HÍREK

78 éves a kék-fehér edzőlegenda

2017-08-11

78 éves a kék-fehér edzőlegenda

Augusztus 9-én ünnepelte 78. születésnapját az MTK Budapest szakmai igazgatója, Garami József.

A korábban szövetségi kapitányként is dolgozó szakember neve egybeforrt az MTK Budapesttel a hosszú évek során. Vele a kispadon két bajnoki címet nyert a Hungária körúti legénység, munkálkodása idején számtalan Sándor Károly Akadémián nevelkedett tehetség mutathatta meg, mire képes az NB I-ben, most pedig szakmai igazgatóként koordinál. Garami Józseffel beszélgettünk születésnapja alkalmából.

– Nagyon boldog születésnapot kívánunk! Hogy telt a nagy nap? Volt némi ünneplés?

Túlestem rajta. Nem vagyok az a nagy ünneplős típus. Együtt vacsoráztunk Pécsett a kisebbik fiam családjával és nagyon örültem, hogy az unokákkal tölthettem a születésnapomat. Sajnos a nagyobbik fiam Szombathelyen él, így elég nehéz összehozni az egész famíliát. Természetesen ilyenkor a kollégák, volt játékosok is felhívnak.

– Nem is feszegetem tovább az ünneplés részleteit, mert tudom, hogy sokkal szívesebben beszélsz a futballról. Nyáron azért jutott kis idő kikapcsolódni?

Az NB I-es szezon zárása után az utánpótlás csapatokat figyeltem tovább, nekem az az elsődleges dolgom. Összesen egy hét pihenésre jutott időm, aztán jöttem is vissza, hiszen indult a felkészülés, nekem pedig ismernem kell minden játékost. Nem kis szám, 200 fiatal – lány és fiú – cseperedését követem nyomon. A fiúknál tíz és tizennyolc éves kor között minden korosztályban van csapatunk, és a lányoknál is három korcsoportban dolgozunk a felnőtt gárda mellett. Az edzéseiken általában, a mérkőzéseiken pedig szinte mindig ott vagyok és figyelem a kiugró tehetségeket. Sok ügyes gyerek van nálunk szerencsére, biztosítottnak látom a megfelelő utánpótlást az MTK-nál.

– Hogyan telik az átlagos munkaheted?

Hétfőn és kedden a csapatok edzőivel kiértékeljük az elmúlt hét történéseit, utána az adott hét programjának összeállításával dolgozunk. Hét közben edzéseket látogatok, hétvégén pedig szerencsére általában úgy alakul a program, hogy majd' minden meccset nyomon követhetek a helyszínen.

– Ugyan az első csapatnál folyó szakmai munkába nem szólsz bele, de milyennek látod a stábot és az alakuló új garnitúrát?

Megnézem természetesen az első és második csapat mérkőzéseit. Esetenként, ha a második együttesben meglátok egy-két gyöngyszemet, javaslom, hogy adjunk neki lehetőséget az első keretben a bizonyításra. Találkoztam már Feczkó Tamással, hiszen mégiscsak új környezetbe érkezett hozzánk. Csak a legjobbakat mondhatom róla és közvetlen kollégáiról! Nagyon jó a viszonyunk, és mi sem természetesebb, tiszta szívből drukkolok szépen formálódó csapatának, hogy kivívják a feljutást. Komoly stáb állt össze, biztos a háttér, jól dolgoznak a gyerekek. Szerintem sikerrel járunk, hogy elérjük céljainkat.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman