HÍREK

A meccs embere: Bese Barnabás

2014-10-19

A meccs embere: Bese Barnabás

Sorozatban aratott hatodik sikerével - immáron mondhatjuk - várakozáson fölül teljesít az őszi szezonban az MTK Budapest. A kecskeméti, idegenbeli siker, mely már a negyedik volt e kategóriában, fő letéteményese a tizenegyes szituációt kialakító Bese Barnabás volt.

Májusban múlt húszéves Barnabás. Kilencévesen igazolt a Csepelbe, szülei ma is ott élnek. Vasárnap délben éppen hozzájuk autózott haza. 2005-ben került a Ferencvárosba, onnan következett – 2008-ban – az MTK Budapest. Az előző szezonban már harmincszor jutott szóhoz az első gárdában. Tétmérkőzésen négy bajnoki gólt ért el.

– Nehéz meccs volt a KTE elleni, hiszen öt védővel játszottak, de készültünk belőlük, videón is megnéztük őket. – elemezte a történteket Barni. – Józsi bácsi hasonló taktikát dolgozott ki ellenük, így kerültem a védelem jobb oldalára. Feladataim közé tartozott a támadójátékban való részvétel, a szélen történő előretörésekkel.

– Úgy értesültem az interjú előtt, hogy Barni felette becsületes: megmondja azt is, ha nem volt büntető?

– Tizenegyes volt. Visszahúztam a labdát, az ellenfelem pedig eltalálta a lábam. Tavaly eredményesebb voltam ez igaz. – mondja Bese. – Még sok van hátra az idényből. Amikor mindenki egészséges, nagy a vetélkedés a csapatba kerülésért. Nem mindig sikerül kezdőként játszani. 

Nem akarom mániákusan hangoztatni, de amolyan jó fiúk alkotják a csapat gerincét.

– Van abban valami nagyon jó, hogy Torghelle Sanyi idekerült. – így Bese. – Tőle tanulhatunk némi „gazemberséget" is, ami elengedhetetlen a futballban. Ő igazi profi. Nem kifutott a szereplésünk, Sanyi segítségével a jövőben is képesek leszünk megtartani érmes pozíciónkat a tabella képzeletbeli dobogóján.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman