HÍREK

Zsinórban harmadik győzelmünket arattuk

2023-09-02

Zsinórban harmadik győzelmünket arattuk

2-1-re győztünk a DVTK ellen, ezzel legalább a vasárnapi mérkőzések kezdetéig a tabella élére ugrottunk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

MTK Budapest–DVTK 2-1 (1-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 3679 néző

Vezette: Antal Péter (Berke, Horváth, Belicza, Urbán, Albert, Szőts)

Gólszerzők: Kata (5.), Bognár (57.), illetve Vallejo (61.)

Sárga lap: Hej (38.), Zsóri (90+3.) illetve Bárdos (21.)

MTK Budapest: Demjén – Hej (Kocsis, 81.), Kádár, Bobál – Kovács Mátyás (Varju, 61.), Horváth Artúr, Thiam, Kata, Antonov (Kovács Patrik, 71.) – Bognár (Zsóri, 81.), Németh (Stieber, 72.)

Vezetőedző: Horváth Dávid

DVTK: Sentic – Gera, Szatmári, Bárdos, Stephen – Holdampf (Jurek, 61.), Vallejo, Vancas (Obounet, 80.) – Lukács (Acolatse, 61.), Edomwonyi (Jurina, 61.), Pernambuco

Vezetőedző: Szergej Kuznyecov

Az OTP Bank Liga 6. körében a DVTK együttesét láttuk vendégül, amely a forduló kezdete előtt a tabella élén állt. Szergej Kuznyecovék együttesét márciusban 4-2-re legyőztük az NB II-ben, ám azóta mindkét keret erősödött. A mérkőzés előtt egyesületünk kardvívóját, Szatmári Andrást és edzőjét, Gárdos Gábort köszöntöttük. Andris júniusban a magyar válogatottal csapatban világbajnoki aranyérmet szerzett, ezzel a klub 195. világbajnoki aranyát gyűjtötte be.

Az első lövést Pernambucótól láthattuk a harmadik percben, de 30-ról nem találta el a kaput a vendégek szabadrúgás-kombinációját követően. Az 5. percben megszereztük a vezetést: Bognár adott be szögletet a jobb oldalról, a rövid saroknál Kata érkezett, és friss válogatott kerettag játékosunk a kapuba bólintott (1-0).

A 15. percben Thiam labdaszerzése után vezettünk gyors támadást, melynek a végén Horváth Artúr passzolt Kovács Mátyáshoz, aki a bal lábára cselezett, megpattanó lövését Sentic bravúrral hárította. Négy perccel később Lukács kapott jó kiugratást a jobb szélen, de Demjén résen volt, és határozottan ütötte ki a labdát.

A 28. percben Antonov szökött meg a bal oldalon, lapos beadását Bognár vette át, majd ballal lőtt, ám Sentic vetődve hárított. A 34. percben remekül hoztuk át a középpályán a labdát, majd Bognár ugratta ki Némethet, aki nagy helyzetben lőhetett, de picit sokat várt, így Bárdos blokkolni tudott.

A 45. percben Pernambuco szerzett labdát az alapvonalnál, jól készített vissza Vancashoz, aki azonban nagy helyzetben a kapu fölé lőtt tíz méterről. Egy perccel később Kovács Mátyás cselezte be magát a tizenhatoson belülre, majd éles szögből lőtt picivel felé.

A szünetben előbb Örökös Bajnokunkat, Bödör Lászlót köszöntöttük, aki nemrég ünnepelte 90. szülinapját, majd atlétáinkat, Krizsán Xéniát és Nemes Ritát jutalmazta a klub – előbbi a negyedik, utóbbi a tizedik helyen zárt hétpróbában a hazai rendezésű világbajnokságon.

A második félidőt a vendégek kezdték aktívabban: az 50. percben Edomwonyi küzdötte át magát a védőinken, majd hét méterről lőhetett, de Demjén óriásit védett. Az 54. percben Németh tartotta meg harcosan a labdát a bal oldalon, beadását Thiam vette át, majd ballal lőtt 16-ról, Sentic szépen ütötte szögletre.

Az 57. percben ragyogó kontrával növeltük az előnyt: Németh ugratta ki a jobb oldalon Bognárt, aki gyönyörűen cselezett a tizenhatoson belül a bal lábára, majd lőtte ki a hosszú sarkot (2-0).

A 60. percben szépített a DVTK: Stephen szögletére Vallejo érkezett, és a rövid sarokba bólintott (2-1).

A 64. percben Vancas ment el a jobb szélen, lapos beadása után Acolatse lőtt fölé, majd a 75. percben Gera távoli lövése ment mellé. A 85. percben Pernambuco is távolról próbálkozott, de ő sem találta el a kaput.

Újabb igazi helyzet már nem adódott, így zsinórban harmadik győzelmünket arattuk és legalább a vasárnapi mérkőzések kezdetéig átvettük a vezetést a tabellán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-28 11:00 Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK BUDAPEST II

VS

Érdi VSE

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman