HÍREK

Videoton FC – MTK Budapest 5-0 (2-0) (GALÉRIA)

2016-04-23

Videoton FC – MTK Budapest 5-0 (2-0) (GALÉRIA)

Már az elején elment.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Videoton FC – MTK Budapest 5-0 (2-0)
OTP Bank Liga NB I., 32. forduló

Felcsút, Puskás Akadémia Pancho Aréna, 1933 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor, asszisztensek: Georgiou Theodoros és Takács Gábor, tartalék-játékvezető: Horváth Zoltán.

Gólszerzők: Nego (5. perc), Grgics (öngól, 10. perc), Tischler (64. perc), Szuljics (65. perc), Nego (83. perc).

Videoton FC: Danilovics – Nego, Vinícius, Juhász, Szolnoki – Pátkai, Simon – Stopira, Oliveira, Szuljics – Tischler. Kispad: Gyánó – Lang, Heffler, Fejes, Kovács, Géresi, Haraszti. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

Csere: Oliveira helyett Kovács (69. perc), Szuljics helyett Géresi (69. perc), Simon helyett Heffler (76. perc).

Sárga lap: Simon (44. perc).

MTK Budapest: Hegedüs – Bese, Grgics, Baki, Vadnai – Poór, Vass – Gera, Thiam, Hajdú – Torghelle. Kispad: Groppioni – Deutsch, Vukmir, Szatmári, Nikacs, Vogyicska, Talabér. Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Hajdú helyett Nikacs (64. perc), Gera helyett Vogyicska (79. perc), Thiam helyett Deutsch (86. perc).

Sárga lap: Baki (71. perc), Vass (85. perc). Kiállítva: Torghelle (24. perc).

A hazaiaknál Horváth Ferenc nem számíthatott a sérült Feczesin és Kovácsik játékára, az MTK Budapest szakmai stábjának pedig a szintén maródi, Ramos, Strestik, Hrepka, Varga valamint Jakab, és az eltiltott Kanta játékát kellett nélkülöznie.

A Videoton kezdte a játékot, irányítottak is az elején, de jól feltoltuk a védekezésünket, így nem tudott ellenfelünkmit kezdeni a labdabirtoklásával. De jött a hiba középen, és máris megszerezte a vezetést a Videoton.

5. perc: Stopira bal oldali beadását, Nego senkitől sem zavartatva fejelte a kapunkba. Hegedüs ezt nem védhette (1-0).

Ezután azt a receptet követte a Videoton, amit ilyenkor kell. Szinte azonnal növelte előnyét.

10. perc: Ezúttal jobbról érkezett Szuljics beadása, amit Hegedüs próbált kiütni, de Grgicset találta telibe, és a labda a kapufa segítségével került a hálónk (2-0).

Nagyon élt ellenfelünk, minket meg – érthető módon – megfogtak a gólok, nyomott a fehérvári gárda, de álltuk a sarat. Ha kellett, csúsztunk-másztunk, sőt, egy-két beadásunk azért jelezte, hogy nem adtuk fel, de a játékrész közepén megfogyatkozott csapatunk.

24. perc: Torghelle Sándort állította ki a játékvezető, miután Simon Ádám elleni belépőjét ítélte szándékos durvaságnak.

Az eddig sem nekünk álló találkozón ezek után már felbillent a pálya, a Videoton folyamatosan nyomás alá helyezte védelmünket. Fontos volt, hogy megússzuk a következő perceket, és sikerült is. Az utolsó negyedórára már kicsit magunkhoz tértünk, és néha kijöttünk a kapunk előteréből, de csak ritkán jelentettünk veszélyt Danilovics kapujára. Kétgólos Videoton előnynél vonulhattak pihenőre a csapatok.

A második játékrészben is folytatódott a piros-kék invázió, de néhányszor azért kijöttünk, és formás akciókat is vezettünk. Ekkor már fel-felhangzott szurkolóinktól a „Hajrá MTK!”. Több labdát vesztettünk a középpályán, és ebből is építkezni tudott ellenfelünk. Szerencsére hátul masszívak voltunk, így nem tudtak igazi gólhelyzetet kialakítani, távolról próbálkoztak, és ez is bejött nekik.

64. perc: Tischler Patrik hatalmas bombát eresztett meg harmincról, Hegedüsnek esélye sem volt hárítani (3-0).

Ahogy az első félidőben, most is azonnal növelte előnyét ellenfelünk.

65. perc: A védelem mögé belőtt labdánál Grgicset átjátszották, Szuljics egy az egyben megverte Hegedüst, aki nem akarta őt buktatni (4-0).

Továbbra is nyomtak, félő volt, hogy nem állnak meg négynél, többször is csak Fortuna és Hegedüs segített, hogy ne növelje előnyét ellenfelünk. De ez sem ment a találkozó végéig.

83. perc: Nego robogott el Grgics mellett, Baki apró lökésénél sem esett el, majd Hegedüs mellett a kapuba gurított (5-0).

A mérkőzés végén a két szakvezető értékelt:

Horváth Ferenc, vezetőedző (Videoton FC): – Többször kezdhettünk volna így, mint most, de eddig nem sikerült. A mai mérkőzésen berúgtuk az első két helyzetünket, így más lett a mérkőzés. Annak idején Verebes Józsi bácsitól hallottam: „Egyszer beleszalad valaki a késbe”. Ma ez történt. Igaz, befolyásolta a mérkőzést a kiállítás, de addig is jobban játszottunk. Ami az eddigi mérkőzéseken nem ment be, most igen.

Teodoru Vaszilisz, vezetőedző (MTK Budapest): – Gratulálok a Videotonnak! Bombaformában teljesítettek, egyenlő létszámban is nehéz lett volna. Sokkal frissebbek voltak, mi pedig elfogytunk, ami érthető, hisz az elmúlt húsz nap alatt hét mérkőzést játszottunk. Azon leszek, hogy lelket öntsek a játékosokba, hogy felrázzam őket. A kiállítást vissza kell néznem, a kispadról nem tudtam pontosan megítélni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-21 17:00 Rákóczi Stadion

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC

VS

MTK BUDAPEST II

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman