HÍREK

A DVTK elleni döntetlennel folytattuk a bajnokságot

2024-04-14

A DVTK elleni döntetlennel folytattuk a bajnokságot

Bognár gyönyörű góljával megszereztük a vezetést, de a hajrában egyenlített a Diósgyőr. Ezzel az eredménnyel matematikailag is biztossá vált a jövő évi NB I-és tagságunk.

OTP Bank Liga, 28. forduló

MTK Budapest–DVTK 1-1 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3739 néző

Vezette: Vad II. István (Bognár, Tóth II., Albert, Szőts, Szert, Berényi)

Gólszerző: Bognár (31.), illetve Pernambuco (85.)

Sárga lap: Kocsis (43.), Kovács Patrik (45.), illetve Feuillasier (74.)

MTK Budapest: Demjén – Kocsis, Kádár, Nagy Zsombor – Hej, Kosznovszky, Kata, Horváth Artúr (Végh, 83.), Kovács Patrik (Varju, 70.) – Bognár (Spalek, 83.), Németh (Jurina, 76.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

DVTK: Odyntsov – Gera, Chorbadzhiyski, Lund, Stephen – Jurek (Pernambuco, 68.), Vallejo, Holdampf (Kilmovich, 46.), Vancas (Bényei, 83.), Acolatse (Feuillasier, 46.) – Szabó (Edomwonyi, 60.)

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában a tabella hetedik helyén álló DVTK együttesét fogadtuk. Legutóbb szeptember elején járt itt a miskolci alakulat, akkor 2-1-es győzelmet arattunk Kata és Bognár góljának köszönhetően. Ezúttal kilenc olyan játékos kapott helyet a kezdőcsapatunkban, aki akadémistánk volt, vagy megfordult az utánpótlásunkban.

A jó iramban kezdődő találkozó negyedik percében Demjén ijesztett rá picit a szurkolókra, amikor Szabó lábát találta el Kocsis hazaadása után, de a diósgyőri támadóról a kapu mellé pattant a labda. Három perccel később Gera beadását Vancas fejelte a bal alsó sarok felé, kapusunk gyönyörűen ért le és fogta a labdát.

Egy perccel ezután szépen járattuk végig a labdát a DVTK tizenhatosán belül, majd Kovács Patrik beadására Hej érkezett, de nem találta el jól a játékszert. A 18. percben Kádár indította remekül Horváth Artúrt, aki nagy sprintet vágott ki, ám az utolsó pillanatban beérte Szatmári, így nem jutott el ziccerig.

A 20. percben Kata labdaszerzése után Bognár próbálkozott 22-ről, Odyntsov magabiztosan ütötte ki az életerős lövést.  A 31. percben megszereztük a vezetést: Hej kapta meg a jobb oldalon a labdát, okosan passzolt középre Némethhez, aki mesésen készített Bognár elé, ő pedig higgadtan lőtte ki a hosszú alsó sarkot (1-0).

A 41. percben újabb szép összjátékot követően Kosznovszky lőtt 14 méterről, nagyon picivel ment el a rövid sarok felett a labda, így egygólos előnnyel várhattuk a folytatást.

A második játékrész elején is inkább a mi akaratunk érvényesült, többször is eljutottunk a vendégek kapuja elé, de a beadásokba, utolsó passzokba, vagy lövésekbe mindig belelépett az egyik miskolci hátvéd.

Ugyan a DVTK többet is cserélt, nem igazán tudtak igazi nagy lehetőséget kialakítani a második félidő első harminc percében. A 75. percben Németh fantasztikus szólót mutatott be, a tizenhatoson belül a jobb lábára cselezett, lövése a felsőkapufáról sajnos kifelé pattant.

Három perccel később Pernambuco éles szabadrúgását Chorbadzhiyski fejelte a kapu fölé, majd Pernambuco akcióból is próbálkozott, de középre tartó lövését könnyedén fogta Demjén.

A 84. percben Klimovich adott be, ezúttal Feuillasier fejelt, ám ez a fejes is jócskán a kapu fölött kötött ki. Egy perccel később Edomwonyi beadása után Pernambuco tűnt fel a kapunk előtt, és a felső sarokba bólintott (1-1).

A 90. percben Hej jobb oldali bedobását Nagy Zsombor csúsztatta meg, de Odyntsov kezében landolt a labda. A hosszabbításban Feuillasier lőtt fölé a vendégek kontrája végén, majd a meccs végén Demjén védte lábbal Feuillasier közeli lövését, de újabb helyzet nem adódott, így pontosztozkodással zárult a forduló. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-19 17:00 Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidő Központ

Gárdonyi VSC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman