HÍREK

Bajnokverésre készül az MTK Budapest

2015-08-20

Bajnokverésre készül az MTK Budapest

Csütörtökön reggel megtartotta szokásos heti sajtótájékoztatóját az MTK Budapest a Lantos Mihály Sporttelepen. Ezúttal László Csaba vezetőedző mellett a sérüléséből felépülő két védő, Baki Ákos és Poór Patrik, valamint az újdonsült édesapa, Vass Ádám állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A nem túl kipihent Vass Ádám nyitotta a beszélgetést, akivel ezúttal elnéző volt a szakvezetés, hiszen a válogatott középpályás párja, éjszaka egészséges kislánynak adott életet. Zoé paraméterei: 3440g/55 cm. A baba és anyukája is jól van. Azért az előttük álló OTP Bank Liga mérkőzésről is szót ejtett az ifjú apuka, aki szerint mindent tudnak a Videotonról, amit tudniuk kell és a fehérváriaknál történt változásokkal nem törődnek, kizárólag a győzelem foglalkoztatja őket.

Baki Ákos úgy érzi, lassan száz százalékos állapotba kerül sérüléseit követően. Hamarosan a csapattal együtt készülhet, tehát jól halad a rehabilitációja.

– Szerencsére a társak is számítanak rám, visszavárnak, ami még inkább inspirál. Szeretnék minél előbb bekerülni a kezdőcsapatba, majd az utánpótlás válogatott keretébe is. – nyilatkozott bizakodva helyzetéről a tehetséges védő.

Poór Patrik szintén sérüléssel bajlódott, de ő még Bakinál is közelebb van ahhoz, hogy pályára léphessen. Ez akár már a Videoton elleni találkozón megvalósulhat.

– Az NB III-as csapatban, már játszottam több mint egy félidőt, ráhangolásként a visszatérésre. Készen állok. – mondta eltökélten Poór, aki megjegyezte, a válogatottnak is nagyon szurkol majd a Románia elleni mérkőzésen, annak ellenére, hogy most nem lehet a keret tagja.

László Csaba, vezetőedző az elmúlt hetek eseményeiről és a csapatára váró feladatokról is beszélt:

– Nehéz lesz a Videoton ellen. Amikor edzőváltás van a csapatnál, az mindig felszabadít egyfajta plusz energiát. A Videoton Európa-liga mérkőzése után leszünk csak okosabbak, hogy mire számíthatunk hétvégén. A fehérváriaknak vannak kiemelkedő játékosaik, annyi biztos, így nem vár ránk könnyű összecsapás. Sok borsot tört a Vidi az elmúlt években az MTK Budapest orra alá, itt lenne az ideje visszavágni, ami nem megoldhatatlan feladat. A Ferencváros elleni mérkőzés mutatott pozitív jeleket is, amiket igyekszünk továbbvinni a folytatásra. Az viszont egyértelmű, hogy a Videoton ellen jobban kell dominálnunk a mérkőzést. Fontos lenne a három pont megszerzése – fogalmazott a szakember.

– Eddig úgy érzem, nem vallottunk szégyent a bajnokságban. Van néhány kiemelkedő játékosállományú csapat a ligában – gondolok itt például a Ferencvárosra –, de a többi gárda ádáz harcot fog vívni a bajnoki helyezésekért. Mi bárkit legyőzhetünk, akár a legjobbakat is, de fájlalom például a Honvéd elleni vereséget és az Üllői útról sem volt öröm pont nélkül távozni. Hétvégén megpróbálunk javítani.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman