HÍREK

Viharos döntetlen (GALÉRIA)

2016-12-10

Viharos döntetlen (GALÉRIA)

Feszült hangulatú mérkőzésen végzett 1-1-re az MTK Budapest és a Ferencváros.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Ferencvárosi TC – MTK Budapest 1-1 (1-0)
Groupama Aréna, 4754 néző
Vezette: Andó-Szabó

Ferencvárosi TC: Dibusz – Dilaver, Csukics, Nalepa, Leandro – Gera Z., Hajnal (Gyömbér, 60.), Nagy D. – Radó (Seungwoo, 90.), Böde, Djuricin
Vezetőedző: Thomas Doll

MTK Budapest: Petkovics – Baki, Poór, Vukmir, Vadnai – Vass Á. (Szatmári L., 75.), Kanta, Vogyicska (Takács R., 68.) – Gera D. (Nikacs, 60.), Torghelle, Ramos
Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz

Sárga lap: Kanta (26.), Csukics (45., 56.), Gera Z. (72.), Baki (76.), Torghelle (88.)
Piros lap: Csukics (56.)
Gólszerző: Baki (öngól, 36.), Torghelle (81.)

Az OTP Bank Liga 19. fordulójában az MTK Budapest az ősi rivális Ferencváros otthonába látogatott. A 211. Örökrangadón Teodoru Vaszilisz sérülés, illetve betegség miatt nem számíthatott Borbély Bálintra, Hrepka Ádámra, Mato Grgicsre, Korozmán Kevinre, Szatmári Istvánra és Varga Szabolcsra.

Az első igazán nagy helyzetre 20. percig kellett várni, ekkor Djuricin kapott labdát a tizenhatoson belül, ám éles szögből leadott lövése az oldalhálóban kötött ki. Nem váratott magára sokáig a vendégek válasza. Alig két perccel később Poór ívelte be a labdát a hazai védelem mögé, de a jó ütemben kilépő Torghelle próbálkozása keresztbe elgurult a kapu előtt.

Tíz perccel a félidő vége előtt egy ferencvárosi szögletet követően Böde fejelt vissza egy labdát az ötös sarkáról, amelyet Leandro próbált közvetlen közelről a kapuba húzni, ám ekkor Petkovics még útját tudta állni.

Egy perccel később azonban már a montenegrói kapus is tehetetlen volt: Djuricin ugratta ki a leshatárról induló Nagy Dominikot, ám a menteni igyekvő Baki megelőzte a támadót, és becsúszva a saját kapujába továbbította a labdát. A játékrészből hátralévő időben több találat már nem esett, így egygólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második félidő eleje is meglehetősen eseménytelenül telt, hosszú percek teltek el anélkül, hogy bármelyik kapu veszélyben forgott volna. Az 55. percben Vladan Csukics szabálytalankodott Gera Dániellel, megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni.

Ezt követően átvette az irányítást az MTK Budapest, és végül 81. percben érett góllá a vendégek mezőnyfölénye: Kanta végezhetett el szabadrúgást a bal oldalon, beadását követően pedig nem más, mint Torghelle Sándor csúsztatott parádésan Dibusz kapujába.

A hosszabbításban is végig a kék-fehérek domináltak: előbb Torghelle fejelhetett közelről, nem sokkal később pedig egy kapu előtti kavarodást követően Nagy Dominik kézzel tisztázott a gólvonalról, de Andó-Szabó sípja néma maradt, így döntetlennel ért véget a 211. Örökrangadó.

Thomas Doll: – Nem volt fegyelmezetlen a csapat, nem találok szavakat arra, ami hétről hétre folyik ellenünk. A csapat le van sújtva, olyan dolgokat fújnak le ellenünk, amiket egyszerűen nem értünk. Teljesen világosan ki kell jelentenünk, hogy a labdarúgás már nem okoz örömöt számunkra, amikor egyfolytában ilyeneket ítélnek ellenünk. Minden egyes mérkőzésen az az érzésünk – akárki ellen játszunk –, hogy a másik felet nem büntetik úgy, mint minket, és ezt mondtam volna akkor is, ha megnyerjük a meccset. Meg kellene kérdezni az illetékeseket, hogy miért mindig egy irányba fújnak csak. Ha megnézzük a Vasas elleni mérkőzést, egy méterrel léptem át a vonalat, és Kassai ezért állított ki, illetve kaptam kétmeccses eltiltást. Nagyon fura helyzet, hogy ekkora arroganciával zajlik a bajnokság.

Teodoru Vaszilisz: – Maradt hiányérzetem. Az első félidő első húsz percében jól futballoztunk, aztán kaptunk egy gólt, a Fradinak egy helyzete volt. A második félidőben a kiállítás után egyértelműen uraltuk a mérkőzést, megvolt a meccslabdánk is. Sajnos, ez elvitt minket ebben a félévben, de gratulálok a srácoknak, nagyot küzdöttek. Nehéz időszak van mögöttünk, Európa-ligával kezdtünk, aztán jöttek a bajnokik, és a fiatalokat is be kellett építeni. Egy meccs kivételével minden mérkőzésen mindent megtettek. Ki-ki meccseket játszottunk, de az i-re sohasem tudtuk feltenni a pontot. Centiken múlik a csapat élete, meg hat-nyolc pont. Megyünk tovább előre, a befejezésekre nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman