HÍREK

A Siófok otthon tartotta a három pontot

2023-04-16

A Siófok otthon tartotta a három pontot

Nem sikerült pontot szereznünk a Siófok otthonában.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

BFC Siófok–MTK Budapest 2-1 (0-0)

Siófok Városi Stadion

Vezette: Derdák Marcell (Farkas, Huszár, Ring)

Gólszerző: Debreceni (51.), Farkas (55.), illetve Stieber (80.)

Sárga lap: Vágó (40.), illetve Bognár (87.), Németh (90+3)

BFC Siófok: Winter – Vágó, Horváth, Debreceni – Major (Polényi, 67.), Szakály, Varjas, Kerezsi (Girsik, 84.), Varga – Dénes (Hegedús, 67.), Farkas (Pataki, 67.)

Vezetőedző: Dragan Vukmir

MTK Budapest: Rácz – Poór (Kapronczai, 66.), Szépe, Bobál, Vadnai – Stieber, Kata, Bognár – Kovács Mátyás, Németh, Zuigeber (Palincsár, 61.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában a héten harmadszor léptünk pályára, ezúttal a tizedik helyen álló BFC Siófok otthonában. A Balaton-parti alakulattal az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-1-es döntetlent játszottunk, akkor még a Siófok kispadján Domján Attila ült.

Az első helyzetet a 9. percben láthattuk, ekkor Németh lőtt 17 méterről, az egyik védőn megpattanó lövést vetődve hárította Winter. Két perccel később Stieber lőtt 16 méterről kapásból, Winter óriási bravúrral tolta ki a labdát a léc alól.

A hazaiak a 13. percben alakítottak ki először helyzetet: Szakály szögletét Vágó fejelte kapura, Rácz magabiztosan védett. A 16. percben szép támadást vezettünk, melynek a végén Bognár lőhetett, ám a labda elakadt az egyik hazai hátvédben.

A 21. percben Stieber beadását követően Poór próbálkozott távolról, ám a labda elment a kapu fölött. A másik oldalon a 29. percben Kerezsi bal lábbal tüzelt messziről, de ő sem tudta eltalálni a kaput. Egy perccel később gyors támadást vezettünk a kapunktól: Bognár emelt remekül Stieberhez, aki kapásból, 12 méterről lőtt, de a labda elsuhant a felsőléc fölött.

A 33. percben Dénes került a védőink mögé, a hosszút célozta meg, de mellé ment a játékszer. Két perccel később Szakály lőtt szabadrúgásból 22 méterről, nem sokkal tévesztett célt, majd a 38. percben Varga lőtt mellé 15-ről.

A 40. percben Stieber kanyarított szabadrúgásból középre, Kata fejese elment a kapu mellett, így gólnélküli döntetlennel zárult az első félidő.

Nem kezdtük jól a második játékrészt: Szakály szögletére Debrecen érkezett és közvetlen közelről fejelt a kapunkba (1-0).  

Az 55. percben tovább romlott a helyzet: Stieber hazaadására Farkas csapott le, és estében a kapuba lőtt (2-0).

A 71. percben egy bal oldali beadásra Varjas érkezett, fejesét követően Bobál tisztázott a gólvonalról. A 80. percben sikerült szépítenünk: Bognár gyorsan elvégzett szabadrúgása után Stieber körülbelül 28 méterről lőtt óriási gólt (2-1).

Két perccel a gól után szép akciót vezettünk, a végén Bognár adott középre, de az ígéretes centerezést Winter lefülelte. A 87. percben Hegedüs találta el a kapufát, miután Bobál hazaadása miatt közvetett szabadrúgást lőhetett a tizenhatosunkon belülről a Siófok.

A hosszabbításban Bognár beadását Németh csúsztatta Stieber elé, aki éles szögből, jobb lábbal nem találta el a kaput. Ezután Bognár ment el a bal szélen, de beadására leért Winter, újabb helyzet pedig már nem adódott, így a Siófok otthon tartotta a három pontot.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman