HÍREK

„A szív diadala” (GALÉRIA)

2018-04-11

„A szív diadala” (GALÉRIA)

A sok hiányzó és az újabb sérülések ellenére is nyertünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Vác FC–MTK Budapest 2-3 (2-1)

Budapest, III. Kerületi TVE Sporttelep, 450 néző

Vezette: Szilasi Szabolcs (Ducsai, Kepe, Aradi)                   

Gólszerző: Gulyás (28.), Tóth Gergely (37.), illetve Kanta (5.), Vass Patrik (50.), Lencse (90., 11-esből)

Sárga Lap: Görgényi (76.), Gulyás (81.), Hegedűs (93.) illetve Borbély (77.)

Vác FC: Halasi – Hegedűs, Szabó, Tóth Ferenc, Görgényi – Durso, Gulyás – Borvető (Major, 56.), Tóth Gergely, Zsolnai – Balajti

Vezetőedző: Nagy Tibor

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Balogh, Gengeliczki, Bori – Vass Patrik, Kanta (Talabér, 79.), Borbély, Takács (Schäfer, 61.) – Hrepka (Gera, 61.), Lencse

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga 23. fordulójában a 9. helyezett Vác FC – átmeneti – otthonába, Óbudára, a III. Kerület stadionjába látogattunk. Aligha kezdődhetett volna jobban a találkozó a mi szempontunkból, ugyanis az 5. percben 23 méterről jöhettünk szabadrúgással, Kanta pedig pazar mozdulattal tekert a rövid sarokba.

A gól után picit leült a mérkőzés, körülbelül negyed óráig nem alakult ki nagyobb lehetőség. Ez a 19. percben változott: ekkor Hegedűs ment el a szélen, pontosan adott be, Gulyás pedig zavartalanul fejelhetett Szentpéteri kapujába, nem sokáig örülhettünk tehát.

Rögtön a bekapott találatot követően visszaszerezhettük volna a vezetést: Katona szökött meg a jobb oldalon, Lencséhez passzolt, aki Hrepkát hozta helyzetbe, azonban Halasi gyönyörűen, lábbal hárította támadónk próbálkozását.

Tíz perccel később megbosszulta magát a kihagyott lehetőség: Nagy használta ki hátvédeink figyelmetlenségét, kiválóan ugratta ki Tóth Gergelyt, aki ballal, laposan lőtt a sarokba. A félidő végéig már nem tudtunk változtatni az álláson, így 2-1-es hátránnyal mehettünk pihenni.

A második félidőt az elsőhöz hasonlóan kezdtük: öt perccel a kezdés után Katona adott be laposan középre, Vass Patrik pedig tanítanivaló mozdulattal, kapásból lőtt a hosszúba. Ahogy az első játékrészben, a gólt követően most is csökkent az iram. A 60. percben Feczkó Tamás, Gerát és Schäfert is pályára küldte a győzelem megszerzése érdekében. Takács és Hrepka helyére jöttek, utóbbi időközben kisebb sérülést szenvedett.

Az utolsó fél órában a haziaknál Tóth Gergely és Balajti is közel járt a gólszerzéshez, míg a mieinknél Vass Patrik találhatott volna be meseszerű támadást követően, de bal lábas lövése a kapu fölé szállt.

Az utolsó tíz percben Kanta is cserét kért, helyette Talabér jött, azonban sajnos öt perccel pályára lépése után komoly vállsérülést szenvedett, így tíz emberrel voltunk kénytelenek befejezni a meccset.

Ez cseppet sem zavarta a mieinket, ugyanis a 90. percben Gera ugratta ki Vass Patrikot, akit a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudtak megállítani, így büntetővel jöhettünk. A labda mögé Lencse állt, aki hidegvérrel helyezett a kapuba.

Az hosszabbításban már nem engedtünk területet a Vácnak, így három ponttal gazdagodtunk hárommeccses nyeretlenségi sorozatunkat követően.

Feczkó Tamás: – Ez a győzelem most többet ért három pontnál, hiszen rengeteg hiányzónk volt, ráadásul tíz emberrel fejeztük be a mérkőzést. Nem feltétlenül játszottunk jól, de minden labdáért küzdöttek a srácok, így ez a szív diadala volt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-14 14:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

DVTK

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman