HÍREK

A három rúgott gól egy pontot ért (GALÉRIA)

2018-08-17

A három rúgott gól egy pontot ért (GALÉRIA)

A hajrában hullajtottunk pontokat a DVSC ellen.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

DVSC–MTK Budapest 3-3 (1-2)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 4002 néző

Vezette: Berke Balázs (Varga, Tóth II., Szert, Karakó, Kulcsár)

Gólszerző: Bódi (41.), Takács (87.), Szatmári (90+5) illetve Kanta (15.), Lencse (42., 75.)

Sárga Lap: Kusnyir (58.), Kinyik (90+1), illetve Szelin (16.), Ikenne-King (40.), Kicsak (68.), Pintér (73.), Gengeliczki (90+4), Torghelle (90.)

DVSC: Nagy – Kusnyir, Kinyik, Szatmári, Barna (Könyves, 51.) – Bódi (Bereczki, 84.), Haris, Tõzsér, Varga, Ferenczi – Avdijaj (Takács, 73.)

Vezetőedző: Herczeg András

MTK Budapest: Kicsak – Ikenne-King, Pintér, Gengeliczki, Szelin – Ramos (Gera, 84.), Kanta, Vass Ádám, Bognár, Farkas (Schäfer, 55.) – Lencse (Torghelle, 77.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Majd hét perces késéssel indult a találkozó, ugyanis Cikos nem tudta levenni a gyűrűjét, mert ráragadt az ujjára, a játékvezető így pedig nem engedhette pályára lépni, Kusnyirnak kellett kezdeni helyette.

A remek iramban startoló összecsapás első helyzete a hazaiak előtt adódott, amikor Haris kapott szép passzt a tizenhatoson belül, de Kicsak bravúrral hárítani tudta a közeli lövést. Két perccel később megint Haris került a kapu elé, azonban nem találta el jól a labdát, majd passzát követően Ferenczi a kapu fölé lőtt.

A mieink először Bognár révén, a 15. percben találták el a kaput, Nagy viszont magabiztosan hárította a labdát. Nem sokkal később már mattoltuk a debreceni hálóőrt: Lencse erőszakosan fordult le Szatmáriról, önzetlenül centerezett Kantához, aki higgadtan passzolt a kapuba.

Szinte rögtön reagált a Loki: Tőzsér a jobb oldalról, szélről elvégzett szabadrúgása élesen kanyarodott be, de sikerült végül tisztáznunk. A 21. percben megint próbálkozhatott a középpályás, ezúttal viszont a kapufa mellett ment el a labda.

A 29. percben megduplázhattuk volna előnyünket: Bognár adott be káprázatosan a jobb oldalról, de Lencse kicsit rosszul találta el a labdát, ami így nem ment kapura. Öt perccel később Lencse furfangos emeléssel próbálkozott távolról, Pintér kiugratását követően, azonban a jó meglátásból nem lett gól.

Három perccel később Kicsaknak kellett megmentenie a csapatot, amikor Bódi 16-ról, zavartalanul kísérletezhetett. A 41. percben már az ukrán kapus sem védhetett: 22 méterről lőhetett szabadrúgást a Loki, és Bódi kiválóan csavart a rövidbe.

Sokáig nem kellett keseregnünk: egy perccel a gól után Bognár tört be a tizenhatoson belülre, majd jobbról adott be remekül, Lencse pedig szemfülesen érkezett a hosszún és tuszkolta a labdát épp a gólvonalon túlra.

Ezután igencsak megjött támadóink kedve: Ramos fantasztikus labdát kapott Ikenne-Kingtől, és fejesét Nagy csak bravúrral tudta menteni, így végül maradt az egygólos előnyünk a félidő végére.

A második játékrész debreceni lehetőséggel kezdődött, Kicsak viszont észnél volt, és szépen vetődött ki Varga beadására. Ezt követően kapusunkat Avdijaj kínálta meg életerős rúgással, de ő sem tudott túljárni az eszén.

Ugyan a második félidőben inkább a hazai csapat jött többet előre, a következő nagy sansz előttünk adódott: Kanta szögleténél Gengeliczki emelkedett a legmagasabbra a 69. percben, és Nagynak megint csak parádés hárítást kellett bemutatnia, hogy megmentse gárdáját a góltól.

A hajrára nagyon kinyílt a Loki, ami a 75. percben megbosszulta magát: Ramos került a védők mögé a jobb oldalon, majd be tudta adni a labdát, amit Lencse fejelt a hazai hálóba.

A 81. percben majdnem szépített a piros mezes alakulat: megint Bódi próbálkozhatott, ezúttal nem rögzített helyzetből, most Kicsak hárítani tudott. Az ellentámadásnál Ramos szöktette a csereként beállt Torghellét, aki picivel maradt csak le a labdáról.

A végére izgulnunk kellett, ugyanis a 87. percben jobb oldali szabadrúgás után Takács érkezett, és közvetlen közelről nem hibázott. Egy perccel később csupán Kicsak két egymást követő bravúrja mentett meg minket az egyenlítő találattól.

A hosszabbításban mindent egy lapra feltéve jött előre a Loki, így rendkívül izgalmas lett a végjáték. Sajnos az utolsó percben Szatmári fejesével sikerült is egyenlíteniük, miután a hátvéd emelkedett legmagasabbra a jobb oldali beadásnál, így 3-3 lett a mérkőzés végeredménye.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman