HÍREK

A második félidőben eldöntöttük a meccset

2016-01-16

A második félidőben eldöntöttük a meccset

Az MTK Budapest II. csapata, a REAC együttesével játszotta idei, első felkészülési mérkőzését és 4-0-ra nyert.

Az MTK Budapest második csapata – felnőtt együttesünkkel együtt – január elején kezdte meg felkészülését, a bajnokság tavaszi folytatására. Pölöskei Gábor csapata, az NB III-as bajnokság, Nyugati csoportjában, a 13. helyen telel, hat győzelemmel, két döntetlennel, és nyolc vereséggel. A kék-fehérek, két hét, kemény felkészüléssel a lábukban, szombat délelőtt játszották idei első edzőmérkőzésüket, a REAC gárdája ellen.

Ellenfelünk, szintén az NB III-as bajnokságban szerepel, ők a Keleti csoportban jelenleg az utolsó előtti helyen szerénykednek, 2-4-10-es mutatóval, mindössze Nyírbátorban, és Tiszaújvárosban tudtak győzni.

A találkozónak, a XV. kerületi, Szántóföld utcai műfüves pálya adott otthont. Napsütéses, igazi futballidő fogadta a pályára lépő csapatokat. Az MTK Budapest II. a Fadgyas – Sági, Tóth, Katona, Széles – Pintér, Hajdú – Schrammel, Kovács, Bayer – Hujber összeállításban kezdte a mérkőzést, a kispadon Demjén, Magyar, Takács, Szabó, és Nagy vártak bevetésre. Az első félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, főleg a középpályán zajlott a játék, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Az első említésre méltó esemény ellenfelünk előtt adódott, amikor a 13. percben közeli fejes kerülte el Fadgyas kapuját. Ezután átvette csapatunk a kezdeményezést, amit két Kovács helyzet is jelzett. Az elsőnél – a szombaton 23. születésnapját ünneplő – Hajdú pazar passzából, a kék-fehérek nyolcasa a kapusba lőtt, a másodiknál pedig baloldali beadás után hibázott. Ezután is főleg a mieink előtt adódott lehetőség, Hujber jobbról érkező szabadrúgását, Széles fejelte mellé, majd Hujber labdáját Hajdú ballal, mesterien csavarta a jobb sarok mellé. Gól azonban nem született az első játékrészben.

Szünetben Pölöskei Gábor, a kék-fehérek mestere mind az öt cseréjét pályára küldte, Fadgyas helyett Demjén, Sági helyett Nagy, Tóth helyett Magyar, Pintér helyett Szabó, valamint Hajdú helyett Takács lépett pályára.

Ebben a játékrészben, teljesen más játékot láthattunk együttesünktől. Takács többször megfutotta a bal oldalt, ezt néha csak szemmel verték a hazai védők, Hujber pedig szünetben megtalálta az öltözőben hagyott góllövőcipőjét, és a többiek is nagyon aktívan, koncentráltan vetették bele magukat a csatába. Ez kifizetődő volt. A 63. percben nyílt meg a gólcsap, ekkor Schrammel, Kovács, Hujber volt a labda útja, együttesünk 18-asa, a büntetőterületen belülről szép gólt lőtt (1-0). Három perc múlva már kettő volt a különbség, szintén Hujber talált be. Csapatunk gólvágója, 25 méteres szabadrúgásból, a bal felső sarkába lőtt (0-2). Húsz perc gólcsend következett, de a játékrész végére ismét megrázták magukat srácaink. Előbb Takács baloldali szögletét fejelte a hálóba Schrammel (0-3), majd az utolsó percben, Kovács középről, szép lövésből állította be a végeredményt (0-4). Együttesünk a második félidei játéka alapján fölényes győzelmet aratott.

A találkozó végén, Pölöskei Gábort, csapatunk vezetőedzőjét, nemcsak a mérkőzés tapasztalatairól, hanem az elmúlt és az elkövetkező időszakról is kérdeztük:

– A felkészülést együtt kezdtük az első csapattal, ugyanazzal a tematikával, és elemekkel. Többször edzettünk is velük. Sokat számít a srácoknak motiváció szempontjából, hogy Torghellével, és Kantával trénigezhettek. Jók a körülmények, az Ikarus létesítményében kitűnő talajú a műfüves pálya, ezt használjuk az edzéseken. A mai találkozó az első edzőmérkőzésünk volt idén, ezeken az összecsapásokon az eredmény másodlagos, fontosabb, hogy jól illeszkedett a felkészülésünkbe. Jól mozogtak a srácok, sok helyzetet kidolgoztunk, a második félidőben pedig eredményesek is voltunk, mindenkivel meg voltam elégedve. A bajnokságot mi is akkor kezdjük, amikor első csapatunk, február közepén, hazai pályán, az Érd ellen játsszunk. Addig még hat felkészülési mérkőzésen lépünk pályára, jövő héten két találkozón is. Később derül ki, kikre számíthatok, ezt befolyásolja az első csapat törökországi kerete. A felkészülés alatt betervezett edzőmeccsek megfelelőek ahhoz, hogy lássuk, milyen csapattal vágjunk neki az NB III-nak. Annak örülök, hogy eddig elkerültek minket a sérülések, mindenki egészséges, remélem, ez továbbra is így marad – zárta gondolatait vezetőedzőnk.      

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman