HÍREK

Videoton FC - MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

2016-04-23

Videoton FC - MTK Budapest (BEHARANGOZÓ)

A 2015/2016-os bajnokság célegyenesére fordult. A budapesti kék-fehérek Felcsútra látogatnak szombaton, a Videoton vendégeként kell megőrizni a dobogó második fokát, és a még európai kupaindulást jelentő, selejtezős helyét.

93. alkalommal rendeznek Videoton – MTK mérkőzést az elsőosztályban. Az eddigi mérleg teljesen kiegyenlített, mindkét fél 36-36 győzelmet jegyzett a párharc történelmében, továbbá húsz döntetlen is született.

Ugyanez a kiegyenlítettség jellemzi az idei évadot is, a szezon kezdetekor, augusztusban a fővárosiak nyertek 1-0-ra, majd novemberben Fehérvárott ugyanilyen különbséggel a Vidi tudott győzni.

A csapatok jelenje is fej-fej mellett haladásról szól. Mindössze két pont a lemaradása a harmadik székesfehérváriaknak, a második MTK Budapest mögött, a szombati bajnoki tehát különösen fontos pontokról szól.

Minden csapatnak két bajnokija maradt még az idei OTP Bank Ligában, melynek ez évre átalakult szerkezetében, a begyűjthető hat pontra szinte kivétel nélkül mindenkinek szüksége van. A második és a hatodik helyen található MTK Budapest és Újpest FC között egyébként éppen ennyi a különbség, vagyis matematikai esélye még a jelenlegi hatodiknak is van, az bajnoki ezüstérem megszerzésében.

A szombati mérkőzés résztvevői, a legutóbbi öt bajnokijukon nyújtott teljesítményüket vizsgálva sem térnek el egymástól számottevően. A Videoton 3 győzelem 1 döntetlen 1 vereséggel, az MTK Budapest 2 győzelem 2 döntetlen 1 vereséggel zárta az utóbbi öt fordulót. Érdekesség, hogy amíg a budapestiek legutóbb az akkori sereghajtó Puskás Akadémiától szenvedtek vereséget, a koronázóvárosiak a tabella éllovasát, a már bajnok Ferencvárost fektették két vállra.

Teodoru Vaszilisz csapatára elképesztő nehézségű 90 perc vár. A hazai élvonal egyik legerősebb keretével kell szembeszállni, amely már közel sem az év elején látott Videoton. Horváth Ferenc érkeztével – illetve játékosok fluktuációját követően – a tabella aljáról kúszott fel bravúrosan a fehérvári alakulat, melynek reális esélye van a dobogós helyezés megszerzésére.

Az első hat csapat sorsolása az utolsó két fordulóra (a Ferencvárosi TC kivételével):

2. MTK Budapest: Videoton FC (I), Vasas (O)

3. Videoton FC: MTK Budapest (O), Újpest FC (I)

4. DVSC-TEVA: DVTK (O), Békéscsaba 1912 Előre (I)

5. Swietelsky Haladás: Paksi FC (I), Ferencvárosi TC (O)

6. Újpest FC: Ferencvárosi TC (I), Videoton FC (O)

Továbbra is akadnak sérültjei a kék-fehéreknek. Mato Grgics helyett ismét elképzelhető Baki  Ákos a védelem tengelyében, ahogy a Strestik, Ramos, Hrepka, Jakab négyes minden jel szerint ismét hiányozni fog. A kapitány Kanta József, ötödik sárga lapját gyűjtötte be hétközben, így ő eltiltás miatt kell, hogy távolmaradjon, ugyanakkor Torghelle Sándor rutinja visszatérhet a csapatba.

Fehérvári részről Horváth Ferencnek sincs könnyű dolga, Feczesin Róbert és Kovács István a hétközi fordulóban keretbe sem került, így hétvégi szereplésükre sincs garancia. A tavalyi bajnok erőssége a gyors szélsőkben rejlik. Az egykori újpesti duót, Suljicsot és Negot szigorúan kell őrizni. Juhász Roland, Pölöskei Zsolt és Tischler Patrik személyében pedig nem marad ex-MTK-s nélkül az ellenfél ezúttal sem.

A találkozó szombaton 18:00 órakor kezdődik a Pancho Arénában, fontos jegyinformáiókat ITT találnak. Televízió élőben nem közvetíti a mérkőzést – csak felvételről vasárnap éjjel 00:40-kor az M4 Sport – viszont az mtkbudapest.hu élő, szöveges tudósításán követhetik az eseményeket.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman