HÍREK

Ismét elhoztuk a három pontot Újpestről

2024-04-21

Ismét elhoztuk a három pontot Újpestről

Jurina csereként duplázott, ami három pontot ért.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Újpest FC–MTK Budapest 1-2 (1-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3276 néző

Vezette: Antal Péter (Káprály, Szalai, Rózsa, Oláh, Becséri, Kovács)

Gólszerző: Csoboth (20.), illetve Jurina (78., 90+7)

Sárga lap: Ljujic (35.), Huszti (57.), Kobouri (90+4) illetve Kádár (64.), Kovács Patrik (90+2)

Újpest FC: Banai – Huszti, Keita, Kobouri, Geiger (Varga, 68.) – Ljujic, Radosevic (Tamás, 68.), Tajti (Mack, 77.) – Kiss (Mörschel, 68.), Ambrose, Csoboth (Sasere, 84.)

Vezetőedző: Mészöly Géza

MTK Budapest: Demjén – Hej (Kovács Mátyás, 64.), Kádár, Kocsis – Varju, Kosznovszky (Stieber, 77.), Kata, Horváth Artúr (Jurina, 64.), Antonov (Kovács Patrik, 77.) – Németh (Végh, 80.), Bognár

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának zárómérkőzésén az Újpest FC otthonába látogattunk. Legutóbb szeptember végén jártunk a Szusza Ferenc Stadionban, akkor 2-0-ra győztünk, míg februárban hazai pályán 3-0-ra vertük a lila-fehéreket.

Mi kezdtük aktívabban a találkozót, már az első percben jó helyről végezhettünk el szabadrúgást, de Bognár lövése elakadt a sorfalban. A 7. percben Ljujic távoli lövését védte Demjén, majd kapusunk a 10. percben egy védelmi hiba után két bravúrt is bemutatva mentette meg csapatunkat a góltól.

A 20. percben a középpályán szerzett labdát az Újpest, majd Csoboth a bal oldalról cselezett befelé, és jobbal kilőtte a rövid alsó sarkot (1-0).

A gól után sokáig nem alakult ki helyzet, majd a 36. percben Antonov szerezte meg a labdát az ellenfél térfelén, és lőtt éles szögből az oldalhálóba. Két perccel később Ljujic került a védőink mögé, de rossz megoldást választott, és a kapu mellé emelt.

A második játékrész elején is ígéretes helyről lőhettünk szabadot, ám ezúttal Antonov kísérlete akadt el a sorfalban. Az 56. percben Horváth Artúr szép csellel játszotta be magát a hazai tizenhatoson belülre, majd az alsó sarkot célozta meg, de Banai leért.

Az 59. percben betaláltunk: Bognár beadását Németh bólintotta a rövid sarokba, de kezezés miatt nem adta meg a játékvezető a gólt, ami a lassítások alapján rendkívül szigorú ítélet.  

A 63. percben újabb helyzetet dolgoztunk ki, de előbb a védelem blokkolta Horváth Artúr próbálkozását, majd Németh lőtt fölé 14 méterről. A 76. percben Tamás lőtt 18 méterről, Demjén leért a rövid sarokra, és szögletre tolta a labdát.

A 78. percben már érvényes találatot szereztünk, a második félidő alapján abszolút nem érdemtelenül: a csereként beálló Stieber adott be a bal oldalról, Németh levette, majd Jurinához készített, aki szépen helyezett a felső sarokba (1-1).

A 82. percben Ljujic távoli próbálkozása kerülte el a kapunkat, majd Stieber előtt adódott óriási lehetőség a hazai védelem bizonytalankodása után, de a labda picivel elment a kapufa fölött.

Már-már úgy tűnt, döntetlenre végződik a találkozó, de az utolsó pillanatban jött a csavar: Bognár szabadrúgása Kocsishoz került, aki remekül adott be, Jurina érkezett a hosszún, és a sarokba fejelt, ezzel miénk lett a három pont!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-11 15:30 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

MTK BUDAPEST

VS

PUSKÁS AKADÉMIA FC

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman