HÍREK

Bemutatkozott az új vezetőedző (GALÉRIA)

2016-12-20

Bemutatkozott az új vezetőedző (GALÉRIA)

Kedden az MTK Budapest, sajtótájékoztató keretében bemutatta a felnőtt labdarúgócsapatának új trénerét.

Tamási Zsolt eddig az U19-es csapat edzőjeként és a Sándor Károly Akadémia szakmai igazgatójaként dolgozott. Utóbbi pozíciót továbbra is megtartja és mellette fogja irányítani az NB I-es gárdát.

A kék-fehérek klubigazgatója, Domonyai László elmondta, milyen elvárásokkal indult neki a csapat az idei szezonnak, és hogy ezekből mit sikerült teljesíteni.

Az Európa-ligában szerettük volna, ha a csapatunk legalább egy kört tud menni, ez sikerült is, az elmúlt öt szereplésünkből először. A bajnokságban a cél az volt, hogy az 5. és a 8. hely között legyen legalább a csapat, a Magyar Kupában pedig a győzelem volt az elképzelés, de minimum szerettük volna, ha gyengébb ellenféllel szemben nem maradunk alul. A három versenysorozatból egyedül az El-ben sikerült megvalósítani az előzetesen kitűzött célt. A klubvezetés az elmúlt napokban értékelte az idei teljesítményt, és úgy döntött, hogy az edzői poszton változtat, így Tamási Zsoltot neveztük ki az első csapat élére.

Tamási Zsolt – aki 2005 óta tartozik az MTK szakmai stábjához –elmondta, hatalmas megtiszteltetés számára, hogy megkapta ezt a lehetőséget.

Meglepődtem a felkérésen, de egy percig sem gondolkoztam azon, hogy elvállaljam-e. Az első csapat szakmai irányítása lesz az elsődleges feladatom, de továbbra is végzem a munkámat az agárdi akadémián.

A korábban a Győrt és a Vasast is irányító szakember arról is beszélt, milyen változások várhatóak a szakmai stábban.

Az edzői stábban drasztikus változást nem szeretnénk. Pályaedzőnek azt a Petres Tamást kértem fel, akivel Agárdon már 12 éve együtt dolgozom. A kitűzött célok változatlanok, így szeretnénk azon dolgozni, hogy ezeket elérjük.

Az újonnan kinevezett tréner arról is beszélt, mik a tervek a téli átigazolási és felkészülési időszakban.

Két-három helyen is megerősítenénk a csapatot. A helyzetek kialakításával nem volt probléma, de a kihasználásuk nem igazán ment az őszi szezonban, így szeretnénk mindenképpen csatárt igazolni. Mivel nagyon korai még a dolog, ezért konkrét nevekkel egyelőre nem tudok szolgálni. A téli program részeként január 29-től Törökországban, Belekben edzőtáborozunk, ahol három vagy négy felkészülési mérkőzést játszunk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman