HÍREK

0-2 és mesterhármas után nyertünk a Dorog ellen

2022-08-14

0-2 és mesterhármas után nyertünk a Dorog ellen

Fordulatos mérkőzésen, öt gólt rúgva nyertünk második hazai bajnokinkon.

Mi kezdtünk aktívabban, a Dorog viszont eredményesebben: a 11. percben Szerencsi talált közelről a hálóba (0-1). Ezt pár perces rövidzárlat követte, amelyet kihasznált a vendégcsapat, hiszen a 17. percben Szedlár értékesített egy jobbról beérkezett labdát (0-2).

Ezt követően újra mi irányítottunk, nyomást helyeztünk a Dorogra, és ez meghozta a szépítést: a 29. percben szép támadás végén Futács lőtt 20 méterről, a labda a hálóba vágódott (1-2).

Majdnem jött az egyenlítés is: Miknyóczki passzolt Némethez, ő jó csel után lőtt 14 méterről, de Borsos nagyot mentett.

Mégis megszületett a második találatunk: a 36. percben Futács higgadtan helyezett a bal alsóba egy jogos 11-es után, a kapus nem érhette el - így 2-2-es döntetlennel fordultak a csapatok.

Kettőt cseréltünk a szünetben, Lehoczky és Kovácsérit is beállt, Stieber illetve Miknyóczki helyére. Azonnal támadólag léptünk fel: az 51. percben Futács készített le egy labdát Lehoczkynak, ő ballal lőtt is 18 méterről, centikkel a jobb alsó sarok mellé. Egy perccel később Kovácsréti tört befelé a szélről, lőtt is 17 méterről, lövése elsuhant a jobb kapufa mellett.

A túloldalon Szerencsi szélről leadott lövése suhant el a léc felett. A 65. percben Bognár szabadrúgásába Poór csúsztatott bele, a lécről kifelé pattant a labda. Mégis sikerült a fordítás: Németh brusztolt ki egy labdát Futácsnak, ő pedig egy jó csel után 7 méterről kilőtte a bal alsót - ezzel meg is volt támadónknak a mesterhármas (3-2)!

Nem sokkal utána szép összjáték után Kata lőhetett közelről, de mellé ment a labda. A túloldalon Szalai fejelt 6 méterről, Balázs óriásit mentett a léc alól. Negyedórával a vége előtt Németh Krisztián növelte az előnyt - 6 méterről talált be (4-2).

A 79. percben Barna kiállítása miatt 10 emberre fogyatkozott a Dorog. Kihasználtuk az emberelőnyt: a 86. percben egy szöglet után Kovácsréti robbant be, és fejjel volt eredményes 7 méterről (5-2), kialakítva a végeredményt.

MTK Budapest - Dorogi FC 5-2 (2-2)
Gólszerzők: Futács (29., 36. - 11-esből, 67.), Németh K. (76.), Kovácsréti (86.), ill. Szerencsi (11.), Szedlár (17.)

Összeállításunk: Balázs - Poór, Szépe, Nagy Zs. - Miknyóczki (Kovácsréti, 46.), Kata, Bognár (Biben, 82.), Stieber (Lehoczky, 66.), Medgyes (Nagy B., 84.) - Németh K. (Kovács M., 80.), Futács.

A mérkőzés, szöveges tudósítása itt érhető el.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman