HÍREK

Az edzői stáb előre tekint (GALÉRIA)

2015-08-13

Az edzői stáb előre tekint (GALÉRIA)

László Csaba megtartotta a Ferencváros elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. Ezúttal Steven Vanharen illetve Werner Bürger foglalt helyet a vezetőedző mellett. A központban természetesen a szombat esti Örökrangadó volt.

– Győzelem után mindig könnyebb dolgozni – kezdte mosolyogva a vezetőedző. Nagyon nehéz mérkőzés következik a Ferencváros ellen. Mindig arra kell építeni, ahol vagyunk, és periódusokban kell gondolkodni, a csapatra tekinteni. A Ferencváros után következik a Videoton és a Vasas, és a válogatott szünettel eljön az egyik mérföldkő, ha szükséges, akkor lehet változtatni bármin, akkor látható, hol tart a csapat.

– Fontos, hogy a játékosoknak hinni kell magukban. Ez győzelem után mindig egyszerűbb. Bárki tud futni, dolgozni, erőlködni, de pozitív eredmény után a játékos hitet is kaphat – fogalmazott László Csaba.

A vezetőedző szerint nem szükséges komoly taktikai változtatásokat eszközölni, a játékosok tudják a dolgukat, és azt is, hogy mire figyeljenek. Az ellenfél gyengeségeit és az MTK erősségeit kell kihasználni, ezek állnak a fókuszban.

A tréner elmondta, hogy még nem volt alkalma a Groupama Arénába látogatni, és az új stadion miatt nem várja annyira emocionálisan a mérkőzést. Kiemelte, hogy, tiszteli a zöld-fehéreket, és úgy érzi, a tiszteletet ők is viszonozzák. Azonban az egyéni érzések nem állhatnak a csapat útjába, és a cél természetesen az MTK Budapest sikere.

A vezetőedző után Steven Vanharen, az MTK Budapest erőnléti edzője nyilatkozott. Elmondta, hogy a játékosok jó fizikai állapotban vannak, mindenki lelkesen folytatja a megkezdett munkát. Egyre jobb kondícióban van mindenki, és a cél, a lehető legtöbbet kihozni a játékosokból. A Ferencváros játékosainak erőnlétével nincsen tisztában, de azt kijelentette, hogy az MTK Budapest focistáinak állapota kiváló.

Werner Bürger is szót kapott, aki leszögezte, hosszú távban gondolkodik a csapat, mindig az adott periódusra figyelnek. Négy mérkőzésen vannak túl, és következik még három nehéz meccs, majd a válogatott szünet, ahol értékelni fogják a látottakat. Jelenleg azonban a csapat megfelel a várakozásoknak.

A vezetőedző szót ejtett a sérültekről is. Marek Strestik a szerdai edzésen megsérült, várhatóan heteket kell kihagynia. A támadó részleges bokaszalagszakadást szenvedett, jelenleg gipszsín rögzíti a lábát. Baki Ákos állapota rendben van, és hamarosan ő is bevethető állapotba kerül. Poór Patrik vasárnap ütközött Demjén Patrikkal, a fiatal védő azonban jól érzi magát, pályára léphet

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman