HÍREK

Zsinórban harmadik meccsét is megnyerte NB III-as csapatunk

2024-03-17

Zsinórban harmadik meccsét is megnyerte NB III-as csapatunk

Kanta József gárdája 2-0-s győzelmet aratott a Bonyhád-Majos otthonában.

NB III. Dél-Nyugati csoport 20. forduló

Bonyhád Majos–MTK Budapest II. 0-2 (0-0)

Bonyhád-Majos, Majosi SE Sporttelep

Vezette: Horváth Patrik (Nagy, Bán)

Gólszerző: Földi (74.), Vas (76.)

Sárga lap: Pál Achilles (54.), illetve Herczeg (45.), Stumpf (47.), Barkóczi (67.), Földi (79.)

Bonyhád-Majos: Budzsáklia, Pál Márton, Széles (Kugli, 74.), Preininger (Vukk, 78.), Enyedi, Mácsik (Lőrinc, 46.), Kovács, Pál Achilles, Sajnovics, Kugler, Simó (Vető, 74.)

Vezetőedző: Csillag László

MTK Budapest II.: Szolár – Béres, Farkas, Csányi – Anokye, Antal (Bene, 62.), Herczeg (Földi, 68.), Stumpf, Asante – Kenesei (Vas, 68., helyette Ebot, 85.), Barkóczi (Molnár, 85.)

Vezetőedző: Kanta József

Az NB III Dél-Nyugati csoportjában szereplő együttesünk a bajnokság 20. fordulójában a Bonyhád-Majos otthonába látogatott. Ellenfelünk hozzánk hasonlóan hozta első két mérkőzését tavasszal, így nem számíthattunk könnyű ütközetre.

Az első félidőben nem sok lehetőséget láttunk egyik oldalon sem, egy-két kisebb sanszot leszámítva nem forogtak veszélyben a kapuk, így gólnélküli döntetlennél jött a térfélcsere.

A második játékrészben Szolárnak 3-4 nagyobb védést is be kellett mutatnia, ám a mérkőzés utolsó harmadára átvettük az irányitást, ami – két cserejátékosunknak köszönhetően – gólokban is megmutatkozott. Előbb Földi talált be a 74. percben, majd Vas duplázta meg az előnyünket két perccel később, amit sikerült is megtartanunk a meccs végéig, ezzel sorozatban harmadik mérkőzésünket nyertük meg. Vezetőedzőnk, Kanta József nem véletlenül értékelt elégedetten:

Nagyon küzdelmes találkozón vagyunk túl, amit rengeteg párharc és második labda tarkított. Nem egyszerű feladat a Bonyhád-Majos ellen játszani, kevésbé dominált a szép játék, inkább ezúttal is a küzdeni tudás volt főszerepben. A második félidőben tudtuk átvenni az irányítást véglegesen, és két gyors góllal eldöntöttük az összecsapást. Nagyon örülök neki, mert sok fontos tapasztalatot gyűjtenek a játékosok az ilyen meccsekből, és nagyon jól vizsgáznak ezekben a szituációkban, ami picit hiányzott tavasszal. Sok csapat fog itt szenvedni, de mi álltuk a sarat, ami külön öröm.

A szakember a kapusteljesítményre is kitért, illetve értékelte az első három fordulót is:

Nincs okunk panaszra három győzelem után, az őszi eredmények után kiélvezzük a sikereket, de ezzel együtt szeretnénk a földön tartani a játékosokat. Ha ilyen hozzáállással dolgoznak tovább, sok szép győzelemben lehet részünk. Azt látom, hogy nagyon egységes közösségünk van, készek vagyunk egymásért küzdeni, ami az eredményekben is megmutatkozik. Külön öröm, hogy Szolár Dávid remek kapusteljesítménnyel járult hozzá a sikerhez, hiszen több olyan védése is volt, ami kellett a győzelmünkhöz. Az edzésmunkája alapján rászolgált a játéklehetőségre, hiába védett jól Balázs József is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman