HÍREK

A két párharcot már sikerrel megvívó XV. Kerületi Issimo SE vendégei leszünk - Bemutatjuk kupaellenfelünket

2022-09-18

A két párharcot már sikerrel megvívó XV. Kerületi Issimo SE vendégei leszünk - Bemutatjuk kupaellenfelünket

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában csapatunk a BLSZ I. osztályában szereplő együttes ellenfele lesz a Budai II. László Stadionban vasárnap 18 órakor. A belépés ingyenes, a meccsről lesz stream is.

Információk:

A találkozóra a belépés ingyenes, a kapunyitás 17:00-kor lesz. Drukkereink számára külön vendégszektor is nyílik. A meccsről egyébként stream közvetítés is lesz.



Jelen:

A MOL Magyar Kupa első két fordulóját már sikerrel vette a XI. Kerületi Issimo SE, a fővárosi együttes előbb a Nagybajom AC ellen győzött hazai pályán 3-2-re, majd a Lenti TE SE otthonában diadalmaskodtak 4-3-ra hosszabbítás után.

A kupában Kelemen László Dávid már háromszor volt eredményes, rajta kívül kétszer talált be Kupás Zoltán, míg egyszer-egyszer Kindlik Ádám és Szabó Marcell.

Ellenfelünk a BLSZ I. osztályú bajnokságában szerepel, ahol eddig három mérkőzést játszottak. A Testvériség-Újpalota SE elleni 4-0-ás vereséget követően a Csepel UFC elleni találkozójukat elhalasztották, majd következett a 43. sz. Építők SK elleni 3-2-es siker, majd a Budafoki MTE második csapata elleni 1-1.

A bajnokságban négyen is egy góllal állnak a csapatban, a kupában már eredményes Kelemen és Kindlik mellett Forgács Bence és Trembulyák Zoltán talált az ellenfél kapujába.

Nagy Vilmos Attila vezetőedző együttesében több olyan futballista is szerepel, aki korábban játszott NB-s szinten.

A kapus, a 24 éves Zöldesi Illés a 2019/2020-as szezonban az Újpest FC és a MOL Fehérvár FC ellen védte a Kisvárda Master Good kapuját az OTP Bank Ligában, emellett volt a DVSC, a ZTE FC és a Kisvárda kezdőkapusa is a másodosztályban.

A 19 esztendős Kelemen Dávid 50 összecsapáson szerepelt az NB III-ban a Ceglédi VSE színeiben, a 30 éves Kupás Zoltán a 2011/2012-es szezonban kapott három találkozón lehetőséget az NB II-ben Pakson, a 23 esztendős Szabó Marcell pedig 31 találkozón viselte a BKV Előre mezét az NB III-ban.

A felsorolt játékosokon kívül több olyan futballista van, aki NB I-es klub utánpótlásban pallérozódott fiatalon.

A vasárnapi mérkőzésre a rákospalotai Budai II. László Stadionban kerül sor, az összecsapást élő streamen követhetik szurkolóink YouTube-csatornánkon.

Döntetlen esetén 2x15 perc hosszabbítás következik, ha ott sincs döntés, büntetőpárbajt követően dől el a továbbjutó kiléte.

A XV. Kerületi Issimo SE labdarúgásának múltja:

Az együttes 1995-ben alakult, s a BLSZ IV. osztályban mutatkozott be. Újonc létükre a 7. helyen végeztek.

Az első évtizedben inkább hobbi csapatként működött a labdarúgó szakosztály, azaz, mint a legtöbb kis egyesületnél, nem voltak rendszeres edzések, és a mérkőzésekre való felkészülés és kiállás is ehhez igazodott. Aztán elmozdult a csapat erről a szintről, már edzések is voltak, sőt megalakult a tartalék csapat. Ekkor költöztek a Terebesi útról a Tatai útra, ahol remek minőségű füves pályán játszhattak. A játékos keret folyamatosan változott, hol erősödött, hol gyengült.

Kiharcolták a feljutást a BLSZ III. osztályba. A gárda ebben az időszakban a Maglódi úti Dreher pályán játszotta a hazai mérkőzéseket. 2011-ben a Maglódi útról átköltöztek a Kövér Lajos utcában található Varga Zoltán Sportközpontba.

Ekkor kezdődött meg a folyamatos csapatépítés. Ennek részeként 2013. decemberében megalakult az öregfiúk csapat, ISSIMO SEnior néven. A korábbi csapat játékosainak nagy része 2014-től az öregfiúk csapatban szerepelt, ezzel egy időben 2014. januárjától megkezdődött egy új felnőtt csapat kialakítása.

2015. őszén a felnőtt csapat a BLSZ III. osztályban kezdte a bajnokságot, ezzel egyidőben a IV. osztályban elindították tartalékcsapatukat. A 2016-2017-es szezonnak is két csapattal indultak neki. 2017. ősszel már öt csapattal neveztek a Budapesti Szövetségben, két felnőtt, két öregfiúk és egy U19-es gárda harcolt hétről hétre a bajnoki pontokért.

2018. nyarán egy új csapatot is alakítottak - a futsal Regionális Bajnokságban szerepelnek, ami az NB III-nak felel meg.

Az évek során az első gárda folyamatosan lépdelt felfelé, egészen a BLSZ I. osztályig, ahol jelenleg is futballoznak.

Az egyesületnek jelenleg több mint 150 igazolt játékosa van.

A XV. Kerületi Issimo SE és az MTK Budapest korábban nem találkozott egymással.

Fotó: facebook.com/issimose

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman