HÍREK

Zuigéber remekelt az U17-es selejtezőn

2018-10-03

Zuigéber remekelt az U17-es selejtezőn

A duplázó tehetségünk mellett Kata és Balogh is jó játékkal járult hozzá a sikerhez.

A Preisinger Sándor vezette férfi U17-es csapat a románok, a litvánok és a szerbek ellen igyekszik kiharcolni a továbbjutást az Eb-selejtezők elitkörébe.  Mindhárom mérkőzésünket Telkiben rendezik, a második összecsapásunkon sima, háromgólos győzelmet arattunk Litvánia ellen.

Az első összecsapásunkon U17-es válogatottunk a románok elleni mérkőzés nagy részében mezőnyfölényben játszott, de a helyzeteit nem tudta kihasználni, így 0–0-s döntetlennel zárta Eb-selejtezőjét a hazai rendezésű minitornán - írja az mlsz.hu.

Litvánia ellen a mieink az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, és nem sok kétséget hagytak afelől, melyik a jobb csapat a pályán – az összecsapást a helyszínen tekintette meg Marco Rossi szövetségi kapitány. 

U17-es válogatottunk sokkal többet birtokolta a labdát ellenfelénél, a litvánok alig tudta átjönni a magyar térfélre. A 24. percben Komáromi kapott jó indítást Zuigébertől a jobbösszekötő helyén, befelé cselezett, majd 18 méterről szépen tekert a hosszú sarokba (1–0). 

A magyar csapat ezt követően is támadásban maradt, és még a szünet előtt növelte előnyét: Komáromival szemben szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt Zuigéber vágta a bal alsóba (2–0). 

A második félidő is az elsőhöz hasonlóan telt, a magyar siker egy percig nem forgott veszélyben, sőt újabb gólt szereztünk: Zuigéber csapott le a bizonytalankodó litván védelemre, megszerezte a labdát majd a tizenhatosig sprintelt vele, ahol a kapus lába között a hálóba lőtt (3–0) - ez is maradt a végeredmény. Zuigéber a meccs legjobbja volt, neki 69 perc jutott. Kata Mihály végig a pályán volt, ő is remekelt, míg Balogh Botond is megtette a magáét abban a 74 percben, amíg a pályán volt. 
[image]

Szombaton Szerbia következik.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman