HÍREK

80 percig emberhátrányban játszva kaptunk ki

2024-05-03

80 percig emberhátrányban játszva kaptunk ki

Ismét emberhátrányban szenvedtünk vereséget a Fehérvár otthonában.

OTP Bank Liga, 31. forduló

Fehérvár FC–MTK Budapest 4-0 (3-0)

Székesfehérvári Sóstói Stadion

Vezette: Erdős József (Urbán, Horváth, Berényi, Bognár, Kóbor, Kovács)

Gólszerző: Katona (23.), Christensen (32.), Csongvai (40.), Pető (78.)

Piros lap: Kádár (10.)

Fehérvár FC: Tóth – Bese, Spandler, Serafimov (Simut, 59.), Gergényi, Schön – Sigér, Christensen (Stefanelli, 73.), Csongvai (Berki, 73.), Katona (Pető, 73.) – Karamoko (Gradisar, 85.)

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

MTK Budapest: Rácz – Kocsis, Kádár, Nagy Zsombor – Hej (Kovács Mátyás, 46.), Kata, Varju, Horváth Artúr (Végh, 87.), Antonov (Kovács Patrik, 74.) – Németh (Jurina, 65.), Bognár (Stieber, 65.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

Az OTP Bank Liga 31. fordulójának nyitómérkőzésén a bajnokság harmadik helyén álló Fehérvár FC otthonába látogattunk.

A 3. percben Schön bal oldali beadását Christensen lőtte kapura, a megpattanó labdára szépen ért le Rácz. A 10. percben a középpályán vesztettünk labdát, Kádár körülbelül 35 méterre a kapunktól volt szabálytalan Karamokóval szemben, de mivel ő volt az utolsó ember, Erdős kiállította.

A 17. percben ismét Schön adott be, a labdát Rácz kiütötte, az ismétlést Christensen mellé rúgta. Hat perccel később Christensen labdájára csapott le a Fehérvár, majd Schön passzából Katona lőtt a rövid sarokba (1-0).

A 30. percben Karamoko tört be a tizenhatoson belülre, a bal oldalról, nagyon éles szögből lőtt, Rácz védett. Két perccel később a jobb oldalról rúghatott szögletet a Fehérvár: Christensen kapta meg a labdát a tizenhatos sarkán, befelé cselezett, megpattanó lövése pedig utat talált a kapunkba (2-0).  

A 40. percben Csongvai 23 méterről lőtt nagy gólt a jobb alsó sarokba, ezzel már három volt a Fehérvár előnye (3-0).

A 43. percben Nagy Zsombor gyönyörű, 18 méteres lövésével szépíthettünk volna, de Tóth szögletre ütötte a léc alá tartó labdát.

A második félidő első helyzete a mieink előtt adódott: a csereként beálló Kovács Mátyás húzott el Németh remek labdája után a jobb szélen, lapos beadását sikerült kirúgnia a Fehérvárnak.

A 72. percben Schön és Christensen összjátéka után utóbbi lőtt 10 méterről, de Rácz remekül védett. A 78. percben Pető 25 méterről lőtte ki a hosszú felsőt, ezzel már 4-0-ra vezetett a Fehérvár.

A 84. percben Kata kezére pattant a hazaiak szöglete után a labda, Erdős büntetőt ítélt. A labda mögé Karamoko állt oda, de Rácz eltalálta az oldalt, és bravúrral hárított.

A rendes játékidő vége előtt Stieber középre tett labdája után Kocsis lőtt felé. Újabb helyzet már nem adódott, nem szereztünk pontot.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-19 17:00 Agárdi Parkerdő Sport- és Szabadidő Központ

Gárdonyi VSC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman