HÍREK

Az edzőváltáson áteső Tiszakécskei LC csapatát fogadjuk - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2022-11-05

Az edzőváltáson áteső Tiszakécskei LC csapatát fogadjuk - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

A Merkantil Bank Liga 15. fordulójában csapatunk vasárnap 15 órakor lép pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Jelen:

A Tiszakécskei LC 2020-ban kiesett a Merkantil Bank Ligában, egy évvel később viszont bajnokként jutott vissza. A tavalyi szezonban 13. helyen végzett az együttes, négy ponttal előzték meg a már kieső Szolnoki MÁV FC-t.

Az idei szezonban 14 forduló után négy győzelemmel, négy döntetlennel és hat vereséggel áll a tabellán az együttes 16 ponttal a 15. helyen.

Aktuális ellenfelünk szerezte a legkevesebb gólt (12) a bajnokságban, a kapujukat viszont csak 15 alkalommal vették be, mely holtversenyben az Aqvital FC Csákvárral az ötödik legjobb a ligában.

A Bács-Kiskun megyei együttes házi góllövőlistáját Zamostny Balázs vezeti öt találattal, őt az egyaránt egy góllal álló Balajti Ádám, Gyurján Bence, Horváth Zoltán, Kiss Norbert, Oláh Máté, Vólent Roland és Winkler András követi.

A Tiszakécske az első kilenc fordulóban 14 pontot szerzett, majd hullámvölgybe került a gárda. Az elmúlt öt bajnokijukon mindössze két döntetlent játszottak három vereség mellett, ez pedig edzőváltást eredményezett. Szerdán a klub vezetősége menesztette Visinka Ede vezetőedzőt, majd még aznap bejelentették az utódját Klausz László személyében.

A nyári átigazolási időszakban Antal Botond, Balajti Ádám (kölcsönbe), Geiger Norbert, Horváth Zoltán, Kiss Norbert (kölcsönbe), Máté Zsolt (kölcsönbe), Szekér Ádám, Winkler András és Zamostny Balázs érkezett az együtteshez.

Távozott a klubtól Beliczky Gergő, Benke Áron, Csősz Richárd, Eke Uzoma, Gréczi Gábor, Kovács Barnabás, Marsa Levente, Pál András, Simon Márk, Szabó Dávid, míg a klubunkhoz kölcsönjátéka után visszatérő Kosznovszky Márk.

A Tiszakécskei LC csapatunkkal ellentétben már nincs versenyben a MOL Magyar Kupában, miután a sorozat 3. fordulójában 3-0-ra legyőzte őket az élvonalbeli Kecskeméti TE.

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban vasárnap 15 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetítjük klubunk YouTube-csatornáján.

Csapatunk a Tiszakécskével mérkőzött az NB I-ben és az NB II-ben is:

Az élvonalban két alkalommal, az 1997/1998-as szezonban találkoztunk vasárnapi ellenfelünkkel, akiket hazai pályán legyőztünk, míg idegenben döntetlen született.

Az NB II-ben az örökmérleg négy összecsapást számlál, az 1994/1995-ös bajnokságot követően a koronavírus-járvány miatt félbeszakított 2019/2020-as pontvadászatban mérkőztünk meg a Tiszakécskével.

Utoljára 2020. március 1-jén mérkőztünk meg leendő ellenfelünkkel, akkor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban Lencse László és Bognár István találatának köszönhetően 2-1-re diadalmaskodtunk.

A mérleg:

NB I:

2      1      1      0          5 - 2         4    (67 %)

NB II:

4      3      0      1          7 - 3         9    (75 %)

ÖSSZESEN:

6      4      1      1        12 - 5       13     (72 %)

A tiszakécskei labdarúgás múltja:

A tiszakécskei futball históriája a múlt század harmincas éveinek végén kezdődik - akkor, amikor az 1938-as franciaországi világbajnokság magyar ezüstérme hatására sorra alakultak a futball csapatok szerte az országban. Az Újkécskei MOVE 1939-1940-ben a Szegedi Alosztály, II. osztályának  Északi csoportjában (járási II. osztály) játszotta első bajnoki találkozóit.

A labdarúgócsapat az 1950-es évektől a '90-as évekig szinte mindig a Bács-Kiskun megyei első osztályban szerepelt váltakozó eredményességgel. Ebben az időszakban nem csak az eredményesség, de a gárda neve is gyakran változott: Újkécskei MOVE, Újkécskei SE, Újkécskei KIOSz, Tiszakécskei KIOSz, Tiszakécskei SK, Tiszakécskei Traktor, Tiszakécskei Bástya, Tiszakécskei Permetezőgépgyár, Tiszakécskei KSK, Tiszakécskei VSE.

A tiszakécskei labdarúgás felemelkedése a kilencvenes években történt,  amikor a csapat a megyei első osztályban meghatározóvá vált, majd az 1992/1993-as bajnokságban már az NB III Alföldi csoportjában játszottak, s bajnokok lettek. A sikerek hatására egyre többen, vállalkozók, cégek álltak a Tiszakécskei VSE mögé, ami 1993-tól már Tiszakécskei Futball Club néven működött és később országszerte ismert lett.

1996/1997-ben a csapat megnyerte az NB II-es bajnokságot, és felkerült az első vonalba. Egy év NB I-es szereplés után azonban búcsúzniuk kellett, s 1998/1999-ben újra az NB II-ben szerepelt a gárda.

1999-ben Ceglédre került át a Tiszakécske FC játékjoga - emiatt újjá kellett szervezni a labdarúgást Kécskén. Ezt a feladatot a Városi Önkormányzat vállalta magára 2000-ben. A csapat az évek során a megyei harmadik vonalból került fel a megyei I. osztályba, ahol meghatározó szerep.

2015-ben egy tőkeerős cég, a Duna Aszfalt Kft. lett a TVSE fő támogatója, így lett Duna Aszfalt TVSE az egyesület neve, amely - eléggé érthetetlenül, bár a magyar futball történetében gyakran előforduló módon - hivatalosan nem jogutódja a korábban az NB I-ben szereplő klubnak, ezért is szerepel a klub címerében a 2015-ös évszám.

Két év, két bajnoki cím! 2016/2017-ben az első helyen végeztek a Bács-Kiskun megyei pontvadászatban, s feljutottak a magyar bajnokság harmadik osztályába.

Aztán 2017/2018-ban a Duna Aszfalt Tiszakécskei VSE bajnok lett az NB III-ban is, és így a Nemzeti Bajnokság második ligájába kerültek, ahol két évet töltöttek el a sárga-kékek. A csapat, ami ekkor már Tiszakécskei LC néven szerepelt, 2020-ban kiesett, de csak átszállójegyet váltottak az NB III-ba, ugyanis megnyerték a 2020/2021-es bajnokságot, s visszajutottak a második vonalba, a Merkantil Bank Ligába, ahol a felkerülés utáni második szezonjukat töltik. Legutóbb a 13. helyen végeztek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman