HÍREK

A „B”-sek is jól muzsikáltak (GALÉRIA)

2016-06-25

A „B”-sek is jól muzsikáltak (GALÉRIA)

Az MTK Budapest „B” csapata is követte az „A”-sokat, és kétgólos győzelmet aratott.

Az „A”-keretnek jól sikerült a főpróba, péntek délután, a BKV Előre Sporttelepén, a szlovák elsőligás MFK Zemplín Michalovce ellen játszottak, és a nagymihályiak elleni összecsapást – Torghelle valamint Szatmári Lóránd góljaival – kétgólos győzelemmel zárták, ezzel hangolva az El-találkozókra, amiről ITT olvashatnak!

A 2016/17-es idényre történő felkészülési találkozók sorát az MTK Budapest „B” kerete zárta. A szombat délelőtt, a Lantos Mihály Sporttelepen rendezett találkozón a kék-fehérek keretéből azok a futballisták bizonyíthattak Teodoru Vaszilisz vezetőedzőnek, akik a pénteki összecsapáson nem-, vagy csak keveset voltak pályán. A kék-fehérek ellenfele ezúttal is szlovák csapat volt, az idén a másodosztályból kiesett, SK 1923 Gabcikovo gárdája.

Az MTK Budapest a Groppioni – Talabér, Bjedov (próbajátékos), Vukmir, Deutsch – Borbély, Katona – Szatmári I., Schrammel, Jakab – Cenaj (próbajátékos) csapattal kezdett. A kispadon Demjén – Szabó B. (próbajátékos), Tóth F. vártak bevetésre. A szlovák csapat vezetőedzője, Pinte Attila a Cighardt – Cingel, Huszár, Marcijan, Lelkes – Csölle, Bódis – Revák, Belkovics, Kovács – Kósa csapatnak szavazott bizalmat. A kispadon pedig Bartal – Boráros, Pitra, Matus, Ntunovics, Hujo Baci, valamint Matali foglaltak helyet. A mieink fehér-kék-fehérben, míg ellenfelünk zöld-fekete-zöldben vonult ki a pályára.

Az első félidőt ellenfelünk kezdte, és csapatunk kapott előbb lábra. A 6. percben középpályás labdaszerzésünk után Katona csodás ütempasszal ugratta ki a jobbösszekötő helyén Szatmári Istvánt, aki nem hibázott, kilőtte a rövid alsót (1-0). Nem sokkal ezután Talabér labdájából Cenaj duplázhatott volna, ha jobban céloz. Folyamatosan támadásban maradtunk, elvétve jött csak át ellenfelünk a térfelünkre, az egy-két elfutásuk semmilyen veszélyt nem jelentett, védelmünk biztosan állt a lábán, ha meg lövéssel fejezték be akciójukat, azok rendre pontatlanra sikerültek. A játékrész közepén ivószünet következett, szinte elviselhetetlen forróságban futballoztak a csapatok. A félidő második részében már mindkét csapat játékába több hiba csúszott, ekkor már a kapuk is ritkábban forogtak veszélyben. A labda ebben a periódusban is többet vándorolt a kék-fehér lábakon, és még a szünet előtt leginkább a középpályán igen aktívan futballozó fiataljaink – Katona, Szatmári I., Schrammel – révén, több formás akciót is vezettünk, de további találat már nem esett, így egygólos hazai előnnyel vonultak árnyékba a csapatok. A szünetben egyet cserét vezetőedzünk, Groppionit Demjén váltotta.

A második játékrész elején rögtön igazolta is jó képességeit hálóőrünk, amikor veszélyes szlovák lövést hárított, a másik oldalon pedig Borbély-Szatmári-Cenaj akció végén, utóbbi lövését védte a szlovák kapus. Az 50. percben, Deutschot reklamálás miatt leküldte a játékvezető, helyén – az ellenféllel egyeztetve – csereként Tóth F. folytathatta. Több akciót vezettünk a pálya mindkét oldalán, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtunk kialakítani. Kicsit ellaposodott az összecsapás, ami a trópusi forróság okán talán érthető is volt, jól jött mindkét együttesnek az ivószünet. Talabér helyén, az Újpestről próbajátékon nálunk lévő Szabó Bence (a vívó olimpiai bajnok, Szabó Bence fia – A szerk.) folytatta, Schrammel pedig kilépett a jobb hátvéd helyére. Sokat kivett a csapatokból a hőség, de az utolsó húsz percre ismét megélénkült az összecsapás, ám ekkor is több hiba csúszott mindkét gárda játékába. Tíz perccel a vége előtt Borbély keresztlabdája találta meg a bal oldalon Jakabot, de centerezéséről lemaradtak középen, éppúgy, mint amikor a másik oldalról, Szabó lőtte be a labdát a kapu elé. Nem sokkal ezután, az újpesti fiú majdnem megduplázta előnyünket, de bal oldali beadást csodálatosan fejelte meg ugyan, de nem volt szerencséje, fejese a felső lécen csattant. Már ekkor is csak kevés hiányzott a gólhoz, de ami késik, az nem múlik. Nem akart lemaradni „B”-sorunk sem a péntekiek kétgólos sikerétől. A 90. percben, Cenaj jobb oldali beadása Jakab Dávidot találta meg, aki egy higgadt cselt követően lőtt a hálóba (2-0).

Ezzel zárult a találkozó, csapatunk, helyenként szép focit bemutatva kétgólos győzelmet aratott. 

MTK Budapest – SK 1923 Gabcikovo 2-0 (1-0).

Gólszerzőink: Szatmári I. (6. perc), Jakab (90. perc).

A szombat délelőtti összecsapással zárult az MTK Budapest számára a felkészülési találkozók sora, jövő héttől már a tétmérkőzések következnek. Először az El-találkozókon – a kazah, FK Aktöbe ellen – bizonyíthatnak a kék-fehérek, majd július közepén – a Vasas FC ellen – megkezdődnek az OTP Bank Liga küzdelmei is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman