HÍREK

A szünetben sem lazítottak

2016-09-07

A szünetben sem lazítottak

Szokatlan időszak vége felé járunk a magyar NB I-ben, hiszen a válogatott világbajnoki selejtezője miatt hosszú szünet szakította meg a bajnoki ritmust. Teodoru Vaszilisz vezetőedzővel beszélgettünk arról, miként élte meg csapat és szakvezető a rendhagyó „nyári szünetet”

– Mivel töltöttétek és töltitek a válogatott mérkőzés adta bajnoki pauzát?

– Három csoportra oszlottunk lényegében, hiszen utánpótlás-válogatott játékosaink máshol készültek, illetve a sérültek felzárkóztatása is külön zajlott a többiektől. Tartalmas edzések és edzőmérkőzés is szerepeltek a programban, szóval azt nem állítom, hogy unatkoztunk volna. Hamarosan újra összeáll a teljes keret, tehát jól alakulnak a dolgaink.

– Hogy érzed, jól jött a plusz felkészülési idő a csapatnak, vagy nem hiányzott, hogy kizökkenjünk a megszokott bajnoki ritmusból?

– Kezdett a csapat magára találni, így nem örültem nagyon a szünetnek, viszont a sérültek felzárkózása miatt vitathatatlanul volt haszna is a dolognak.

– Mit lehet tudni a korábban sérüléssel bajlódók állapotáról?

– Borbély Bálint a napokban tér vissza részleges bokaszalag-szakadás után, de a többiek már teljesértékű munkát végeznek. Okuka, Ramos, Baki és Gera is együtt készülhet a többiekkel, így az edzésrutinjuk lassan visszatér, csak a mérkőzések iramába kell visszarázódjanak majd a többet kihagyók.

– Hétvégén Örökrangadó, ami mindig különleges találkozó, a bajnoki helyezésektől függetlenül. Mire számíthatunk a bajnoki címvédő elleni mérkőzésen?

– A Ferencváros igazi topcsapat, megadjuk nekik a kellő tiszteletet. Idáig számtalan helyzetet dolgoztak ki minden csapat ellen, igaz ebből elég sokat ki is hagytak. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a mérkőzésre, megakadályozni, hogy éljenek nagy fegyverükkel, a gyors támadásépítéssel. Motiváltan várjuk a találkozót, szeretnénk folytatni a pontgyűjtést a bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman