HÍREK

A Puskás Akadémia FC-t fogadjuk - Bemutatjuk pénteki ellenfelünket

2021-10-13

A Puskás Akadémia FC-t fogadjuk - Bemutatjuk pénteki ellenfelünket

Az OTP Bank Liga 9. fordulójának nyitómérkőzésén csapatunk a tavalyi ezüstérmes ellen lép pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban pénteken 20 órakor.

Jelen:

Jegyinformációk ITT!

Története nyolcadik élvonalbeli szezonját futó Puskás Akadémia FC nyolc fordulót követően az ötödik helyen áll az OTP Bank Ligában. A felcsúti együttes négy győzelem és egy döntetlen mellett két vereséget szenvedett, a Ferencváros elleni bajnoki összecsapásukat pedig elhalasztották.

Csapatunkhoz hasonlóan Hornyák Zsolt együttese is kilenc gólt szerzett eddig az OTP Bank Ligában, kapujukat pedig ugyanennyi alkalommal vették be. A házi góllövőlistát Alexandru Baluta vezeti két találattal, rajta kívül egyszer volt eredményes Joao Nunes, Marius Corbu, Artem Favorov, Nagy Zsolt, Jakub Plsek, Jakov Puljic, míg a mezőkövesdi Luka Lakvekheliani öngólt vétett ellenük.

A Puskás Akadémia FC a bajnokságot az Újpest FC elleni idegenbeli sikerrel nyitotta (2-1), majd hatalmas pofonba szaladtak bele hazai környezetben a Paksi FC ellen (1-6). A 3. fordulóban a ZTE FC ellen 70 perc után 2-1-re vezettek, mikor hatalmas felhőszakadás miatt félbeszakadt a mérkőzést. Az utolsó 20 percet néhány nappal később pótolták, ahol újabb gólt szerzett aktuális ellenfelünk, így 3-1-re nyert.

Az elmaradt FTC elleni találkozó után a Gyirmót FC Győr otthonában nyertek 1-0-ra, majd ugyanilyen arányban kaptak ki a Kisvárda Master Good csapatától. A legutóbbi két bajnokin négy pontot szereztek, a MOL Fehérvár FC elleni 0-0 után 2-1-re verték a Mezőkövesd Zsóry FC-t.

A nyári átigazolási időszakban hat futballista érkezett Felcsútra: Csirmaz István, Libor Kozák, Markek Tamás, Jakov Puljic, Patrizio Stronati, míg kölcsönjátékosként került a klubhoz egykori játékosunk, Gera Dániel. Artem Favorov és Posztobányi Patrik pedig visszatért a gárdához, előbbi Zalaegerszegről, utóbbi Csákvárról.

A távozók névsora már jóval hosszabb, elkerült a csapattól Fülöp Lóránd, Kamen Hadzsiev, Josip Knezevic, Liridon Latifi, Madarász Márk, Thomas Meissner, Nándori Botond, Antonio Mance valamint az MTK-t választó Kocsis Bence. Kölcsönbe került Auerbach Martin, Bokros Szilárd, Ganbold Ganbajar, Huszti András, Kalmár Benedek, Kiss Tamás, Mim Gergely, Ominger Gergő, Skribek Alen és Vizler László.

A tavalyi ezüstérmének köszönhetően a felcsútiak nyáron elindulhattak az Európa Konferencia-liga selejtezőjében, ahol a finn Inter Turku kiejtése után a második fordulóban kettős vereséggel búcsúztak a lett FK Riga FS ellen.

Hozzák hasonlóan a felcsútiak is sikerrel vették az első akadályt a MOL Magyar Kupában, 3-0-ra nyertek a másodosztályú BFC Siófok ellen.

Megbízott vezetőedzőnk, Teodoru Vaszilisz első mérkőzését élőben közvetíti az M4 Sport.

Együttesünk a Puskás Akadémia FC-vel csak az NB I-ben mérkőzött:

Csapatunk eddig 13 alkalommal mérkőzött a felcsútiakkal az élvonalban. Nyolc győzelmünk mellett egyszer született döntetlent, míg négyszer a Puskás Akadémia FC nyert.

Az ötödik születésnapját szerdán ünneplő Új Hidegkuti Nándor Stadionban még nem játszottunk döntetlent aktuális ellenfelünkkel. A hat összecsapás közül négyszer csapatunk, kétszer pedig a felcsútiak diadalmaskodtak. Ezeken a találkozókon hét gólt szereztünk és ötöt kaptunk.

A mérleg:

NB I:

13       8       1       4         19 - 15          25     (64 %)

A Puskás Akadémia FC labdarúgásának múltja:

Felcsút első futballegyesülete, a Felcsút SE 90 éve, 1931-ben alakult, és évtizedekig Fejér megye alacsonyabb osztályaiban szerepelt.                           

Az ezredforduló után azonban folyamatosan felfelé lépkedve előbb 2002-ben az NB III Duna csoportjának tagja lett, majd 2004-ben az NB II Nyugati csoportjába jutott fel a sárga-kék klub. A 2009-2010-es bajnoki idénytől a Felcsút SE – amely az akkor már meglévő Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján, egyben saját korábbi pályáján játszotta hazai mérkőzéseit – ideiglenesen átadta az indulási jogot a Videotonnak, és a csapat Videoton-Puskás Akadémiaként ért el jelentős sikereket, például 2011-ben egy NB II-es bronzérmet, míg a helyi játékosokból álló csapat Felcsút SE néven a legalsó osztályban, a megyei harmadosztályban indult újra versenybe.

A 2012-2013-as idényben visszavették a jogot a Videotontól, és már Puskás Akadémia FC néven a fehérváriaktól külön, önálló klubként indultak, és azonnal történetük legnagyobb sikerét érték el: a Nyugati csoport győzteseként kivívták az NB I-ben indulás jogát.

Történelmi pillanat: 2013. július 26-án Pápán először vonult ki a Puskás Akadémia FC NB I-es csapatként a pályára. Első élvonalbeli góljukat az akadémista Vaszicsku Gergő szerezte ezen a találkozón.

Három évet töltöttek el folyamatosan az élvonalban, ám a harmadik esztendő végén kiestek az NB I-ből. Csak átszállót váltottak az NB II-be, mert a 2016-2017-es másodosztályú bajnokságot megnyerték, s visszajutottak a legfelső osztályba, ahol azóta is szerepelnek. Legutóbb a Fradi mögött ezüstérmesek voltak, míg előtte a 3. helyen végeztek.

Az együttesnek az évtizedek során nagyon sok neve volt: Felcsút SE, Felcsúti KSK, Felcsúti TSz SK, Felcsúti TSZ, Felcsúti Egyetértés TSZ SE, FC Felcsút, Puskás Akadémia FC.

Puskás Ferenc 80. születésnapján, 2007. április 1-jén vette fel a felcsúti labdarúgó akadémia a legismertebb magyar nevét. Az Akadémia alapítója Orbán Viktor miniszterelnök.

A csapat eddigi legjobb eredményét a legutóbbi bajnokságban érte el, ezüstérmes lett. 2018-ban döntőt játszottak a Magyar Kupában, de a fináléban büntetőkkel kikaptak az Újpest FC-től.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman