HÍREK

A Budapest Honvéd csapatát fogadjuk - bemutatjuk szombati ellenfelünket

2022-03-10

A Budapest Honvéd csapatát fogadjuk - bemutatjuk szombati ellenfelünket

Az OTP Bank Liga 24. fordulójában együttesünk szombaton 19:30-kor lép pályára az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Jelen:

Jegyinformációk ITT!

Az OTP Bank Liga hetedik tavaszi fordulójában csapatunk a tabella 7. helyén álló Budapest Honvéd ellen lép pályára hazai pályán, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Ellenfelünk 23 forduló alatt nyolc győzelem és négy döntetlen mellett tizenegy alkalommal szenvedett vereséget, így 28 ponttal rendelkezik.

A kispestiek 39 lőtt és 39 kapott góllal állnak a bajnokságban. Előbbi holtversenyben a második legjobb, utóbbi holtversenyben a második legrosszabb mutató az NB I-ben.

A Budapest Honvéd hazai pályán 17, míg idegenben 11 pontot gyűjtött. 2022-ben eddigi hat bajnoki összecsapásukon 8 pontot szereztek. Az első tavaszi fordulóban hazai pályán 1-0-ra kikaptak a Gyirmót FC Győrtől, mely Horváth Ferenc vezetőedző állásába került.

Helyére az Újpesten korábban éveket lehúzó Nebojsa Vignjevic érkezett, aki bemutatkozó találkozóján 3-2-re kikapott a Kisvárda Master Good otthonában. Ezt követte a MOL Fehérvár FC 3-1-es legyőzése, majd a Mezőkövesd Zsóry FC elleni idegenbeli 0-0.

Az elmúlt két fordulóban otthon léptek pályára a kispestiek: előbb döntetlent játszottak a Puskás Akadémia FC-vel (0-0), majd 4-2-re verték a DVSC-t.

A piros-feketék 39 szerzett gólján 13 játékos osztozik. A házi góllövőlistát Nenad Lukic vezeti 12 találattal, őt követi Nagy Dominik héttel. Őket három góllal követi Batik Bence, Bőle Lukács és Hidi Patrik. Kétszer volt eredményes Nono, Zsótér Dániel és Tamás Krisztián, míg egyszer talált be Lukas Klemenz, Zinedine Machach, Marko Petkovic, Oleksandr Petrusenko és Boubacar Traoré.

Aktuális ellenfelünkhöz hat játékos érkezett a téli átigazolási időszakban: Vidar Ari Jónsson, Marko Petkovic és Oleksandr Petrusenko végleg a kispestiek játékosa lett, míg kölcsönbe érkezett Albi Doka, Dejan Drazic és Mohammed Kadiri.

Távozott a klubtól Eppel Márton, Kovács Nikolasz, Mohamed Mezghrani és Talys, míg Balogh Norbert a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 futballistája lett kölcsönben.

A Budapest Honvéd már nincs versenyben a MOL Magyar Kupában, miután a Nyíregyháza Spartacus FC, a ZTE FC és Kecskemét kiejtése után az FTC búcsúztatta őket a negyeddöntőben.

A szombati mérkőzésre a belépés a nők számára ingyenes lesz! A találkozót élőben közvetíti az M4Sport.

A Bp. Honvéddal nem csak az NB I-ben mérkőztünk, hanem kupadöntőt is játszottunk:

Az NB I-ben eddig 196 mérkőzést játszott egymás ellen a két csapat. Együttesünk eddig 88 alkalommal diadalmaskodott a kispestiek ellen, 45 találkozás végződött döntetlenre, míg 63 mérkőzés végén a piros-feketék örülhettek.

Az idei bajnokság során már kétszer találkoztunk a kispestiekkel. A 2. fordulóban Gheorghe Grozav góljával hazai pályán 1-0-ra nyertünk, míg a 13. fordulóban a Bozsik Arénában 3-0-ra veszítettünk, igaz, az első félidő legvégétől tíz emberrel futballoztunk.

A két együttesnek ez lesz a 101. találkozója, melyen klubunk a pályaválasztó.

Egy ízben, 1968-ban a Budapest Honvéd ellen vívtuk a Magyar Népköztársasági Kupa fináléját, melyet Szuromi Antal és Oborzil Sándor találatával 2-1-re megnyertünk a Népstadionban.

A mérleg:

NB I:

196    88     45     63      394 - 313       309    (52.5 %)

(a ma használt bajnoki pontszámítás szerint).

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-30 17:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

KECSKEMÉTI TE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman