HÍREK

A tizenhatodik győzelem: MTK Budapest – Győri ETO FC 2-1 (1-1)

2015-04-18

A tizenhatodik győzelem: MTK Budapest – Győri ETO FC 2-1 (1-1)

Szoros mérkőzés volt, de azért az MTK volt a veszélyesebb. A csapat a győzelemmel tartja magát a dobogón, míg Győrben nem tudni mi fog történni a csapattal

A mérkőzés élő közvetítése.

OTP Bank Liga 24. forduló:

MTK Budapest – Győri ETO 2-1 (1-1)
Bozsik Stadion, 1091 néző

Vezette: Solymosi Péter (Varga, Georgiu – Kassai, Takács)

Gólszerzők: Pölöskei (29.), Csiki (60.), illetve Priskin (34.)

MTK Budapest: Hegedüs – Baki, Vukmir, Vass, Vadnai – Thiam, Pölöskei, Kanta – Horváth, Torghelle, Csiki

Csere: Kanta helyett Hajdú (11.), Vadnai helyett Poór a szünetben, Csiki helyett Bese (91.)

Sárga lap: Vukmir (51.)

Szakmai igazgató: Garami József

Győri ETO: Kamenár – Brdarovszki, Lang, Nagy Á., Ibanez – Windecker, Kamber – Kerékgyártó, Pátkai, Koltai – Priskin

Csere: Kerékgyártó helyett Sztevanovics (54.), Kamber helyett Mayer (66.), Koltai helyett Mervó (79.)

Sárga lap: Lang (28.)

Vezetőedző: Miriuta László

A mérkőzés kezdőrúgását a 90 éves Ungár Jenő bácsi végezte el, aki emberemlékezet óta szurkol a csapatnak, és minden vágya volt, hogy a születésnapján a játékosokkal együtt futhasson ki a pályára. Isten éltesse sokáig!

28. perc: Lang rántotta vissza a kiugró Horváthot sárga lap fejében. A szabadrúgásból Pölöskei 26 méterről, középről, jobb lábbal a jobb alsó sarokba bombázta a labdát. Ez volt Pölöskei ötödik gólja a bajnokságban. 1-0

34. perc: Priskin ugrott ki, nem tudták elnyomni sem, és az ötös jobb oldali csücskéről a hosszú, jobb felső sarokba lőtte a labdát. A győri játékosnak ez volt a hetedik találata a bajnokságban. 1-1

Pölöskei Zsolt így nyilatkozott a szünetben: – Normál esetben Kanta Józsi végezte volna el a szabadrúgást, de szerencsére megoldottam a feladatot. Nagy a rugdosódás a pályán, így nem lehet szép játékot kialakítani. Remélem, mi rúgjuk a győztes gólt.

60. perc: Torghelle fordult le, átívelte a hosszú oldalra a labdát, Baki lövését Kamenár védte. A kipattanót Thiam lőtte el, ám egyik védő karjáról Csiki elé pattant, aki öt méterről a léc alá helyezte a labdát. Ez volt Csiki ötödik találata az OTP Bank Ligában. 2-1

Csiki Norbert a mérkőzés után így vélekedett: – Múlt héten meghúzódtam, de az megjavult. Most az első félidőben kaptam rúgást, végig kattogott a lábam. Két jó csapat nagyon hajtotta egymást, örülök, hogy sikerült betalálnom, és behúztuk a meccset.

Miriuta László, vezetőedző (Győri ETO FC) a mérkőzés után: – Sajnos megint kikaptunk, szerintem nem érdemeltük meg. Remélem, jövő héten már megtudjuk mi lesz velünk. Végigcsináljuk, amíg lehet. Mondjanak valamit: piros vagy fekete! Nagyot hibáztunk az MTK második gólja előtt, de egyenrangú partnerei voltunk a hazaiaknak. Jó a csapatom, de nehéz a helyzetünk mint köztudott, és fejben sem vagyunk a csúcson. Rudolf Gergely játékára nem számítok a továbbiakban, mert a bajban csak olyan játékosokra van szükségem, akik teljes intenzitással tudnak küzdeni az ETO sikeréért.

Garami József, szakmai igazgató (MTK Budapest) a mérkőzés után: – Minket támogatott a szél, két nagy helyzetünk volt, melyeket kihagytunk. A második félidőben alig volt helyzet, egyet kihasználtunk, így megérdemeltük a győzelmet. Fontos volt a dobogóért folytatott küzdelemben. Csikit meg akartam óvni a súlyosabb sérüléstől, ezért hoztam le. Kantát nagyon nehezen pótoltuk, aki reméljük nem dől ki most hosszabb időre. Változatos mérkőzést vívtunk, nem nyertünk érdemtelenül. Küzdünk tovább a dobogós helyekért. Amennyiben sikerül nemzetközi kupában indulnunk, igyekezni fogunk tovább javítani a keretünket, amelynek már most is erősek az alapjai.

A szünetben a nézőknek szervezett 11-es rúgó versenyt a legfiatalabb szurkoló nyerte, aki így hazavihette a csapat tagjai által aláírt meccslabdát.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman