HÍREK

Vogyicska és Korozmán az elitben

2016-12-06

Vogyicska és Korozmán az elitben

Az MTK Budapest két fiatalja is a legfoglalkoztatottabbak közé tartozik Európában.

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) kimutatást készített a 31 európai bajnokság U20-as játékosainak foglalkoztatottságáról. Azt vizsgálták, hogy az 1997. január elseje után született labdarúgók a lehetséges játékpercek hány százalékát töltik a pályán.

Az első százba a Sándor Károly Labdarúgó Akadémia két korábbi növendéke is bekerült: Vogyicska Bálint (75%) és Korozmán Kevin (56%). Rajtuk kívül mindössze két magyar játékos tudta beverekedni magát a legjobbak közé: Pávkovics Bence (Újpest, 56%) és Szivacski Donát (Vasas, 56%).

Az 1998-as születésű Vogyicska Bálint már 2015 májusában – még Garami Józsi bácsi irányítása idején – mutatkozott be az NB I-ben, a Haladás 2-0-ás legyőzése alkalmával. László Csaba nem vette számításba a tehetséges középpályást, Teodoru Vaszilisznál viszont alapemberré nőtte ki magát.

Korozmán Kevin egyéves soroksári kölcsönjáték után a nyáron tért vissza az MTK Budapesthez, Vogyicskához hasonlóan ő is rendszeresen szóhoz jut Teodoru Vaszilisz együttesében: az idei szezonban 13 mérkőzésen 4 gólpasszt jegyzett az első csapatban. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman