HÍREK

„Nehéz volt visszajönni másfél év kihagyás után"

2018-03-15

„Nehéz volt visszajönni másfél év kihagyás után"

A sérülés után ismét szereplő Adorján Gergő és Babinszky Bence mellett a mérkőzés egyik főszereplője, Szabó Dominik értékelt.

Szabó Dominik góllal és gólpasszal járult hozzá a Balassagyarmat elleni sikerhez. Szélsőnk ezúttal center pozícióban kezdett, ahol sebességét és technikáját megvillantva kulcsszerepet vállalt a két perc alatti fordításban. Tőle kértünk értékelést a találkozóról: – Nagyon erős csapat ellen játszottunk, fizikálisan nem könnyítették meg a dolgunkat, részünkről pedig az új összeállítás volt a fő nehézség. Számunkra balszerencsés módon vezetést szereztek, majd kétszer hibáztak, amit mi kihasználtunk, megmutattuk igazi arcunkat ebben a periódusban, és hiába egyenlítettek, a végén megérdemelt győzelmet arattunk.

A találkozó az újoncavatásról és a visszatérésekről is szólt. Babinszky Bence télen már bemutatkozott az első csapatban a Vasas ellen, most pedig sérülését követően tétmérkőzésen is szerepelt a felnőttek között, igaz a második csapatban: – Nagyon nagy volt a tempó, de fel tudtam venni pár perc alatt is a ritmust, szívesen játszottam volna még többet.

Bencét sérüléséről, és a felkészülés további helyéről is kérdeztük: – Teljesen jó állapotban vagyok, a sérülést nem érzem, készen állok, hogy több és több időt tölthessek a pályán. Egyelőre Agárdon készülök, az U19-es csapattal, ha úgy alakul, hogy számítanak rám, akkor Budapesten is szívesen edzek.

A mérkőzés második debütánsát hosszú ideje várták a csapatba, most végre elérkezett a pillanat. Adorján Gergő több mint 400 nap után lépett pályára tétmérkőzésen: – Nehéz volt visszajönni másfél év kihagyás után. Élveztem a játékot, kicsit még éreztem a sarkam, de ahogy haladt az idő, egyre jobb lett. Elfáradtam a végére, de ez természetes.

Ado a hétvégén két mérkőzésen szerepelt, szombaton Salkovics Gábor csapatában Agárdon játszott, vasárnap pedig már Budapesten bizonyított. A halmozott terhelésről is kérdeztük: – Szükséges, és hasznos, hogy kétszer játszottam a hétvégén. Jól lett összehangolva, Agárdon fél órát kaptam, most pedig hatvan percet, így egyensúlyban volt, megfelelő volt a meccsterhelés. Remélem, 1-2 hónapon belül már olyan állapotba kerülök, hogy teljes mérkőzést is bírjak.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman