HÍREK

A csapat mindenek felett

2016-09-05

A csapat mindenek felett

Az NB III-as meccsen duplázó Takács Krisztofertől kértünk értékelést.

Takács Krisztofer az MTK Budapest második csapatának 20 éves szélsője az Újpest II ellen kezdőként lépett pályára, és remek játékával valószínűleg kellemes dilemmát okozott Pölöskei Gábornak, akinek több, tehetséges, jó formába lendült játékos közül kell kiválasztania a Salgótarján elleni kezdőcsapatot.

Az előző szezonban 24 mérkőzésen két gólt és számtalan gólpasszt jegyző játékos ezt az eredményt az idei kiírásban már teljesítette, a lila-fehérek ellen két távoli lövésből gólt szerzett, ezekről beszélt nekünk először:

 – Az első gólomat szerencsésnek mondanám,  ellőttem, megpattant meg a kapus előtt, és így mellényúlt, de ettől függetlenül örültem neki, és a csapat is nagyobb előnybe került. A második gólommal meg vagyok elégedve, a kapufáról befelé pattant, jó lövés volt, jobban örültem, mint az elsőnek.

A mérkőzés fölényes kék-fehér sikert hozott, és ez nemcsak az eredményjelzőn, hanem a pályán is kiütközött, saját és csapata játékáról is kérdeztük a játékost: – Mindenki nagyon jól játszott, az első félidőben teljesen domináltuk a játékot, a másodikban – a lőtt gólok miatt talán  – kicsit visszaállt a csapat. Mi uraltuk akkor is a meccset, de ők többet birtokolták a labdát. A saját játékom a mérkőzésen is sokat változott, az első félidőben sokat léptem vissza mélységbe, félidőben megbeszéltük, hogy ez legyen a középpálya feladata, utána már maradtam feljebb a csatárvonalban, ott próbáltam labdákat szerezni, támadásokat indítani.

A mérkőzés 60. percében olyan támadást vezetett az MTK II, ami nagyon jellemzi a csapat egészét, és pont Takács volt az egyik főszereplő. A büntetőterület bal oldalán kapott labdát, és remek esélye lett volna a harmadik találat megszerzésére, ő azonban a középen üresen érkező támadó felé passzolt. Ebből nem lett gól, de megkérdeztük a szélsőt, hogy ez a fajta játékfelfogás mennyire jellemző a keret egészére:  – Nagyon jó a morál, a pályán kívül is barátok vagyunk, remek a csapategység. Nem arról szól az egész, hogy ki szerzi a gólt, hanem hogy eredményesek legyünk. Ha én szerzem a mesterhármast, az csak pont az i-re, de végső soron a győzelem az, amitől boldogok leszünk.
 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman