HÍREK

Vezetett, de végül tíz emberrel mentett pontot NB III-as csapatunk a Kaposvár ellen

2023-10-08

Vezetett, de végül tíz emberrel mentett pontot NB III-as csapatunk a Kaposvár ellen

Kenesei révén nálunk volt az előny, Molnár Kevin kiállítása után fordítottak a vendégek, de Miknyóczki a találkozó utolsó mozzanataként egyenlíteni tudott.

Újabb bajnoki elé nézett az MTK Budapest II vasárnap délután. Ellenfelünk ezúttal egy közvetlen rivális volt, ugyanis tabellán 9. együttesünk a 8. Kaposvárt fogadta a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián.

Kanta József vezetőedző az első keret tagjai közül ezúttal Miknyóczki Ádámra számíthatott, a túl oldalról saját nevelésű játékosunk, Babinszky Bence volt "régi ismerős".

A 3. percben Hegedűs egy szabadrúgásból ugyan kisebb veszélyt teremtett, de ezt követően az egész első játékrészben (!) nem forogtak veszélyben a kapuk. A második félidő ellenben jelentősen eseménydúsabban alakult: már a 47. percben akadt lehetőség, de Ekker beadását Szederkényi közelről, tisztán fölé fejelte. Az 50. minutumban pedig megszereztük a vezetést.

Egy jobb oldali bepassz került Kenesei elé, aki közvetlen közelről nem hibázott (1-0).

Vezetésünk után jóval feljebb jött a Kaposvár és több lehetőséget is kialakított. Egymás utáni szögleteket előbb Gál, majd Szederkényi fejelt rá, elsőre Balázs kitolta, másodjára fogta. Ezután Bíró életerős lökete szállt mellé, majd Molnár Kevin egy becsúszást követően a kiállítás sorsára jutott, így tíz emberrel folytattuk.

A szabadrúgást követő akció végén Ekker adott be, Bíró Dominik pedig közvetlen közelről a kapunkba csúsztatott (1-1).

Az egyenlítés után Kenesei helyére Béres jött, így ezután újra három belső védővel játszottunk. A 67. percben Heil fejelt le egy beadást Gál irányába, aki azonban az ötösön kevéssel lemaradt róla. Ezután Bíró szögletét Harsányi fejelte Balázs kezébe, majd Vas löketét fogta a kaposvári hálóőr.

A 86. percben aztán megszerezte a győztesnek tűnő gólt a Kaposvár. Egy beadást követően Heil elé került a labda, aki 6 méterről laposan lőtt. Balázs bravúrral kitolta, de a játékszer védőink között visszakerült a középhátvéd elé, aki másodjára 8 méteren jobb lábára tette, majd erővel a rövidbe rúgta (1-2).

Kanta József vezetőedző az újabb vendégtalálat után a pályára küldte Ebot Martint és Antal Dennist, a csapatnak pedig az utolsó percben sikerült kiharcolnia egy szögletet. A beívelést követően a hosszún Miknyóczki maradt üresen és a kapuba fejelt (2-2).

Ezzel együttesünk egy pontot megmentett és továbbra is a 9. helyen áll a tabellán.

 

NB III Dél-Nyugati csoport, 10. forduló
Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

MTK Budapest II - Kaposvári Rákóczi FC 2-2 (0-0)

Gólszerzők: Kenesei (50.), Miknyóczki (94.) illetve Bíró D. (62.), Heil (86.)

Kiállítva: Molnár K. (61.)

MTK Budapest II: Balázs J. - Miknyóczki, Stumpf, Farkas M. (Ebot, 88.), Molnár K., Asante - Bene, Herczeg, Hegedűs (Antal, 88.) - Kenesei (Béres, 63.), Földi (Vas M., 59.)

Kaposvári Rákóczi FC: Horváth F. - Gál M., Heil, Harsányi, Pusztai - A. Mazzonetto (N. Mazzonetto, 62.), Szederkényi - Ekker, Hampuk, Bíró D. - Babinszky

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-05-03 20:00 SZÉKESFEHÉRVÁRI SÓSTÓI STADION

FEHÉRVÁR FC

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok

Prohuman