HÍREK

A hat forduló óta veretlen Paksi FC vendégei leszünk - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

2023-11-04

A hat forduló óta veretlen Paksi FC vendégei leszünk - Bemutatjuk vasárnapi ellenfelünket

Az OTP Bank Liga 12. fordulójában csapatunk a Paksi FC otthonában lép pályára vasárnap 18:30-kor.

Jegyinformáció:

Vendég szektor:

Jegyárak: Felnőtt elővételben 1500 Ft, helyszínen 1900 Ft.

Diák, nyugdíjas, női: elővételben 1100 Ft, helyszínen 1500 Ft.

A vendég pénztár 16:30-kor nyit, kapunyitás 17:30-kor.

Személyes adatok megadása nem szükséges a jegyvásárlásnál. 12 éves kor alatt a belépés ingyenes, de regisztrációs jegy szükséges nekik is. Bankkártyás fizetés is lehetséges a vendég pénztárban.


Jelen:

A élvonalban 2006 óta szereplő Paksi FC a 18. NB I-es szezonjában 11 fordulót követően a tabella második helyén áll 24 ponttal. Bognár György együttese hét győzelem és három döntetlen mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget. 

A mérkőzéseiken 23 gólt szereztek, míg a kapujukat 13 alkalommal vették be. A csapat házi góllövőlistáját Windecker József vezeti hat találattal, őt követi Könyves Norbert hárommal, majd Böde Dániel, Mezei Szabolcs és Szabó János kettővel. Rajtuk kívül egyszer volt eredményes Bőle Lukács, Hahn János, Haraszti Zsolt, Kovács Krisztián, Osváth Attila, Skribek Alen és Szabó Bálint.

A tolnai együttes a csapatunk elleni 1-1-es döntetlennel kezdte a bajnokságot, majd a DVTK otthonából is elhoztak egy pontot (1-1), míg az Újpest FC-t hazai környezetben 3-0-ra legyőzték. Az FTC otthonában augusztus 27-én 6-1-re kikaptak, azóta viszont veretlenek az OTP Bank Ligában.

Egyaránt 2-0-ra nyertek a Fehérvár FC, a Puskás Akadémia FC és a DVSC ellen, a Mezkövesd Zsóry FC ellen 2-1-re diadalmaskodtak, míg a Kecskeméti TE elleni döntetlen (1-1) után legyőzték a ZTE FC (5-2) és a Kisvárda Master Good (3-1) együtteseit is.

A Paksi FC mind az öt hazai bajnokiját megnyerte a szezonban, 12 rúgott mellett mindössze 2 kapott góllal. Idegenben hat találkozón kilenc pontot szereztek, a gólarányuk pedig 11:11.

Csapatunkhoz hasonlóan vasárnapi ellenfelünk is bejutott a MOL Magyar Kupa 5. fordulójába, miután szeptember a BKV Előre otthonában 7-0-ra nyertek, míg a hétközi fordulóban 2-2 után büntetőkkel ejtették ki idegenben a Budapest Honvédot. Következő ellenfelük az Újpest FC lesz idegenben.

A nyári átigazolási időszakban érkezett a klubhoz Beke Péter (Budafoki MTE), Földi Dominik (UD La Cruz – Spanyolország), Hegedűs János (Vasas FC), Kovács Krisztián (ETO FC Győr, szabadon igazolhatóként), Könyves Norbert (magyar-szerb, Diósgyőri VTK, szabadon igazolhatóként), Silye Erik (Vasas FC), Szappanos Péter (Budapest Honvéd), Temesvári Attila (Szeged-Csanád GA), míg csapatunktól Mezei Szabolcs, míg törökországi kölcsönjátéka után visszatért Szabó Bálint.

Távozott az együttestől Haris Attila (Szeged-Csanád GA), Kesztyűs Barna (Nyíregyháza Spartacus), Kovács Nikolasz (Budapest Honvéd), Lorentz Márton (Budafoki MTE), Nagy Gergely (PASZ Lamia 1964 – Görögország), Sajbán Máté (Zalaegerszegi TE FC), Varga Barnabás (Ferencváros), valamint a klubokhoz igazoló Kádár Tamás és Rácz Gergő, valamint a kölcsönből visszatérő Balázs József.

Rajtuk kívül kölcsönben máshol folytatja Borsos Vilmos (Budaörs), Gyurkits Gergő (Pécsi MFC), Kocsis Bence (Budafoki MTE), Nagy Richárd (BFC Siófok), Nyári Patrik (Szeged-Csanád GA), Szekszárdi Milán (Kazincbarcika), Tamás Olivér (Nyíregyháza Spartacus) és Volter Patrik (VLS Veszprém).

A vasárnap 18:30-kor kezdődő összecsapást az M4Sport+ (Duna World) közvetíti élőben!

A Paksi FC ellen csak az NB I-ben mérkőztünk:

Az OTP Bank Ligában 2006 és 2023 között 32 alkalommal játszott egymással a két klub. A két együttes először a Hidegkuti Nándor Stadionban találkozott, és Urbán Gábor góljával 1-0-ra nyertük 2006. szeptember 10-én.

Az utóbbi években a paksiak sikerével zárult több összecsapás is, legutóbb 2020. december 19-én ünnepelhettünk sikert a tolnaiak ellen, akkor hazai környezetben 3-1-re diadalmaskodtunk, köszönhetően Srdjan Dimitrov, Prosser Dániel és Schön Szabolcs találatának.

A két együttes július 28-án már megmérkőzött egymással, a bajnokság nyitómérkőzésén 1-1-es döntetlen született az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, gólunkat Németh Krisztián szerezte.

Idegenben eddig 18-szor mérkőztünk a Paksi FC-vel - 4 győzelem, 5 döntetlen és 9 vereség a mérleg, 17 gólt szereztünk, és 32-őt kaptunk.

Pakson utoljára 2014. április 5-én nyertünk (3-1), míg pontot legutóbb 2017. május 27-én szereztünk (1-1).

A mérleg:

NB I:

32      11      8      13       40 - 51       41      (43 %)

A Paksi FC labdarúgásának múltja:

Az első írásos foci emlék 1912. augusztus 4-ről maradt fenn, amikor egy paksi diákcsapat játszott a bölcskei diákokkal. Hamarosan megalakult a Paksi Atlétikai Sport Club, amelyen kívül még három labdarúgócsapat is működött kisebb-nagyobb sikerrel a kisvárosban.

A Paksi Sportegyesület 1952-es megalakulásáig folyamatosan megyei vagy nemzeti szintű bajnokságban játszottak a város együttesei. A PSE nevet többször is használták, de az akkori „viharos időkben" ez többször változott: Paksi Munkás Sport Club, Biritói Állami Gazdaság, Paksi Állami Gazdaság, Paksi Traktor.

1952. november 28-án alakult meg a Paksi Kinizsi Sportkör, melynek színe zöld-fehér lett.

Az 1954-1964 közötti években a labdarúgók a megyei bajnokság élmezőnyében szerepeltek. A 1960-as években már foglalkoztak helyi utánpótlással is, amely a későbbiekben megalapozta az 1970-es esztendők  felnőtt csapatát.

1966-ban felavatták az új, füves pályát, és az 500 nézőt befogadó fedett lelátót.

1970 tavaszán egyfordulós bajnokságot rendeztek az őszi-tavaszi rendszerre való átállás miatt, és ekkor megszületett a várva várt siker. A csapat megnyerte a bajnoki címet, majd ezt az eredményt megismételték az első őszi-tavaszi menetelés során is, így felkerültek az NB III-as mezőny Közép-csoportjába. Három harmadik vonalbeli esztendő következett, majd ismét a megyei bajnokságban játszott a PSE.

1976-ban újra megnyerték a megyei bajnokságot, ezzel ismét jogot szerezve az NB III-as szereplésre.

1984-től egy hosszabb NB III-as széria következett. 1987-1988-ban egy csoportba került a két paksi gárda, a PSE és az ASE. Megkezdődött a városi rangadók sora, amely váltakozó sikerekkel számtalan nagy csatát hozott. Az ebben a szezonban elért harmadik hely arra jogosította a PSE-t, hogy osztályozót játszhattak az NB II-be való feljutásért, de ez nem sikerült. Az 1989-1990-es bajnokságot azonban megnyerték, de csak "átszállót" tudtak váltani az NB II-be. 1990-1991-ben újabb bajnoki győzelem, ám az anyagiak hiánya miatt maradt ismét a harmadik vonal.

A két paksi egyesület vezetői 1993. július 1-jén aláírták a közös labdarúgó-szakosztály működtetéséről szóló megállapodást. A volt ASE labdarúgókra épült csapat továbbra is az NB II-ben játszott, míg a volt megyei csapat tartalék együttesként szerepelt.

A 2004-2005-ös idényben ezüstérmet, majd 2005-2006-ban aranyérmet nyert az együttes, ezzel kiharcolta a jogot a legmagasabb osztályban való indulásra.

Az első szezon a magyar élvonalban a 2006-2007-es volt, s tizenegyedik lett a gárda a 16 csapatos NB I-ben.

A 2010-2011-es szezonban a bajnokság második helyén végzett az együttes, ami Európa Liga indulási jogot jelentett.

Ha a közelmúlt esztendőire visszatekintünk, többnyire a középmezőnyben végeztek a zöld-fehérek, bár az 2019-2020-as bajnokságban csak az utolsó fordulóban, nem kis szerencsével sikerült bennmaradniuk, legutóbb pedig az 5. helyen zártak úgy, hogy végig versenyben voltak a dobogóért.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman