HÍREK

A 95. percben kapott góllal veszítettünk

2021-01-30

A 95. percben kapott góllal veszítettünk

Tíz emberrel fejeztük be a Puskás Akadémia elleni meccset, amelyen nem szereztünk pontot.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion

Vezette: Erdős József (Csatári, Szert, Garai, Zierkelbach, Szilágyi)

Gólszerző: (Géresi, 90+5)

Sárga lap: Dimitrov (48.), Herrera (62.), Pintér (74.), illetve Knezevic (77.), Spandler (90.)

MTK Budapest: Mijatovic (Somodi, 56.) – Alho, Varju, Pintér, Nagy Zsombor, Herrera (King, 75.) – Dimitrov (Bíró, 75.), Kata (Palincsár, 56.), Mezei (Cseke, 56.) – Varga, Prosser

Vezetőedző: Michael Boris

Puskás Akadémia FC: Tóth – Szolnoki, Nunes, Spandler, Nagy Zsolt – Urblík, Corbu (Plsek, 74.) – Slagveer, Knezevic, Kiss (Baluta, 85.) – Mance (Géresi, 71.)

Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában együttesünk a Puskás Akadémia FC gárdáját fogadta, melyet idegenben ősszel 3-0-ra legyőztünk. Az első 15 perc többnyire eseménytelenül telt, inkább helyzetecskékig, beadásokig jutottak el a csapatok.

A Puskás Akadémia a 26. percben veszélyeztetett először, Mijatovicnak kellett élesen belőtt szögletet védeni, egy perccel később Prosser került helyzetbe, lövését hárította Tóth. A 30. percben Corbu éles beadással riogatta a védelmünket, de végül szögletre mentettünk.

A 38. percben ismét vendéglehetőséget láthattunk: Slagveer ziccerbe kerülhetett volna, ám rosszul vette át a labdát, így le kellett készítenie Corbunak, az ő lövését pedig blokkoltuk. Ezt követően Alho ballal kísérletezett 20 méterről, viszont a rövid sarok mellett gurult el a labda.

A félidő vége előtt Nagy Zsolt fejelt a kapunk fölé, majd Slagveer beadásánál mentett Mijatovic, így gólnélküli döntetlennél jött a térfélcsere.

A második játékrész első helyzete a Puskás előtt adódott: Mijatovic védte Slagveer lövését. Sajnos a kapusunkat sérülés miatt az 56. percben le kellett hozni, mert ütközött Herrerával, Somodi jött be helyette. Öt perc elteltével óriásit védett Somodi, amikor Knezevic élesen belőtt, megpattanó szabadrúgását tolta ki a kapuból.

Egy perccel ezután Dimitrov pörgette kapura Herrera beadását, de ez nem okozott gondot Tóthnak. A következő sansz a 78. percben adódott, Slagveer a rövid sarokra célzott, viszont Somodi könnyedén védett. Ezután újabb sérülés következett: Pintér nem tudta folytatni a játékot, de cserénk már nem volt, az utolsó tíz percet tíz emberrel játszottuk le.

A 89. percben Plsek lőhetett a tizenhatoson belülről, Somodi ezúttal is hárított, majd egy perccel később Plsek emelését is kiszedte a kapuból.

A hosszabbítás utolsó percéig bírtuk gól nélkül, ám ekkor Géresi tűnt fel a kapunk előtt, és megszerezte a győzelmet érő gólt a Puskás Akadémia együttesének. (0-1)

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman