HÍREK

Bakuban eddig minden rendben (VIDEÓ + GALÉRIA)

2016-07-20

Bakuban eddig minden rendben (VIDEÓ + GALÉRIA)

Megvolt a sajtótájékoztató és az edzés Azerbajdzsánban.

Három óránál kicsivel hosszabb repülőút után szállt le Bakuban az MTK Budapest játékosait és a szakmai stábot szállító repülőgép, majd mintegy másfél órányi vízumügyintézés után indulhatott a busz a szállodához. Rövid pakolás után máris újra a buszon ült mindenki, hiszen a Bakcell Stadionban volt jelenése a társaságnak és a vezetőedzőnknek.

A sajtótájékoztatón Teodoru Vaszilisz elmondta, hogy tiszteli a Gabala SC eredményeit, a tavalyi csoportkörös teljesítményét, ám komoly célokkal érkezett a csapat Bakuba: – Jó meccs volt az első találkozó Gyirmóton, de azt tervezzük, hogy bejutunk a harmadik fordulóba – fogalmazott a vezetőedző.

Közben a játékosoknak vezényelt könnyű, átmozgató edzést az erőnléti edző, Szabó András, míg a kapusokkal Andrusch József foglalkozott.

Sérülés miatt nem tarhatott a csapattal Gera Dániel, akinek megrándult a lába, és a lábtöréséből épülő Myke Bouard Ramos.

Az azeriek egyébként segítőkészek, a város pedig lenyűgöző. A Ferrari és Aston Martin szalonokat néha megszakítja egy Giorgo Armani, vagy Rolex üzlet, és a helyén vannak még a Formula 1-es Európa Nagydíj kellékei is. Az olaj termelte gazdagság Baku minden pontján ráköszön a látogatóra. Helyi idő szerint 22:30-kor még óriási a forgalom, bár nem minden utcát világítanak ki, vagy csak nem javítják az elromlott lámpatesteket.

Az időjárás – labdarúgó szempontból – némileg nyomasztó, mert a 30 Celsius fok feletti meleghez magas páratartalom is társul, és az edzés alatt érezhető volt, hogy az Bakcell Arénában megreked a kánikula.

A Gabala SC – így írják a nevüket – magabiztosan készül a találkozóra, mert az első mérkőzést Magyarországon nyerte meg 2-1-re, de a csütörtökön, magyar idő szerint 19:00 órakor kezdődő mérkőzésen az MTK Budapest is továbbjutási esélyekkel lép pályára még akkor is, ha a nemzetközi kupákban, a magyar csapatok közül, a legnehezebb ellenfelet kapta.

A találkozó a Duna World élőben közvetíti.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman