szükséges sebességgel, fizikummal és jól lépnek be a játékba, ám a szükséges taktikai érzékük - főleg Miknyóczki esetében - még nem alakult ki teljesen. Posztra képzésükben az is szerepet játszik, hogy a szélső támadók terén jól áll a csapat, Stieber, Kovácsréti, Zuigeber és Kovács Mátyás is ezen a poszton szerepel, de ők kevésbé alkalmasak a szélső védő pozícióra. Alternatíva lehet még Varju Benedek is, bár rá inkább belső védőként tekint Bognár György. Az NB III-as keret tagja, Kaka Godwords - aki fiatal külföldiként pályára léphet a másodosztályban - szintén jobbhátvéd, szakmai igazgatónk pedig elmondása szerint jó képességű, szimpatikus, agresszív játékosnak tartja, de a labdakihozatalok és az ellenfél térfelén való játék egyelőre nehezebben megy neki.

NB III-as és U19-es csapatunk előző idénybeli csapatkapitánya, Helembai Márk játéka jó benyomást tett Bognár Györgyre, de szakmai igazgatónk ebben a kérdésben többek között az évtizedek óta az MTK-nál dolgozó Pölöskei Gábor és Teodoru Vaszilisz véleményére is támaszkodva úgy döntött, hogy tehetséges balhátvédünk még nem áll készen arra, hogy komolyabb feladatot kapjon a felnőtt keretnél, így Medgyes Sinan személyében szerződtettünk a posztjára egy játékost. Helembai kontraktusa decemberig szólt, így hosszabbítani kellett volna, azonban a Gyirmót megkeresésére játékjogát értékesítettük.

Több szurkolónk is észrevételezte, hogy a középhátvéd pozíció kulcsfontosságú lehet az NB II-es idény során. Bognár György ezzel kapcsolatban elmondta, hogy egyetért abban, hogy egy meghatározó vezéregyéniségre szükség van ezen a poszton, többek között ennek érdekében próbálkoztunk meg az NB I-ben kiemelkedően teljesítő Slobodan Rajkovic honosításával, ám ez végül túl rögös útnak bizonyult. A hasonló típusú, erős, magabiztos, gyors belső védők szerződtetésével egyébként az élvonalbeli klubok is küzdenek szakmai igazgatónk véleménye szerint, így az idényt a jelenlegi állományunkkal kezdhetjük el: Varju, a jelenleg izomsérüléssel küzdő Várkonyi, Nagy Zsombor és a gyengébb tavaszi szereplés után nyáron eddig bizonyító Szépe kaphatnak lehetőséget ezen a poszton. Bognár György hozzátette: terveink szerint az NB II-ben a játék elsősorban ellenfelünk térfelén zajlik majd, azt a kockázatot pedig hajlandó bevállalni, hogy félidőnként "elszalad" egy-két kontrával a rivális.

Drukkereink számára is köztudott, hogy a másodosztályban (az MLSZ-támogatások érdekében) kötelező egy U19-es (2003. július 1. után született) játékos szerepeltetése. Bognár György az online ankéton elárulta, hogy ezt a kérdést a lehető legegyszerűbb módon, a szereplést alanyi jogon is kiharcoló Balázs József Balázs kapussal oldja meg az MTK Budapest, így a többi pozícióban biztosan nem kell majd emiatt máshogyan "sakkozni".

Balázs József Balázs mellett még két hálóőr, a rutinos Somodi Bence és a fiatal Csenterics Adrián tagjai az első keretnek, de az eredeti tervek szerint az előző idényt kölcsönben töltő Varga Bence is visszatért volna, ám a némiképp váratlan kecskeméti feljutást követően az MTK Budapest úgy döntött, engedélyezi számára azt, hogy az NB I-ben is bizonyítson ideiglenes klubjával, így szakmai stábunk számára is világossá válik, készen áll-e az élvonalbeli szereplésre.

Ami az NB II-es szereplést illeti, szakmai igazgatónk "kézenfekvőnek" nevezte azt az elvárást, hogy az MTK Budapest megnyerje a másodosztályt, ugyanakkor - budaörsi tapasztalatainak köszönhetően is - tisztában van vele, hogy ez nem lesz sétagalopp, nehéz mérkőzések várnak a csapatra, ahol 90, akár 95 percig is küzdeni kell a pontokért. A nagy számok törvénye alapján ugyanakkor képességeinkre alapozva - Bognár György szerint - minden adott ahhoz, hogy megvalósítsuk célunkat, még akkor is, ha ebben az osztályban minden évben van egy-egy sötét ló (mint az elmúlt években például a Kecskemét vagy a Budafok). A legnagyobb rivális talán a Gyirmót lehet, akik Csertői Aurél irányításával homlokegyenest más futballfelfogást képviselnek, mint az MTK Budapest, de az NB II-ben ez folyamatosan sikerre vezethet.

A beszélgetés végén Bognár György elmondta, a klub és ő maga is mindent megtesz, hogy még az első bajnoki előtt személyes formában is létrejöjjön egy újabb szurkolói ankét.

 

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman