HÍREK

A hétvégéi reggeltől estig meccsnézéssel telnek (LAPSZEMLE)

2016-08-24

A hétvégéi reggeltől estig meccsnézéssel telnek (LAPSZEMLE)

Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója a rangado.hu-nak mesélt a mindennapjairól, a kék-fehérek döcögős szezonkezdetének okairól, illetve Beséről és Bakiról.

Kicsit több mint egy éve, hogy nem Garami József irányítja az MTK Budapest NB I-es labdarúgó csapatának munkáját. Persze Józsi bácsi nem távolodott el a klubtól, szakmai igazgatóként segíti a kék-fehéreket. A futball ugyanúgy a mindennapjai része, mint korábban.

Általában a hétvégéim szinte reggeltől estig meccsnézéssel telnek, szombaton 10 órától már kezdődik egy utánpótlás meccs, aztán két óránként követik egymást az újabb összecsapások – mesélte a 77 éves szakember. – Annyi találkozót igyekszem személyesen megtekinteni, amennyit csak tudok, és természetesen a felnőtt csapat mérkőzéseit is látogatom. Egy nagy egység jellemzi a klubunkat, elég régóta működik hasonló felállásban a vezetés és a szakmai stáb, annyi változással, hogy jelenleg Teodoru Vaszilisz a vezetőedző, én pedig az utánpótlást segítem. Azonban bizonyos dolgokat megbeszélünk vele az első csapattal kapcsolatban is, próbálom átadni a tapasztalataimat.

Józsi bácsinak természetesen a szezon elején tapasztalt gyengébb szereplést illetően megvan a véleménye, sejteni véli az okokat.

– Két okból kifolyólag is peches volt a csapat, sokkal több pontunk lehetne – vélekedett a háromszoros bajnok edző. – Egyrészt eltiltások, sérülések sújtották az együttest, fontos játékosok hiányoztak. Másrészt az első öt meccsből jó néhányon közel álltunk ahhoz, hogy nyerjünk, de a foci az ilyen, nem mindig az nyer, aki jobban játszik, hanem az, aki eggyel több gólt lő. Örömteli, hogy a beugró fiatalok nagyon jól megállták a helyüket, jól játszottak, és úgy néz ki, hogy be fognak épülni a csapatba. Torghelle Sanyi visszatérésével nagyon sokat nyertünk, ő egy olyan játékos, aki pontot tud tenni a mondat végére. Szellemi és fizikai vezér is egyszerre, nagyon örülök, hogy játszhat, remélem ezek után már minden meccsen bevethető lesz a szezonban.

Az MTK Budapest szakmai igazgatóját megkérdezték a múlt héten Franciaországba igazoló Bese Barnabásról, illetve a válogatott összetartására meghívást kapó Baki Ákosról. Mindketten Józsi bácsi irányítása idején debütáltak az NB I-ben, sőt, Barnabást a 77 éves szakember vezényelte hátra először a védelembe. 

– Általában nem örülök annak, ha idő előtt mennek el fiatalok külföldre, igaz Barna már nálam is játszott az NB I-ben, hol csatárt, hol védőt. Közel áll ahhoz, hogy megmérettesse magát másik európai bajnokságban, de én egyelőre nem így döntöttem volna, egy kicsit érleltem volna még magam a magyar első osztályban a helyében.

– Nem lepődtem meg Baki Ákos válogatott meghívóján – kezdte Józsi bácsi. – Sajnos az elmúlt időszakban sérülés is nehezítette karrierjét, ha nem lett volna ez a kihagyása, még korábban válogatott-kerettag lehetett volna. Nagyon jó adottságai vannak, pillanatnyilag viszont edzés- és meccshiánya van, de ez előbb-utóbb rendeződik. Jó képességű játékos, meghatározó tagja lehet majd a válogatottnak, az egyelőre azonban kérdés, hogy mennyi idő kell ehhez.

forrás: rangado.hu

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman