HÍREK

Az izraeli U19-es bajnokság 3. helyén álló Ashdoddal csapunk össze az ifi BL-ben

2022-10-26

Az izraeli U19-es bajnokság 3. helyén álló Ashdoddal csapunk össze az ifi BL-ben

Ellenfelünk az idén mutatkozott be az UEFA Ifjúsági Ligában.

Október 26-án 16 órai kezdettel már a második forduló odavágójára kerül sor az ifi BL-ben. Az MTK Budapest az FS Jelgava kiejtését követően az FC Ashdoddal csap össze.

Az izraeliek a 2021-22-es U19-es nemzeti bajnokságukat 34 meccsen 75 szerzett ponttal (22 győzelem, 9 döntetlen, 3 vereség) nyerték meg, 4 ponttal megelőzve a Maccabi Petah Tikvát. Az idei pontvadászatból 10 kör ment le számukra és a pocsék rajtot követően óriási formába lendültek. Az első öt találkozón négy döntetlen és egy vereség volt a mérlegük, azóta viszont sorozatban öt sikernél járnak, így felkapaszkodtak a tabella harmadik helyére és már csak két egység választja el őket az éllovas Maccabi Haifától (amely klub felnőtt csapata a Bajnokok Ligája főtábláján szerepel, így U19-es gárdájuk alanyi jogon ott volt az ifi BL másik ágán, ám öt meccset követően három ponttal utolsó helyen áll kvartettjében).

Ahogy az MTK Budapest is, úgy az Ashdod is túl van már egy körön az UEFA Ifjúsági Ligában. Az izraeliek a bosnyák FK Borac Banja Lukával mérkőztek az első fordulóban és 2-0-s hazai sikert követően idegenben 3-0-ra győztek - ez volt klubjuk történetének első két mérkőzése a sorozatban.

Az öt szerzett gól két játékos között oszlott meg. Ravid Abrgil háromszor, az etióp felmenőkkel is rendelkező Noam Mucha kétszer zörgette meg a bosnyák hálót. Mindkét futballista szerepelt már az izraeli U19-es válogatottban, sőt utóbbi már 17-szer lépett pályára ott és tagja volt a júniusi Európa-bajnokságon döntőig menetelő nemzeti csapatnak is (a tornán kétszer, még a csoportkörben játszott).

Rajtuk kívül is akadnak korábbi és jelenlegi korosztályos válogatott labdarúgók az Ashdodnál. A középhátvéd Maor Yashilirmak 2021 júniusa óta az U17-es, U18-as és U19-es nemzeti csapatokban is pályára lépett, a szélső Yarin Swisa idén szeptemberben játszott az U19-ben, Yoav Cohen pedig az U17-ben. Az egyik nyári szerzemény, a csatár Yan Yusupov összesen nyolcszor szerepelt az U17-es válogatottban és a májusi Eb-n a csoportkör során kétszer is betalált, a jobbszélső Elia Gethont pedig egyszer vetették be az U19-ben, még tavaly októberben.

Felállásuk a hazai találkozón az alábbi volt: Arikha - Belifante, Yashilirmak, Sasson, Suissa - Ifrah, Swisa, Mucha - Gethon, Yusupov, Abrgil.

Felnőtt csapatunk új vezetőedzője, Horváth Dávid a héten teljes intenzitással kezdte meg a munkát NB II-ben szereplő gárdánk mellett, így az izraeli ifi BL-meccsre már nem tartott a csapattal.

Mivel a szakember eddig is számított U19-es együttesünk vezetőedzőjének, Balogh Bélának a segítségére, kézenfekvő volt a döntés, miszerint az UEFA Ifjúsági Ligában a továbbiakban az 1984-es születésű egykori védő irányítja az MTK Budapest gárdáját.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman