HÍREK

Vogyicska: „Erőt merítettem abból, amikor a kezdőbe tettek”

2019-01-25

Vogyicska: „Erőt merítettem abból, amikor a kezdőbe tettek”

20 éves középpályásunkat, Vogyicska Bálintot kérdeztük az esélyeiről.

- Lassan közeledünk az edzőtábor végéhez. Hogyan összegeznéd az eddig történteket?
- Az első edzőtábor során is minden rendben volt, jó pályákon tudtunk edzeni, jó csapatok ellen tudtunk felkészülési mérkőzéseket vívni. Úgy gondolom, minden adott volt ahhoz, hogy az időszaknak megfelelő erőállapotba kerüljünk. Úgy vágtam neki a felkészülésnek, hogy a legfontosabb feladat az, hogy kemény munkával és hozzáállással mind egyénileg, mind pedig csapatként előrébb tudjunk lépni. A második edzőtábor már jobban épült a felkészülési meccsekre, amit én jobban vártam, hiszen minél több meccset játszunk, annál jobb. Természetes dolog, hogy egy játékos mindig a mérkőzéseket várja a legjobban. 

- Az őszi idény első felében kevesebb, majd a végén már egyre több lehetőséghez jutottál, az utolsó két meccsen pedig már a kezdőcsapatban kaptál helyet.
- Szerencsére a hajrára egyre több játéklehetőséghez jutottam. Számomra ez nagyon fontos volt lelkileg és fizikálisan is, hiszen 90 percet játszani más, mintha csereként áll be az ember. Mindenképpen pozitívan éltem meg az idény végét, erőt merítettem belőle a folytatásra. 

- Akadnak, akik szerint tavasszal még több lehetőséget kaphatsz. Hogy látod ezt?
- Én úgy érzem, az, hogy a következő meccsen ki kerül be a kezdő tizenegybe, főként az addigi bajnoki mérkőzéseken látottak alapján dől el. Ugyanakkor fontosak a felkészülési mérkőzések is, főleg ebben az időszakban, mint ahogy az is, a tréningeken milyen teljesítményt nyújt valaki hét közben. Véleményem szerint az edző mindig szívesebben nyúl azokhoz a játékosokhoz, akik napról napra, hétről hétre stabil teljesítményt nyújtanak, mint azokhoz, akik nem tudnak kiegyenlített formát hozni. Úgyhogy a célom az, hogy minél kiegyenlítettebb formát mutassak, mert szeretnék még több lehetőséget kapni tavasszal. 

- Egyik nagy erényed a dinamizmusod, de a felkészülési meccseken az is érezhető volt, hogy az előre játékban is ki lehet használni a képességeid. Egyetértesz ezzel?
- A nyolcas pozíciót érzem magaménak, érzésem szerint így védekezésben és támadásban is képes vagyok segíteni a csapatot. Fiatal vagyok, még változhat a játékom, bizonyos képességek még jobban kiforrhatnak, de én képesnek érzem magam arra, hogy mind védekezésben, mind támadásban a csapat hasznára legyek. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman