HÍREK

"Az MTK Budapest neve széles körben ismert"

2022-11-10

"Az MTK Budapest neve széles körben ismert"

Ifi BL-ellenfelünk, az Ajax honlapján együttesük vezetőedzője, Frank Peereboom nyilatkozott a párharcról.

Az MTK Budapest 2023. február 7-én vagy 8-án az Ajax Amsterdam FC-vel csap össze az ifi BL rájátszáskörében. A november 8-i sorsolásról természetesen a holland gárda honlapja is beszámolt, az UEFA Ifjúsági Ligában szereplő együttesük vezetőedzője, Frank Peereboom pedig nyilatkozott is.

A cikk is kiemeli a tényt, miszerint magyar csapat most először jutott el a sorozat ezen szakaszáig, így ilyen szempontból ismeretlen ellenféllel csap össze az Ajax. Peereboom elmondása szerint egyértelmű céljuk a kieséses szakasz következő körének elérése, de az olyan mérkőzések, mint a klubunk elleni, kiváló fejlődési lehetőséget nyújt a játékosaik számára.

"Az MTK Budapest neve széles körben ismert, egy gazdag történelemmel rendelkező klub Magyarország fővárosából"

"Az ifi BL-csapat erejéről egyelőre kevesebbet tudunk, de elég időnk van arra, hogy kielemezzük a mérkőzéseiket és felkészüljünk ellenük. Azzal tisztában vagyunk, hogy egy lett és egy izraeli csapatot már kiejtettek az előző körök során." - nyilatkozta Frank Peereboom vezetőedző.

Az interjú további részében a szakember visszatekint az Ajax őszi ifi BL-csoportkörös szereplésére, főként az idegenbeli találkozókra. Véleménye szerint a Liverpool elleni (0-4) még túl korán jött számukra, míg a Napoli ellen intenzív, lüktető meccset (1-1) vívtak, Glasgow-ban, a Rangers ellen pedig adok-kapokba torkollt (6-2) az összecsapás.

"A holland bajnokság szintje is magas, de a legjobb játékosok a legnagyobb meccseken tűnnek ki. Az UEFA Ifjúsági Liga remek terep erre. A fiataloknak hirtelen nagyobb közönség előtt, más körülmények között kell pályára lépniük, ahol kiderül, ki tud megbirkózni a nagy érdeklődéssel járó nyomással. Éppen ezért az ifi BL-ben mi nem szerepeltetünk egy túlkorost sem. Azt szeretnénk látni, ki áll készen erre és nem olyanokat rakunk be, akik esetleg már évek óta meghaladták ezt a szintet. Ők gyakran már a profi foci következő lépcsőfokánál járnak. Célunk, hogy a tehetségeink egy vagy két évet játszanak ebben a sorozatban, aztán továbblépjenek." - tette hozzá a holland tréner.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman