HÍREK

A Tiszakécskei LC vendégei leszünk a hétközi fordulóban - Bemutatjuk csütörtöki ellenfelünket

2023-04-27

A Tiszakécskei LC vendégei leszünk a hétközi fordulóban - Bemutatjuk csütörtöki ellenfelünket

A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a tabella második helyén álló csapatunk a tizenharmadik Bács-Kiskun vármegyei alakulat vendége lesz csütörtökön 17 órától.

Jelen:

Jegyinformációk: Szurkolóink a Strand utca felőli műfüves sportcsarnok parkolójában tudnak parkolni és a vendégpénztárnál jegyet venni. A belépőjegyek egységesen 1.000 forintba kerülnek, 14 éves kor alatt, a gyermekeknek ingyenes. Kapunyitás 16 órakor.

A Tiszakécskei LC 2020-ban kiesett a Merkantil Bank Ligában, egy évvel később viszont bajnokként jutott vissza. A tavalyi szezonban 13. helyen végzett az együttes, négy ponttal előzték meg a már kieső Szolnoki MÁV FC-t.

Az idei szezonban 33 forduló után tizenegy győzelemmel, hét döntetlennel és tizenöt vereséggel áll a tabellán az együttes 40 ponttal a 13. helyen. Hazai pályán 26, míg idegenben 14 pontot gyűjtöttek.

A csapat 32 gólt szerzett az idei kiírásban, míg a kapujukat 42 alkalommal vették be. Az együttes házi góllövőlistáját Zamostny Balázs vezeti 11 találattal, öt követi Horváth Zoltán néggyel, míg Kiss Norbert és Winkler András hárommal. Rajtuk kívül kétszer talált be Biben Barnabás és Vólent Roland, míg egyszer volt eredményes Balajti Ádám, Balázs Benjámin, Csáki Róbert, Geiger Norbert, Gyurján Bence és Oláh Máté.

A tiszakécskei alakulat Visinke Ede irányításával kezdte a bajnokságot, őt Klausz László váltotta a novemberi egymás elleni mérkőzésünket megelőzően néhány nappal.

Aktuális ellenfelünk 13 tavaszi bajnoki mérkőzése közül négyet nyert meg, kétszer döntetlent játszott, míg hétszer vereséget szenvedett. A hétvégén 1-0-ra kikapott az együttes a Gyirmót FC Győr otthonában, előtte viszont a PMFC és a Kolorcity Kazincbarcika SC ellen is győzni tudott.

A Tiszakécskei LC legutóbbi bajnoki mérkőzésének összefoglalója:

A gárdához a téli átigazolási időszakban kölcsönbe érkezett Major Szabolcs (Kecskeméti TE), Vajda Botond (DVTK) és klubunktól Biben Barnabás, valamint a nigériai Austin Kenechukwu Agwata. Távozott Tiszakécskéről Balajti Ádám, Kalmár Ferenc, Lovas Andor és Lovas Zsombor.

A tiszakécskei Városi Sportcentrumban csütörtökön 17 órakor kezdődő mérkőzést élőben közvetítjük YouTube-csatornánkon!

Csapatunk a Tiszakécskével mérkőzött az NB I-ben és az NB II-ben is:

Az élvonalban két alkalommal, az 1997/1998-as szezonban találkoztunk vasárnapi ellenfelünkkel, akiket hazai pályán legyőztünk, míg idegenben döntetlen született.

Az NB II-ben az örökmérleg öt összecsapást számlál, az 1994/1995-ös bajnokságot követően a koronavírus-járvány miatt félbeszakított 2019/2020-as pontvadászatban, majd tavaly ősszel mérkőztünk meg a Tiszakécskével.

A 2022. november 6-án rendezett mérkőzést hátrányból fordítva 4-1-re nyertük az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, köszönhetően Stieber Zoltán duplájának, valamint Szépe János és Lehoczky Roland góljainak.

A mérleg:

NB I:

2      1      1      0          5 - 2         4    (67 %)

NB II:

5      4      0      1          11 - 4         9    (80 %)

ÖSSZESEN:

7      5      1      1        16 - 6       16     (76 %)

A tiszakécskei labdarúgás múltja:

A tiszakécskei futball históriája a múlt század harmincas éveinek végén kezdődik - akkor, amikor az 1938-as franciaországi világbajnokság magyar ezüstérme hatására sorra alakultak a futball csapatok szerte az országban. Az Újkécskei MOVE 1939-1940-ben a Szegedi Alosztály, II. osztályának  Északi csoportjában (járási II. osztály) játszotta első bajnoki találkozóit.

A labdarúgócsapat az 1950-es évektől a '90-as évekig szinte mindig a Bács-Kiskun megyei első osztályban szerepelt váltakozó eredményességgel. Ebben az időszakban nem csak az eredményesség, de a gárda neve is gyakran változott: Újkécskei MOVE, Újkécskei SE, Újkécskei KIOSz, Tiszakécskei KIOSz, Tiszakécskei SK, Tiszakécskei Traktor, Tiszakécskei Bástya, Tiszakécskei Permetezőgépgyár, Tiszakécskei KSK, Tiszakécskei VSE.

A tiszakécskei labdarúgás felemelkedése a kilencvenes években történt,  amikor a csapat a megyei első osztályban meghatározóvá vált, majd az 1992/1993-as bajnokságban már az NB III Alföldi csoportjában játszottak, s bajnokok lettek. A sikerek hatására egyre többen, vállalkozók, cégek álltak a Tiszakécskei VSE mögé, ami 1993-tól már Tiszakécskei Futball Club néven működött és később országszerte ismert lett.

1996/1997-ben a csapat megnyerte az NB II-es bajnokságot, és felkerült az első vonalba. Egy év NB I-es szereplés után azonban búcsúzniuk kellett, s 1998/1999-ben újra az NB II-ben szerepelt a gárda.

1999-ben Ceglédre került át a Tiszakécske FC játékjoga - emiatt újjá kellett szervezni a labdarúgást Kécskén. Ezt a feladatot a Városi Önkormányzat vállalta magára 2000-ben. A csapat az évek során a megyei harmadik vonalból került fel a megyei I. osztályba, ahol meghatározó szerep.

2015-ben egy tőkeerős cég, a Duna Aszfalt Kft. lett a TVSE fő támogatója, így lett Duna Aszfalt TVSE az egyesület neve, amely - eléggé érthetetlenül, bár a magyar futball történetében gyakran előforduló módon - hivatalosan nem jogutódja a korábban az NB I-ben szereplő klubnak, ezért is szerepel a klub címerében a 2015-ös évszám.

Két év, két bajnoki cím! 2016/2017-ben az első helyen végeztek a Bács-Kiskun megyei pontvadászatban, s feljutottak a magyar bajnokság harmadik osztályába.

Aztán 2017/2018-ban a Duna Aszfalt Tiszakécskei VSE bajnok lett az NB III-ban is, és így a Nemzeti Bajnokság második ligájába kerültek, ahol két évet töltöttek el a sárga-kékek. A csapat, ami ekkor már Tiszakécskei LC néven szerepelt, 2020-ban kiesett, de csak átszállójegyet váltottak az NB III-ba, ugyanis megnyerték a 2020/2021-es bajnokságot, s visszajutottak a második vonalba, a Merkantil Bank Ligába, ahol a felkerülés utáni második szezonjukat töltik. Legutóbb a 13. helyen végeztek.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman