HÍREK

Bemutatjuk keddi ellenfelünket: Amit a Kisvárda Master Good csapatáról tudni kell

2021-02-01

Bemutatjuk keddi ellenfelünket: Amit a Kisvárda Master Good csapatáról tudni kell

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában a tabella ötödik helyén álló csapatunk a harmadik Kisvárda Master Good vendége lesz kedden 17:30-tól.

Jelen:

A története harmadik élvonalbeli szezonját játszó Kisvárda Master Good 18 fordulót követően a harmadik helyet foglalja el a tabellán. Mérkőzéseiken 28 pontot gyűjtöttek - kettővel többet, mint csapatunk - hét győzelem és hét döntetlen mellett négyszer szenvedtek vereséget.

Találkozóikon 20 gólt lőttek és ugyanennyit kaptak. Góljaikon 10 játékos osztozik. A háromszor betaláló Jelena Richárd, Jaroslav Navratil, Slobodan Simovic, Fernando Viana négyesen kívűl kétszer volt eredményes Claudiu-Vasile Bumba és Sassa, míg egyszer-egyszer talált az ellenfelek kapujába Niko Datkovic, Kovácsréti Márk, Rubus Tamás és Stavros Tsoukalas.

A kisvárdaiak az OTP Bank Ligát budafoki vereséggel kezdték (1-2), majd a Budapest Honvéd legyőzése (2-1) után a tartalékos Puskás Akadémia FC-től is kikaptak 3-0-ra. Az Újpest FC és a Mezőkövesd Zsóry FC ellen is idegenben diadalmaskodtak (4-2 és 2-1), viszont az FTC már túl nagy falat volt hazai pályán (0-2). Az ellenünk játszott 1-1 után további hét bajnokin sem szenvedtek vereséget (DVTK 1-0, ZTE 2-1, Paksi FC 3-1, Budafoki MTE 0-0, Puskás Akadémia FC 0-0, Budapest Honvéd 0-0, Újpest FC 1-1), majd a székesfehérvári évzárón kikaptak (0-3).

2021-ben még veretlenek, a Mezőkövesd Zsóry FC elleni hazai döntetlen után (0-0) az ötödik fordulóból elhalasztott mérkőzésen 2-1-re verték a MOL Fehérvár FC-t, míg hétvégén a Groupama Arénából hoztak el egy pontot (1-1).

Csapatunkkal így játszottak döntetlent az Új Hidegkuti Nándor Stadionban:

A február 14-ig tartó téli átigazolási időszakban egyelőre öt játékos érkezett Kisvárdára: Lazar Cirkovic, Yanis Karabelov, Matheus Leoni, Herdi Prenga és kölcsönbe Ötvös Bence. A távozó listáján hat név található: Baranyai Ádám, Stavros Tsouakalas, Tonci Kukoc, Roman Karasyuk, Lakatos Csaba és a kölcsönadott Zöldesi Illés.

Együttesünkhöz hasonlóan a várdaiak is készülhetnek a MOL Magyar Kupa tavaszi folytatására, miután előbb a Komárom- Esztergom megyei I. osztályban játszó WATI Kecskéd KSK gárdáját győzték le 10-0-ra, majd a az NB III Közép-csoportját tetemes előnnyel vezető Kecskeméti TE ellen nyertek 1-0-ra. Februárban az NB II-es Soroksár SC vendégei lesznek a legjobb 16 közé kerülésért.

A Kisvárda Master Good vezetőedzője az 59 éves Supka Attila, aki a Debreceni VSC csapatával két bajnoki címet, a Budapest Honvéd FC-vel pedig kupát nyert.

Fiatal játékosként nagy tehetségnek tartották Supkát, a bajnoki címvédő Honvédban is bemutatkozhatott. 1981 nyarán Ceglédre, a Bem József SE csapatához került. Ezután több klubban is megfordult, de sehol nem tudott meghatározó játékossá válni. 1984-ben az Újpest ausztriai túrájáról nem tért haza, emiatt kettészakadt a pályafutása. Az NB I-ben összesen 106 mérkőzést játszott és három gólt szerzett.

Pályafutása befejeztével alsóbb osztályú felnőtt csapatoknál dolgozott, valamint Ausztriában edzősködött. Vezetőedzőként első élvonalbeli csapata a Előre FC Békéscsaba volt 2003 tavasza és 2004 között.

Rövid ideig az SV Mattersburg (Kismarton) csapatánál volt utánpótlás-szakágvezető. 2004 novemberében Szentes Lázártól átvette a DVSC irányítását, amelyet bajnoki címig vezetett. 2005 májusában a bajnoki cím megnyerése után újabb három évvel hosszabbította meg szerződését. Azonban ezt az időt már nem töltötte ki, két bajnoki cím után 2006 nyarán lemondott.

2007 tavaszán megnyerte a Magyar Kupát a Budapest Honvéddal, éppen korábbi csapata, a DVSC ellen. A kispesti szerepvállalása után volt a ZTE, a ciprusi Nem Salamina, a PMFC, a Sopron, a Szeged 2011, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője, de a XIX. kerületbe még kétszer visszatért.

Supka Attila július 8-tól a Kisvárda Master Good szakvezetője.

A mérkőzést kedden élőben közvetíti az M4 Sport.

Együttesünk és a Kisvárda Master Good az NB I-ben és az NB II-ben is mérkőzött egymással:

Az első összecsapás 2018. szeptember 1-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban volt, s egy 11-es góllal szenvedtünk vereséget. A második találkozón, 2018. december 15-én Kisvárdán is egy góllal kaptunk ki. A harmadik mérkőzésen 2019. április 20-án Budapesten a vendégek újra 1-0-ra nyertek.

A két együttes eddigi utolsó, negyedik összecsapása 2020. október 24-én az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-1-es döntetlennel zárult. Gólunkat Gera Dániel lőtte 11-esből.

A Kisvárda pályaválasztása mellett a két gárda egy találkozót játszott az NB I-ben, ami 1-0-ás hazai sikert hozott.

Az NB II-ben kétszer mérkőzött egymással a két gárda - Kisvárdán és Budapesten is a szabolcsiak győztek.

A Kisvárda Master Good az egyetlen csapat, amely ellen eddig sem az NB I-ben, sem az NB II-ben nem sikerült nyerni.

A mérleg:

NB I:

4       0       1       3         1 - 4          1     (1 %)

NB II:

2       0       0       2         2 - 4          0     (0 %)

ÖSSZESEN:
6       0       1       5         3 - 8          1     (1 %)

A Kisvárda Master Good labdarúgásának múltja:

Több mint száz éve, 1911. november 8-án alapították meg a Kisvárdai Sport Egyletet, a KSE-t, melynek színe piros fehér lett. Az alapítók segítségére voltak a község - akkor még nem volt város Kisvárda - vezetői, akik a régi, vásártér melletti pályát téritésmentesen adományozták a KSE-nek. Akkoriban 400-1000 ember nézte a mérkőzéseket. Volt ülőhely is, hosszú padok övezték a játékteret. A feltételek megteremtéséből nagy részt vállaltak a település kereskedői, iparosai, akik jelentős anyagi támogatást adtak a sportegyletnek.

Az első, bemutató futball mérkőzést 1911. november 12-én több száz néző előtt az Ungvári Kereskedelmi Alkalmazottak Sport Egyletével játszotta a Kisvárdai Sport Egylet, s 5-0-ra kikapott vendégektől.

1953-ban megépült a Várkerti Sporttelep is. A klub többnyire a járási, megyei osztályokban, illetve az NB III-ban szerepelt. A rohamosan fejlődő Kisvárda 1970. április 4-én városi rangot kapott, s ez új lehetőséget teremtett a sportban is. Az 1978-1979-es szezont már a második vonalban töltötte a KSE, amikor is háromszor 20 csapat alkotta az NB II-t.

A klub a 2000-2001-es idény telén anyagi gondok miatt megszűnt, pedig ekkor vezette az NB III Tisza-csoportjának táblázatát. A 2003-2004-es idényben aztán az orosi labdarúgó csapat megyei másodosztályú licencét megvásárolva OSE-Várda néven éledt újjá a kisvárdai labdarúgás. A klub vezetősége és a támogatók célja a klub újjáépítése, és legalább a stabil NB III-as tagság kivívása volt. A klub később már Várda SE néven szerepelt, a fejlődés töretlen lett, és a csapat a 2007-2008-as idényben már az NB III Tisza-csoportjában szerepelt, ahol újoncként a második helyen sikerült végeznie.

A 2008-2009-es idényben aztán súlyos csapás érte a Várda SE-t. Adminisztratív hibák, egy játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt a klubot 22 pontos levonással sújtották, emiatt kiesőhelyre csúszott vissza a tabellán, és a 2009-2010-es idényt ismét a megyei első osztályban töltötte, ahol csupán a 10. helyet tudta megszerezni, így nem sikerült azonnal visszajutnia. A 2010-2011-es idényt aztán bajnokként zárta a Várda SE és ismét feljutott az NB III Tisza-csoportjába. A csapat a 2011-2012-es idényben újoncként megnyerte az NB III-at, de infrastrukturális és pénzügyi okokból ekkor még nem vállalta a másodosztályt. A klub a 2012-2013-as idényben ismét bajnok lett, és az ekkor zajló átalakítások miatt osztályozót kellett játszania, amit sikerrel vett, és története során másodszor kvalifikálta magát a Nemzeti Bajnokság második vonalába.

A feljutás után átalakult a klub. A csapat neve Várda SE-ről Kisvárda FC-re változott, ezzel egyidejűleg a történelmi hagyományok miatt lecserélésre került az addig használt Várda SE címer, és egy címerpályázat után elkészült az immáron NB II-es csapat új címere. A Kisvárda második NB II-es idényében végig harcban volt a bennmaradásért, de végül búcsúzni kényszerült.

A csapat hivatalos neve 2014. januárjától Kisvárda Master Good lett.

A 2014-2015-ös szezont az NB III Keleti-csoportjában töltötte a klub, a Magyar Kupában azonban története legjobb szereplésével a legjobb 8 közé verekedte magát.

Miután a 2016-2017-es bajnokságban az utolsó fordulóban, a Balmazújvárostól elszenvedett vereséget követően lemaradtak az élvonalbeli szereplésről, a 2017-2018-as szezon végén a bajnokságot nyert gárdánk mögött második helyen végezve története során először feljutott a csapat a magyar élvonalba.

A kisvárdai együttes a 2018-2019-es bajnoki évben a 9., a 2019-2020-as szezonban a 8. helyezést elérve kapaszkodott meg az NB I-ben, ahol a harmadik szezonját tölti.

Az idei a 119. bajnokság a magyar futball első osztályában. A Kisvárda Master Good 3. szezonját tölti az NB I-ben, és ezzel a  magyar labdarúgó csapatok 108 gárdát "felvonultató" örökranglistáján a 77. helyen áll a BKV Előre, a Nagykanizsai Olajbányász, az Ózdi Kohász és a Stadler FC mögött, megelőzve a VII. Kerületi SC, a Budafoki MTE, a Budapesti SC, a Pécs-Baranya FC, a Soproni FAC, a Szegedi VSE és az Újpesti Törekvés együtteseit.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman